Tiden är inne att inse vår största potential – Fred är vårt vapen

20

Svaneholm, ek - Foto: Jorchr

Efter en ovetenskaplig undersökning och lång resa genom de samhällsmedier som formar vår omvärld, men också håller oss fångar i en våldsamt strålande tillvaro, där olika världsbilder möts, där kampen om människans medvetande ofta blir ett slagfält och våra mobilhjärnor grillas kommer vi slutligen till frågan, vem sitter i förarsätet ?

Text: Patrick Norlin | Foto: Svaneholm, ek – Foto: Jorchr, Wikimedia Commons

Vi är superutbildade och vår superteknologi möjliggör mer än vi kan hantera. Vi söker även ute i rymden efter det vi inte kan hitta. Kanske behöver vi putsa vårt fönster?

Resans resultat 2015 är cancerliknande symptom i hela vår samhällskropp och på vår jord, och även där ute i vår rymd. Finns vår framtid i symptombotande? Eller kan vi finna sjukdomen som skapat alla dessa symptom. Vad kan det då vara för sjukdom mänskligheten lider av? För lidande är det. Kan svaret vara enkelt? Skulle våra komplicerade hjärnor acceptera en enkel lösning? Socrates sa ”känn dig själv”, enkelt, fundamentalt och tidlöst före Kristus födelse. Har vi förlorat kontakten med oss själva, vår mänsklighet? Har vi ignorerat det så länge och hunnit prova allt utom detta?

Vi måste nu prova fred

Det finns mer än sju miljarder orsaker. Fred börjar inom oss. Fred är en känsla. Med fred kommer mänsklighet och det är då omöjligt att medvetet skada någon. Den goda nyheten är att vi redan vet det. Det är en medfödd inneboende talang hos alla människor. En nyhet som förtjänar spridas, inte bara i media utan även i tal och handling. Fred måste bli ett personligt förverkligande.

Det är dags att ge det en chans nu. Den ledare som inte begriper vad vi som barn förstod är inte mogen att vara ledare. Den ledare som inte kan uppfylla detta grundkrav skall ej ha makt. Makt utan inre förståelse av fred är livsfarligt. Vår omvärld bekräftar det dagligen. Länders regeringsförklaringar bygger ofta på mänskliga rättigheter som speglar vår fundamentala natur, men har ignorerats alltför länge.

Många människor ser att något är sjukt med Sverige och våra ledare verkar närmast radiostyrda av okända krafter och har släppt taget om ratten. Sveriges regering är t.e.x. anmält för krigsbrott (mot Libyen) där svenska folket deltog, ovetandes, i krig med sina skattepengar. Civila dödades. Krig får extremt allvarliga konsekvenser. Nu har vi ett minoritetsstyre som kom till efter ett hemligt decembermöte. Är det här demokrati? Sagan om Sverige… minns att det var ett barn som genomskådade kejsarens nya kläder och sa han var naken. Så lösningen kan vara mycket enkel.

Jag vill och försöker, med denna lilla text, påminna om livets vägskylt. Den pekar innåt. Det handlar om välfärd värd namnet, att färdas väl, på sin resa. Och då är färdriktningen av vital betydelse. Det är det körkort som krävs. Idag pågår olaglig körning och vi sitter snällt ned på det gamla tuff-tuff-tåget utan förare. Så fort insikten blir tillräckligt stor kan Människan vakna, stå upp, kliva ur och in i det samhälle vi vill leva i.

Vi har självklart potentialen att medskapa och omskapa. Valet, att välja fred, är vårt vapen för den nya politiken, den nya tanken och tiden är nu. Fred bör inkluderas som en självklarhet helt uppenbart. Det är värt en nationell manifestation.

Patrick Norlin,

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

20 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Snooze
Snooze
Gäst
14 mars 2015 kl 01:28
Snooze
Snooze
Gäst
14 mars 2015 kl 01:22

Vi är den värld vi lever i.
Så länge längtan efter monetära belöningar, själviskhet och BNP bestämmer över våra liv kommer fred aldrig vara en möjlighet.
Krig, miljöförstöring och slaveri är helt enkelt för lönsamt!

http://www.thezeitgeistmovement.com/mission-statement

jpnorlin
Gäst
29 januari 2015 kl 14:53

Tack Birgitta. Fred blir ibland som en avancerad matematisk formel som kan skrivas nästan hur som helst. I själva verket börjar fred inom oss. Så enkelt. När vi förstår det faller alla “krigsprogram för fred”. Det blir en självklarhet precis som andetaget.

.

Rolf Löfgren
Rolf Löfgren
Gäst
29 januari 2015 kl 12:10

En person som arbetar för¨fred är Braco från Kroatien. Det som är sympatiskt med Braco är att han står fri från olika religiösa eller filosofiska system.

Free Live Stream med Braco.

Braco är en vanlig person i Kroatien som har en speciell gåva att förmedla helande energier genom att se en person rakt i ögonen. Han ger ibland direktsänd healing via dator, Live Stream. Detta kallas “to Gaze”, och har hjälp många till förbättringar vad gäller fysisk och psykisk hälsa. Han förmedlar detta gratis och han tar inte emot donationer och dylikt. Han delar sin gåva till vem som helst som önskar ta emot, oavsett religion, hudfärg, fattig eller rik, osv. Du behöver endast se Braco rakt i ögonen och vara öppen för helande energi. Han ger denna healing ca 5 min varje gång. Varje timme inleds med en presentation av Braco.

Han ger Live Stream sändningar 28/1 och 29/1, från kl 17.00 till 23.00, varje hel timme.

zecharia
zecharia
Gäst
28 januari 2015 kl 23:18

Många vackra ord -ingen action. Allt fortsätter utan förändring rakt ner i diket. De som skulle kunna förhindrat det, tittar på och pratar.
För en civilisation V2.0, behövs en dagordning, ett fysiskt arbete och en ny färdväg som kan inspirera andra att göra nåt handgripligt.
Men det är för jobbigt, eller hur?

jpnorlin
Gäst
27 januari 2015 kl 18:16

Hälsa i ett holistiskt perspektiv är omfattande och att kalla det fred känns träffande. Vi får inte glömma att ord är begränsade, speciellt när vi försöker beskriva vårt inre landskap, men de är de verktyg vi har just nu. Ibland får ord makt över oss och det skrivna eller uttalade får inte sällan en överordnad betydelse. Man kan fråga sig varför. Men min egen övertygelse är att när du känner känslan av något gott inom dig som inte behöver någon orsak eller förklaring, som säkerligen alla har känt, din egen sanning eller låt oss kalla det självet, så börjar en frisk kärleksfull relation med dig själv. En frisk relation behöver inte vilseledas av ord utan ser dem mer som vägledning till mer förståelse. Så den relationen måste vårdas ömt. Ja nu blev det en massa mer ord igen 🙂

Birgitta
Birgitta
Gäst
Reply to  jpnorlin
28 januari 2015 kl 11:27

Du har skrivit en väldigt bra artikel! Du frågar hur botemedlet mot cancern som breder ut sig ser ut. Kan ett botemedel vara att vi brukar andra ord än fred för att inte förmörkas av maktens illgärningar, språkbruk och kognitiva processer som ordet fred/peace kommit att förknippas med?

Filosofen Wittgenstein använde t ex begreppet språkspel i sina omvärldsanalyser. Ord, menar han, har ingen betydelse i sig utan får sin mening när de används. Vill man veta vad ordet Fred står för kan man se hur det ”språkspelar” i olika sociala sammanhang.

Betydelsen av ordet Fred visas dagligen upp när ”krig i fredsbevarande syfte” utförs, vilket visar att ordet, på systemnivå, impregnerats med våldsamma utrotningskrig där ingen går säker.

Och vad betyder egentligen FN:s motto ”Fred och Säkerhet” – en variant av dubbelspråkande “war is peace”? Har mottot någonsin haft någon verkan eller har det kanske designats för att gå på tomgång? ”Säkerheten” tenderar att bli alltmer av boaormskramande karaktär och allt mindre av rogivande tillstånd.

“Närhelst de säger: ‘Fred och säkerhet då skall i ett nu plötslig undergång komma över dem’.” (Paulus, 1 Thess. 5:3)

Ordet Fred är kontaminerat av missdådare. Vi bör därför hitta andra vägar, kreativa omskrivningar av fredsordet, för att beskriva önskade och välsignade tillstånd för att inte ge näring åt en dödsbringande retorik. Den vanligt förekommande fredssymbolen i en ring liiknar en nazistisk sk ”toten rune”. Vi bör därför vända på symbolen, vilket för tankarna till en ”leben rune”; dvs en symbolisk människa som står i en adorantställning mot ljuset och som hyllar livet, glädje, ro och harmoni.

hellbrynje
hellbrynje
Gäst
27 januari 2015 kl 11:56

Void från vaken.se skriver allt här…

Hur kan man få “fred” om man deltar i spridande av ord och begrepps förfall. Det är ju så media och eliten gör i den destruktiva agendan. Att detta här görs, är snarare ett uttryck för en inre “ofrid”, eller vad man ska säga – för det är inte “harmoni, balans och klokhet”.

Slå upp vad fred är.

Vi ska gå åt andra hållet – att delta i att ge ordens sanna mening tillbaka – motsatsen är kaos, och något som står i motsättning till “fred”.

Använd inte andra personers namn, som Erik Enby, i din aktivism, för att sprida dig själv, ditt ego. Enby håller på med HÄLSA – ok? Du håller på med info, info, info, info -aktivism – ok?

“Karl Kraus var övertygad om att varje litet fel, om än av ringa vikt och till synes begränsat, var ett uttryck för världens ondska. Han kunde se ett saknat komma som ett symptom på ett tillstånd i världen som kunde tillåta ett världskrig. Ett av hans syften med sitt författande var att visa på den ondska som låg inbakad i dessa till synes små fel. Språket var för honom den viktigaste varningssignalen för världens brister. Han såg sina samtida medmänniskors vårdslösa behandling av språket som ett tecken på att de även var vårdslösa med behandlingen av världen som helhet.”

Birgitta
Birgitta
Gäst
Reply to  hellbrynje
27 januari 2015 kl 15:13

Apropå märkning av ord – the devil is in the details – funderat på att byta signatur till FREDSbrynja i just den här tråden? :-).

Betr Siw Wernborgs inlägg. Tycker det var väldigt fint sagt “Hälsa är fred, allt annat är ofred”.

De som skapar ofred på vår jord är inte mentalt friska.

hellbrynje
hellbrynje
Gäst
Reply to  Birgitta
27 januari 2015 kl 19:59

Hello Hell(brynje), HEL… hell, Helios, w-hole, holy, holistic h-elios (solen, osv) – det är något stort… det är däruppe – som i sig är upphov till det här nere. Hälsa/hel-sa “härnere” – om det bara är att söka utvägar via forskning, och i det horisontella, istället för att titta högre, mot det som styr, det ovan styr ju… EL-ohim (solen och de gasformiga planeterna) – då är det 180 grader bakvänt, och smitning och schimärer. Hälsa/health kommer ur ordet Helios (solen) , eller har samma rot. Att söka efter att “må bra” här, är långt ifrån, eller behöver inte innebära att vara i “harmoni” med det ovan. Att vara det, däremot – det ger hel-san på köpet. Annars får mänskligheten, så är HEL-a historien, går under av o-hel-sa, av karma, när den blivit för stor – är det inte så? Birgitta, ingen som är här är mentalt frisk. Att vara avvikande från det ovan, lagen, är att vara sjuk. Frisk kan man inte bli om man inte följer det där, blir H-EL, w-hol-istic, återvänder “uppåt, och vägen ned var via solen och de gasformiga planeterna, det är bibelns skapande gudar, EL-ohim – de ger de fem EL-ementen, vilket är vad allt här är, består av. That’s it. Att vara en “sinnesjuk” galning här är som inte meningen – att pula med hälsan… visst, vi vill alla ha en frisk kropp (bibelns The holy land) – men utrymmet blir allt snävare, och det har i slutänden ingen som helst betydelse att någon här talar om “fred”, eller att cancer beror på si eller så… – det är att vara vilsen i detaljerna, apropå det du skrev om att djävulen är i detaljerna. Ser man dessutom inte de stora omslutande och överrådande principerna – då hjälper det föga hur många länkar man ger, eller hur mycket man postar, eller om man som Void har 100 användarnamn här – det var mest att sinka sig själv och andra. Flera har genom historien satt olika ord på vad detta är för en plats. Einstein sa något om att detta var “en karantän för de sinnessjuka”. Jag tror att de som tror på “info”, aktivism, och tomma begrepp såsom “kunskap är frihet/makt”, är de som egentligen oftast är de mest sovande, och galna, för de har “fyllt upp sin tunna” med så mycket förgiftande och blockerande skräp – i relation till de som mer går… Read more »

Siv Wernborg
Siv Wernborg
Gäst
27 januari 2015 kl 11:24

Tack Patrick, det var en fin text. Jag håller med dig.
Fred kan innebära så mycket, till exempel att plantera träd i Afrika, att bry sig om varandra, att inte röra min kompis osv.
Läkaren Erik Enbys forskning, se http://www.enby.se, utgör ett hot mot den rådande doktrinen, varför tystnaden är total från den etablerade medicinen. Hela hans gärning är i grunden ett fredsprojekt. Om skolmedicinen tog hans upptäckter och behandlingsmetoder på allvar, skulle vi få ett mänskligare samhälle att leva i.
Hälsan är det viktigaste vi har. Hälsa är fred, allt annat är ofred.
Läs vidare i 2000-Talets Vetenskap, http://www.2000tv.se, Tidningen som talar…när andra tiger!
Ge freden en chans!

hellbrynje
hellbrynje
Gäst
27 januari 2015 kl 02:45

Det är som det brukar vara nu för tiden här – Void från vaken.se spammar som ett troll. Ofta mår det som värst just efter midnatt. hmmm… rökt på eller?

Stella, jpnorlin och Bo – suck.

Bo
Bo
Gäst
27 januari 2015 kl 01:03

Namaste

Birgitta
Birgitta
Gäst
Reply to  Bo
27 januari 2015 kl 08:04

Graham Hancock föreläsning på TED uttrycker våra kollektiva tankegångar om världens tillstånd. Hans vältalighet om kriget mot vårt medvetande och mot allt levande på planeten innebar att de drog in föreläsningen från TEDs hemsida. Hjärtat gråter.

Bo
Bo
Gäst
27 januari 2015 kl 00:52

Tycker så här: Kan inte alla feminister, kapitalister, socialister och andra ister bara gå och dö. Vi normala folks vill leva livet som vi är ämnade utan att nån regering ska tala om för oss hur livet ska levas. det fixar vi själva….

För snubbarna: https://www.youtube.com/watch?v=2BxqSPgsyHU

För tjejerna: (Hoppas jag fick detta rätt, han är rätt hot va) https://www.youtube.com/watch?v=_y1PSL9rh5g

🙂

TÄNK SJÄLV!!

Peace. And to hell with war.

Major General Smedley Butler, USMC.
http://www.informationclearinghouse.info/article4377.htm
Att läsa…..

Bo
Bo
Gäst
27 januari 2015 kl 00:20

THE EMBERS – WATCH OUT GIRL

Datortomografi?

Bo
Bo
Gäst
26 januari 2015 kl 23:54

Stella
Oh detta har jag tänkt på länge, du är helt rätt ute, varje person som ska inneha makt måste ha hjärnan frisk, inte psykopat eller på andra sätt dysfunktionell.

Bo
Bo
Gäst
26 januari 2015 kl 23:19

Man kan meditera för fred:

http://www.dccrimepolicy.org/researchlibrary/crime.cfm?page=9

enligt “District of Columbia Metropolitan Police Department (DCMPD), which are used in the FBI Uniform Crime Reports” var TM eller transcendental meditation och ett avancerat tilläggsprogram utövat av 4000 personer dagligen under en tid bevisat effektivt för att minska sjukdomar och brottslighet. FBI garvade åt dom först, de menade att brottsligheten endast skulle minska i DC om det kom två meter snö. 🙂

“However, a model that jointly estimated the effect of the Demonstration Project on both HRA crimes and robberies showed a significant reduction in violent crimes overall of 15.6% (p = 0.0008”

Vad säger ni om det? Självaste Federal Bureau of Investigation (FBI) erkänner grundat på antal minskade brott att TM (transcendental meditation) utövat i grupp regelbundet, skapar fred. i alla fall mindre övergrepp ur en polisiär synvinkel men detta är vad krig också är, ett hemskt övergrepp på alla fronter av en population.

Peace. And to hell with war.

Major General Smedley Butler, USMC.
http://www.informationclearinghouse.info/article4377.htm
Att läsa…..

jpnorlin
Gäst
26 januari 2015 kl 17:54

Spännande idé Stella. Jag fick just idag.. ett mejl från Heartmath Scandinavia, om ett webinar den 28e. Kan inte låta bli att klistra in det: https://attendee.gotowebinar.com/register/6328779397894359554,
där de pratar om HRV-biofeedback. Samarbete med http://www.universalheart.se gör det inte mindre intressant. Om jag förstår rätt så är det ett utvecklingsverktyg för alla som vill lära känna sitt hjärta. Låter verkligen bra. Liknar det du berättar om.

Stella
Stella
Gäst
26 januari 2015 kl 14:21

Hehe! En idé som jag vet snappats upp av ett mikroparti (NEJ – Norden, Europa, Jorden) är att det faktiskt går att med vetenskapliga metoder mäta aktiviteten i hjärnan vid olika stimuli och på så vis se om en person är empatisk eller ej. De som inte är empatiska är i varierande grad socio- och psykopatiska. Regeln att alla som ställer upp till val i alla former måste kollas om de är sociopater eller ej vore kanske en början, även om det i sig är en övervakningsteknik och inkräktar på integriteten. Men den som ämnar ställa upp kan väl låta mäta sig i lönndom och helt enkelt låta bli om det visar sig att man inte klarar ribban? Det behöver ju inte vara allmän handling. Den dag man faktiskt ställer upp lär det behövas en öppen undersökning så att inget fusk kan förekomma.