Black Vault publicerar hela Project Blue Book-arkivet – NewsVoice granskar ett löst fall med “unidentified flying objects”

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 14 januari 2015
- NewsVoice redaktion

Case-1965 BlueBook

John Greenewald som ligger bakom The Black Vault la i måndags ut det kompletta Project Blue Book-arkivet på 130 000 sidor ett projekt som leddes av det amerikanska flygvapnet 1952-1970. Arkivet utgörs av observationer på “unidentified flying objects”. Många fall är ännu olösta.

John Greenewald skriver:

I am very excited to announce that after months of collecting, programming and converting, I’ve completed a database of about 130,000 pages, consisting of more than 10,000 cases, of the Project Blue Book files (including Sign and Grudge).

Although some sites exist out there with some of these files, many are not complete, not searchable, or you have to pay for them. This new site, launched by The Black Vault, has it all, is easily navigable, searchable, and free.

(John Greenewald ska inte blandas ihop med Glen Greenwald som hjälper Ed Snowden att sprida NSA:s hemligstämplade dokument.)

Sök i arkivet: Projectbluebook.theblackvault.com

Ett exempel på ett löst Project Blue Book-fall

USS Hassayampa 1957 Photo: Donald J. WagnerI ett militärt fall från Project Blue Book (Case File: 1965-05-9073552-Philippines) får observationerna en naturlig förklaring. Objekten rörde sig i formation mot ett amerikanskt militärskepp USS Hasayampa (1955-1978) på uppdrag nära Filippinerna och de fångades på radar under 6 minuter. De stannade i en cirkelformation och hovrade i 3 minuter ovanför skeppet. De kunde även röra sig oregelbundet (erratic) och hastigheten på objekten uppskattades till över 1500 meter per sekund (3000+ knots, 5556 km/tim).

Foto på USS Hassayampa, 1957: Donald J. Wagner

Slutsatsen som dras är att det handlade om flygplan eller satelliter. Rapporten slår fast att under denna period mellan den 5-7 maj 1965 observerades upp till 2000 liknande objekt som överensstämde med beskrivningen på satelliter.

NewsVoice konstaterar att det snabbaste amerikanska flygplanet år 1964 var en X-15A-2 som kunde nå en hastighet på 7,274 km/tim, men det planet kunde inte hovra eller röra sig oregelbundet (erratic) och det fanns endast 3 st flygplan i X-15-serien och de flög endast 199 gånger. Satelliter kan inte heller “hovra” (sväva) eller stanna på en position efter att de rört sig med 1500 meter per sekund över himlavalvet. En geostationär satellit har en fixerad position [på en höjd av 35 790 km] i relation till jorden och kan inte plötsligt flytta sig.

Wikipedia om Project Blue Book

 1. No UFO reported, investigated and evaluated by the Air Force was ever an indication of threat to our national security;
 2. There was no evidence submitted to or discovered by the Air Force that sightings categorized as “unidentified” represented technological developments or principles beyond the range of modern scientific knowledge; and
 3. There was no evidence indicating that sightings categorized as “unidentified” were extraterrestrial vehicles.

Text: NewsVoice

The Black Vault is an online community comprised of people from around the globe. There is also an online internet database of officially declassified U.S. Government documents stretching more than 600,000 pages. John Greenewald, Jr., the creator of The Black Vault, began researching a vast array of topics by utilizing the Freedom of Information Act.

Ruppelt

Edward J. Ruppelt (1923-1960) (third from the left) was a United States Air Force officer probably best known for his involvement in Project Blue Book. He is generally credited with coining the term “unidentified flying object”, to replace the terms “flying saucer” and “flying disk”.


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Boken jag nämner ovan finns utlagd på internet.
  The Report on Unidentified Flying Objects
  by Edward J. Ruppelt (1956)

  http://www.sacred-texts.com/ufo/rufo/index.htm

  Denna bok är mycket intressant läsning.

  I senaste numret (2014-04) av UFO-Aktuellt finns en artikel om en svensk stridsflygare som jagar ett UFO öster om Öland, där UFOt drar iväg från nästan stillastående till flera mach och lämnar J35 Draken, trots max-pådrag, långt efter sig. I Ruppelts bok finns många liknande händelser rapporterade.

 • Jag läste boken om Blue Book av Edward J. Ruppelt nyligen. Boken ger mycket att fundera över, bl.a. varför en del är så kvicka att döma ut tanken på UFO från främmande världar.

 • Kolla in James Gilliland, min favorit ufolog. De har en massa skepp som flyger omkring där som de filmar tusentals människor har sett detta. Han bor i staten Washington i Amerika vid foten av Mount Adams. Lite UFO-Central där uppe….

  http://www.eceti.org/Eceti.IndexII.html
  James websida.

  Kom ihåg att “the holy grail of ufology/contact” är mind…. Lura lite på det.

  .

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *