Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

23%

23.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Falska basstationer spionerar på norska politiker – Kan vara utplacerade av främmande makt

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 13 december 2014
- NewsVoice redaktion

Stortinget Oslo övervakasInte bara privatpersoner övervakas dygnet runt via digitala nätverk. Det ordinarie spionaget länder emellan fortsätter. Nu utreder norska säkerhetstjänsten avancerad spionutrustning som installerats kring landets regeringskvarter, avslöjar norska Aftenposten.

Det mesta pekar mot främmande makts underrättelsetjänst, säger säkerhetsexperten Joakim von Braun till Aftonbladet, men det kan till och med handla om terrorister, journalister eller konkurrerande politiska partier som ligger bakom.

Utrustningen är dock så pass dyr och avancerad att det mest troliga är att det handlar om någon som är van att utnyttja olovliga och illegala arbetsmetoder, alltså främmande makts underrättelseorganisationer, skriver Aftonbladet.

Läs mer i Aftonbladet: Norska politiker övervakas med mobilspionage

Läs mer i Aftenposten: Stortinget og statsministeren overvåkes


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq