Statsterrorism och kända false flag-operationer i historien

publicerad 30 januari 2015
- av NewsVoice

Lusitania

Vaken.se tar läsarna med tillbaka i historien till en rad kända false flag-operationer som definieras som välplanerade konspirativa terrordåd ofta utförda av regeringar med en dold agenda som i normala fall skulle bemötas av ett massivt motstånd hos folkopinionen.

En typisk operation under falskt flagg brukar kännetecknas av ett spektakulärt attentat där skulden läggs på ett land man vill kunna angripa militärt. Detta är avancerad statsterrorism.

Nazisternas förstörelse av riksdagsbyggnaden i Berlin med hjälp av en sinnesförvirrad kommunist är ett klassiskt exempel. Ett annat exempel var USA:s attack i Tonkinbukten 1964. Då var skälet att få anledning att angripa Vietnam.

Läs mer på Vaken.se


Så här kan du stötta Newsvoice

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *