Av 200 000 kandidater till Mars har 100 valts ut för slutspurten till den röda planeten

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 16 februari 2015
- NewsVoice redaktion
Öga eye Mars One

Det europeiska privata Marsprojektet Mars One har kommit in i sin sista fas där 24 personer från hela världen ska väljas ut av 100 Marskandidater idag, som i sin tur valdes ut från en grupp på 202 586 personer som ansökt. De 24 slutgiltiga astronauterna kommer inte kunna återvända till jorden.

Mars One är en ej vinstdrivande organisation som har målet att etablera en permanent bas med människor på planeten Mars. Resan till Mars planeras att starta år 2024.

Läkaren Norbert Kraft som är Chief Medical Officer har varit med och valt ut kandidaterna och han säger att urvalsprocessen är svår eftersom så många har höga kvalifikationer och rätt typ av konstitution för att klara av att lämna jorden och allt bakom sig, resa hela vägen till Mars och sedan överleva på en främmande planet som i praktiken är en isig jätteöken utan slut.

De 100 Marskandidaterna består av 50 män och 50 kvinnor och kommer från hela världen. I nästa vända ska dessa 100 personer testas på jorden under marsliknande förhållanden och syftet är att ta reda på om de kan samarbeta med varandra.

The following selection rounds will focus on composing teams that can endure all the hardships of a permanent settlement on Mars. The candidates will receive their first shot at training in the copy of the Mars Outpost on Earth and will demonstrate their suitability to perform well in a team. More information about the selection process can be found here: Mars One Selection Process.

Att med framgång lyckas att resa till Mars är ingen enkel sak. Av 44 resor till Mars har endast 30% lyckats. Resterande försök har försvunnit, brunnit upp eller krashat.

Mer information: www.mars-one.com

Relaterat om olika Marsprojekt

Will the The Mars One project contaminate Mars?

Lockheed Martin and SSTL selected for Mars One’s first unmanned mission to Mars

Ännu ett Marsprojekt: ”Inspiration Mars” vill ta två astronauter till Mars 2021

One Way Astronaut – Official Trailer

The Plans to set Man on Mars by 2020


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • tycker att videopostandet i tråden lämnar en hel del att önska, som exempelvis den här:

  https://www.youtube.com/watch?v=x-4cRW_T5Xg

  Richard och vänner plockar elegant sönder NASA:s trovärdighet. i två stora delar, men jag utmanar er att hålla er borta från den andra.

  i övrigt håller jag med den som sa att detta mest påminner om en högtravande variant på en dokusåpa. och jag verkligen glad att jag slipper vara med i den.

 • “De 24 slutgiltiga astronauterna kommer inte kunna återvända till jorden.”

  No shit Sherlock! Just nu finns det nämligen inget sätt för levande varelser att ta sig igenom Van Allen-bältena utan att kokas till döds, precis som hunden Laika.

  Alla som sett The Running Man, eller läst boken, inser vad detta projekt handlar om.

  • “De 24 slutgiltiga astronauterna kommer inte kunna återvända till jorden.”

   Jag har ansökt om ett “wild card” för Void från vaken.se… hoppas, hoppas…

   Det skulle räta upp hela situation här med Void som spammar med 100 användarnamn, och “red” som lierar sig med en ohederlig sajts trollande här, och som på så sätt sabbar för sig själv, genom att inte riktigt inse vidden av denna sjuka verksamhet.

   • Sorry, du failar som vanligt.

    “Det skulle räta upp hela situation här med Void som spammar med 100 användarnamn..”

    Den enda som konstant spammar i denna typ av trådar är du.

    Talesättet ‘Man “känner” andra genom sig själv’ gör sig påmint…

 • Människor kan inte leva på Mars- utan syre, vatten, odlingsmöjligheter mm. Temperaturen lär väl inte heller vara optimal. Ingen människa kan väl tro att det där är på allvar?

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *