Av 200 000 kandidater till Mars har 100 valts ut för slutspurten till den röda planeten

15
292

Det europeiska privata Marsprojektet Mars One har kommit in i sin sista fas där 24 personer från hela världen ska väljas ut av 100 Marskandidater idag, som i sin tur valdes ut från en grupp på 202 586 personer som ansökt. De 24 slutgiltiga astronauterna kommer inte kunna återvända till jorden.

Mars One är en ej vinstdrivande organisation som har målet att etablera en permanent bas med människor på planeten Mars. Resan till Mars planeras att starta år 2024.

Läkaren Norbert Kraft som är Chief Medical Officer har varit med och valt ut kandidaterna och han säger att urvalsprocessen är svår eftersom så många har höga kvalifikationer och rätt typ av konstitution för att klara av att lämna jorden och allt bakom sig, resa hela vägen till Mars och sedan överleva på en främmande planet som i praktiken är en isig jätteöken utan slut.

De 100 Marskandidaterna består av 50 män och 50 kvinnor och kommer från hela världen. I nästa vända ska dessa 100 personer testas på jorden under marsliknande förhållanden och syftet är att ta reda på om de kan samarbeta med varandra.

The following selection rounds will focus on composing teams that can endure all the hardships of a permanent settlement on Mars. The candidates will receive their first shot at training in the copy of the Mars Outpost on Earth and will demonstrate their suitability to perform well in a team. More information about the selection process can be found here: Mars One Selection Process.

Att med framgång lyckas att resa till Mars är ingen enkel sak. Av 44 resor till Mars har endast 30% lyckats. Resterande försök har försvunnit, brunnit upp eller krashat.

Mer information: www.mars-one.com

Relaterat om olika Marsprojekt

Will the The Mars One project contaminate Mars?

Lockheed Martin and SSTL selected for Mars One’s first unmanned mission to Mars

Ännu ett Marsprojekt: ”Inspiration Mars” vill ta två astronauter till Mars 2021

One Way Astronaut – Official Trailer

The Plans to set Man on Mars by 2020


  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.