7 av USA:s 30 största företag betalade mer till sin VD än vad de betalade i skatt till staten

publicerad 8 december 2014
- K. Reporter
Boeings headquarters Chicago - Poto: J. Crocker - http://commons.wikimedia.org/wiki/User:Jcrocker
Boeings headquarters Chicago - Foto: J. Crocker, Wikimedia Commons.
Boeings headquarters Chicago – Foto: J. Crocker, Wikimedia Commons.

“The Institute for Policy Studies” and “The Center for Effective Government” lämnade nyligen en rapport som visar att sju av de 30 största bolagen i USA betalade mer till sina VD:s än vad det betalade i skatt. De sju bolagen är Boeing, Ford, Chevron, Citigroup, Verizon Communications, JP Morgan Chase & Co och General Motors. I genomsnitt fick VD för dessa bolag 17,3 miljoner US dollar.

Text: K. Reporter

Den oberoende journalisten Charlie McGrath (Wideawakenews.com) är mycket kritisk till att storkoncerner som exempelvis Ford som hade intäkter på 149 miljarder US dollar och betalade sin VD 23,9 miljoner dollar i ersättning ändå fick tillbaka 19 miljoner i skatteåterbäring.

Dessa mäktiga företag har tillräckligt med pengar för att smörja Washington DC:s hjul och få en lagstiftning som är fördelaktig för dem, konstaterar han. De har blivit så mäktiga på grund av en orättvis spelplan som de med sina pengar lagt grunden för.

Med sina enorma vinster kan de betala politiker i Washington, demokrater som republikaner som sedan arbetar för dessa särintressen.

Läs mer på RT.com

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • Bill Clinton var med och fällde systemet genom att hålla Citicorp om ryggen i 2008 års ekonomiska härdsmälta som kraschade den amerikanska ekonomin. Man offrade Lehman Brothers istället. Idag gör man om bravaden genom att låta Citicorp köpa upp sina egna värdelösa aktier. Ledningen för Citicorp beskrivs som skojare i novemberutgåvan av Harper’s. För att hålla upp derivatmarknaden har man flyttat de sanslösa drömsiffrorna från hanteringen till ett dotterbolag där det finns en återförsäkring. http://wallstreetonparade.com/2014/12/meet-your-newest-legislator-citigroup/ På så sätt kan man kroka upp nya investorer bland skattebetalarna, med samma upplägg som skapade 2008 års kris och de påföljande krascherna.
  Embryot till härdsmälta har också börjat på det internationella planet. Nedanstående pyramidspel på Mauritius lär röra sej om 16.000 miljoner dollar… så snart dyker antagligen Europas Bernie Maddoff upp.

  Offshore fund group Belvedere Management, which claims to have $16 billion of assets under administration, management and advisory, appears to be one of the biggest criminal financial enterprises in history, headed by David Cosgrove, Cobus Kellermann and Kenneth Maillard, OffshoreAlert can reveal.
  $130 million Cayman Ponzi scheme under Brighton SPC umbrella fund
  City of London police investigating £100 m-plus Ponzi scheme by ‘CWM’
  Both schemes part of rampant fraud by Belvedere Management Group
  Group headed by David Cosgrove, Cobus Kellermann and Kenneth Maillard
  Belvedere operates in many countries, particularly Mauritius, Guernsey, Cayman & South Africa

 • = Hänsynslös marknadsekonomi som människan inte kan hantera – människan är tyvärr allt för girig för att ha fria tyglar.
  Mycket enkel matematik, trots detta fortsätter karusellen globalt, bl.a Sverige är snart på samma nivå…

  Vi käkar alltså upp oss själva, i ökande takt eftersom tyglarna är fria, hur låter det????

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *