7 av USA:s 30 största företag betalade mer till sin VD än vad de betalade i skatt till staten

publicerad 8 december 2014
- K. Reporter
Boeings headquarters Chicago - Poto: J. Crocker - http://commons.wikimedia.org/wiki/User:Jcrocker
Boeings headquarters Chicago - Foto: J. Crocker, Wikimedia Commons.
Boeings headquarters Chicago – Foto: J. Crocker, Wikimedia Commons.

“The Institute for Policy Studies” and “The Center for Effective Government” lämnade nyligen en rapport som visar att sju av de 30 största bolagen i USA betalade mer till sina VD:s än vad det betalade i skatt. De sju bolagen är Boeing, Ford, Chevron, Citigroup, Verizon Communications, JP Morgan Chase & Co och General Motors. I genomsnitt fick VD för dessa bolag 17,3 miljoner US dollar.

Text: K. Reporter

Den oberoende journalisten Charlie McGrath (Wideawakenews.com) är mycket kritisk till att storkoncerner som exempelvis Ford som hade intäkter på 149 miljarder US dollar och betalade sin VD 23,9 miljoner dollar i ersättning ändå fick tillbaka 19 miljoner i skatteåterbäring.

Dessa mäktiga företag har tillräckligt med pengar för att smörja Washington DC:s hjul och få en lagstiftning som är fördelaktig för dem, konstaterar han. De har blivit så mäktiga på grund av en orättvis spelplan som de med sina pengar lagt grunden för.

Med sina enorma vinster kan de betala politiker i Washington, demokrater som republikaner som sedan arbetar för dessa särintressen.

Läs mer på RT.com

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq