Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

31%

31.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Fransk fd flygbolagschef varnades för att granska MH370:s försvinnande av brittisk säkerhetstjänst

publicerad 23 december 2014
- K. Reporter

MH370-shot-down-by-US-militaryEn fd fransk flybolagschef varnades av en officer från brittiska säkerhetstjänsten för att granska händelserna kring försvinnandet av Malaysian Airlinesplanet MH370. Det berättar Marc Dugain, fd chef för flygbolaget Proteus Airlines, i en intervju för den franska tidskriften Paris Match.

Dugain misstänker att planet försvann någonstans i närheten av den amerikanska flygbasen Diego Garcia strax söder om Maldiverna. Fransmännen har träffat personer från lokalbefolkningen på Maldierna som berättat för honom att de såg ett stort Malaysian Airlinesplan flyga på låg höjd över öarna i rikting mot flygbasen morgonen efter att planet försvann.

Dugain spekulerar i om amerikanarna sköt ner planet då det närmade sig flygbasen av rädsla för en terrorattack liknande 11 september. Han säger att det är mycket märkligt att amerikanarna inte skulle sett det stora flygplanet med sin avancerade radarövervakningsutrustning.

Dugain hävdar att planet kan ha kapats på distans och styrts mot den amerikanska flygbasen.

USA har förnekat att MH370 skulle ha varit i närheten av Diego Garcia.

Text: K. Reporter

Läs mer

Independent: “MH370 was ‘shot down by the US military’, former airline CEO claims”

RT.com: “MH370 was ‘shot down by US military’, claims former French airline boss”

Fler relevanta tidningsartiklar via Google News


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq