Tiden är inne att inse vår största potential – Fred är vårt vapen

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 26 januari 2015
- NewsVoice redaktion

Svaneholm, ek - Foto: Jorchr

Efter en ovetenskaplig undersökning och lång resa genom de samhällsmedier som formar vår omvärld, men också håller oss fångar i en våldsamt strålande tillvaro, där olika världsbilder möts, där kampen om människans medvetande ofta blir ett slagfält och våra mobilhjärnor grillas kommer vi slutligen till frågan, vem sitter i förarsätet ?

Text: Patrick Norlin | Foto: Svaneholm, ek – Foto: Jorchr, Wikimedia Commons

Vi är superutbildade och vår superteknologi möjliggör mer än vi kan hantera. Vi söker även ute i rymden efter det vi inte kan hitta. Kanske behöver vi putsa vårt fönster?

Resans resultat 2015 är cancerliknande symptom i hela vår samhällskropp och på vår jord, och även där ute i vår rymd. Finns vår framtid i symptombotande? Eller kan vi finna sjukdomen som skapat alla dessa symptom. Vad kan det då vara för sjukdom mänskligheten lider av? För lidande är det. Kan svaret vara enkelt? Skulle våra komplicerade hjärnor acceptera en enkel lösning? Socrates sa ”känn dig själv”, enkelt, fundamentalt och tidlöst före Kristus födelse. Har vi förlorat kontakten med oss själva, vår mänsklighet? Har vi ignorerat det så länge och hunnit prova allt utom detta?

Vi måste nu prova fred

Det finns mer än sju miljarder orsaker. Fred börjar inom oss. Fred är en känsla. Med fred kommer mänsklighet och det är då omöjligt att medvetet skada någon. Den goda nyheten är att vi redan vet det. Det är en medfödd inneboende talang hos alla människor. En nyhet som förtjänar spridas, inte bara i media utan även i tal och handling. Fred måste bli ett personligt förverkligande.

Det är dags att ge det en chans nu. Den ledare som inte begriper vad vi som barn förstod är inte mogen att vara ledare. Den ledare som inte kan uppfylla detta grundkrav skall ej ha makt. Makt utan inre förståelse av fred är livsfarligt. Vår omvärld bekräftar det dagligen. Länders regeringsförklaringar bygger ofta på mänskliga rättigheter som speglar vår fundamentala natur, men har ignorerats alltför länge.

Många människor ser att något är sjukt med Sverige och våra ledare verkar närmast radiostyrda av okända krafter och har släppt taget om ratten. Sveriges regering är t.e.x. anmält för krigsbrott (mot Libyen) där svenska folket deltog, ovetandes, i krig med sina skattepengar. Civila dödades. Krig får extremt allvarliga konsekvenser. Nu har vi ett minoritetsstyre som kom till efter ett hemligt decembermöte. Är det här demokrati? Sagan om Sverige… minns att det var ett barn som genomskådade kejsarens nya kläder och sa han var naken. Så lösningen kan vara mycket enkel.

Jag vill och försöker, med denna lilla text, påminna om livets vägskylt. Den pekar innåt. Det handlar om välfärd värd namnet, att färdas väl, på sin resa. Och då är färdriktningen av vital betydelse. Det är det körkort som krävs. Idag pågår olaglig körning och vi sitter snällt ned på det gamla tuff-tuff-tåget utan förare. Så fort insikten blir tillräckligt stor kan Människan vakna, stå upp, kliva ur och in i det samhälle vi vill leva i.

Vi har självklart potentialen att medskapa och omskapa. Valet, att välja fred, är vårt vapen för den nya politiken, den nya tanken och tiden är nu. Fred bör inkluderas som en självklarhet helt uppenbart. Det är värt en nationell manifestation.

Patrick Norlin,

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq