Falska basstationer spionerar på norska politiker – Kan vara utplacerade av främmande makt

publicerad 13 december 2014
- av NewsVoice

Stortinget Oslo övervakasInte bara privatpersoner övervakas dygnet runt via digitala nätverk. Det ordinarie spionaget länder emellan fortsätter. Nu utreder norska säkerhetstjänsten avancerad spionutrustning som installerats kring landets regeringskvarter, avslöjar norska Aftenposten.

Det mesta pekar mot främmande makts underrättelsetjänst, säger säkerhetsexperten Joakim von Braun till Aftonbladet, men det kan till och med handla om terrorister, journalister eller konkurrerande politiska partier som ligger bakom.

Utrustningen är dock så pass dyr och avancerad att det mest troliga är att det handlar om någon som är van att utnyttja olovliga och illegala arbetsmetoder, alltså främmande makts underrättelseorganisationer, skriver Aftonbladet.

Läs mer i Aftonbladet: Norska politiker övervakas med mobilspionage

Läs mer i Aftenposten: Stortinget og statsministeren overvåkes


Så här kan du stötta Newsvoice

 • NSA har som valspråk “Gud litar vi på alla andra avlyssnar vi” Så det är alltså dom igen. Merkel behöver inte känna sig ensam

 • DN: Regeringskvarteren kan vara avlyssnade (kl 19:92, 17 dec 2014)

  Det finns indikationer på att avancerad spionutrustning är placerad i området vid regeringshögkvarteret Rosenbad i Stockholm. Det handlar om misstänkta falska basstationer som i hemlighet kan övervaka till exempel politiker och tjänstemän.

  Enligt Säpo är uppgifterna “intressanta” och myndigheten ska utreda saken närmare.

 • Sedan OECD har deklarerat Norge till det land med de mest förnöjda invånare har klappjakten på Norge börjat.Dessutom har Norge tagit sin Oljefond ur Monsanto. Detta måste naturligtvis bestraffas. Första steget är Olja. Man sänker Oljepriset så att stakars Statoil inte tjänar så mycket pengar mera. Det underligare är att trots att olje priset har fallit 40 % per fat så har bensinpriset inte blivit billigare här i Norge. Man annonserar redan att arbetslösheten kommer att stiga och att lönerna måste sjunka. Huruvida den nya Norska regeringen är i strypgrepp av Eliten är svårt att säga. Ännu finns det för många Normen som tänker självständig men tendenser är märkbara. Chemtrails har också tilltagit och där är Norrmännen inte lika informerat som Svenskarna.

  • Om nu detta inte är falsk nyhet så kan man tänka sig Mossad, MI5/6 eller CIA som brukar ligga bakom det mesta djävulstyget, men dom har väl redan alla system avlyssnade, så kanske ryssarna. Senaste trenden är att återgå till enklare mobiler, där batteriet kan plockas ut.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *