Falska basstationer spionerar på norska politiker – Kan vara utplacerade av främmande makt

6

Stortinget Oslo övervakasInte bara privatpersoner övervakas dygnet runt via digitala nätverk. Det ordinarie spionaget länder emellan fortsätter. Nu utreder norska säkerhetstjänsten avancerad spionutrustning som installerats kring landets regeringskvarter, avslöjar norska Aftenposten.

Det mesta pekar mot främmande makts underrättelsetjänst, säger säkerhetsexperten Joakim von Braun till Aftonbladet, men det kan till och med handla om terrorister, journalister eller konkurrerande politiska partier som ligger bakom.

Utrustningen är dock så pass dyr och avancerad att det mest troliga är att det handlar om någon som är van att utnyttja olovliga och illegala arbetsmetoder, alltså främmande makts underrättelseorganisationer, skriver Aftonbladet.

Läs mer i Aftonbladet: Norska politiker övervakas med mobilspionage

Läs mer i Aftenposten: Stortinget og statsministeren overvåkes

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

6 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Håkan
Håkan
Gäst
18 december 2014 kl 07:44

NSA har som valspråk “Gud litar vi på alla andra avlyssnar vi” Så det är alltså dom igen. Merkel behöver inte känna sig ensam

Red
Red
Gäst
18 december 2014 kl 02:18

DN: Regeringskvarteren kan vara avlyssnade (kl 19:92, 17 dec 2014)

Det finns indikationer på att avancerad spionutrustning är placerad i området vid regeringshögkvarteret Rosenbad i Stockholm. Det handlar om misstänkta falska basstationer som i hemlighet kan övervaka till exempel politiker och tjänstemän.

Enligt Säpo är uppgifterna “intressanta” och myndigheten ska utreda saken närmare.

Birgitta
Birgitta
Gäst
Reply to  Red
19 december 2014 kl 12:27

Utrustningen är kanske utplacerad av den “djupa staten”, inflytelserika antidemokratiska sammanslutningar, vars uppgift är att bevaka, registrera och övervaka politiker och tjänstemän med fel politisk uppfattning?

En fd säpochef menade att det är helt naturligt att samarbeta med MI6, CIA och Mossad.

http://antisystemiskdebatt.blogspot.se/2014/10/den-svenska-djupa-staten-avslojad.html

Rehawk
Rehawk
Gäst
14 december 2014 kl 23:39

Sedan OECD har deklarerat Norge till det land med de mest förnöjda invånare har klappjakten på Norge börjat.Dessutom har Norge tagit sin Oljefond ur Monsanto. Detta måste naturligtvis bestraffas. Första steget är Olja. Man sänker Oljepriset så att stakars Statoil inte tjänar så mycket pengar mera. Det underligare är att trots att olje priset har fallit 40 % per fat så har bensinpriset inte blivit billigare här i Norge. Man annonserar redan att arbetslösheten kommer att stiga och att lönerna måste sjunka. Huruvida den nya Norska regeringen är i strypgrepp av Eliten är svårt att säga. Ännu finns det för många Normen som tänker självständig men tendenser är märkbara. Chemtrails har också tilltagit och där är Norrmännen inte lika informerat som Svenskarna.

Leif Bengtsson
Leif Bengtsson
Gäst
13 december 2014 kl 16:35

Hmm vem kan de va?

Rascasse
Rascasse
Gäst
Reply to  Leif Bengtsson
13 december 2014 kl 17:10

Om nu detta inte är falsk nyhet så kan man tänka sig Mossad, MI5/6 eller CIA som brukar ligga bakom det mesta djävulstyget, men dom har väl redan alla system avlyssnade, så kanske ryssarna. Senaste trenden är att återgå till enklare mobiler, där batteriet kan plockas ut.