Obamas fd rådgivare John Podesta: Mitt största misstag var att inte lyckas få regeringen frisläppa UAP-arkiv

Torbjörn Sassersson är grundare av och redaktör på NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 15 februari 2015
- Torbjörn Sassersson red.

John Podesta och Barack Obama

I januari meddelade Obamas rådgivare John Podesta att han lämnar Vita Huset för att leda Hillary Clintons presidentvalskampanj under 2016. Den 13 februari samma dag som Podesta lämnade Vita Huset tvittrade Podesta att hans största misslyckande under sin tid i regeringen var att han inte lyckades få Vita Huset att offentliggöra fakta om UAP-fenomenet. Flera populära anglosaxiska medier nappade på nyheten.

Text: Torbjörn Sassersson | Porträttfoto: John Podesta Twitter-sida

John Podesta har under en längre tid gett sitt stöd till försök att få den amerikanska regeringen att följa andra länder initiativ att frisläppa dokumentation av UAP-fenomenet, men så länge som USA inte agerar förblir fenomenet höljt i ett dunkel eftersom USA “bestämmer” i världen, resonerar experter.

Podesta argumenterar att det är dags att offentliggöra arkiven. Han menar att allmänheten klarar av sanningen och för att det helt enkelt är lagligt nödvändigt (se Podestas uttalande i video nedan).

“It is time for the government to declassify records that are more than 25 years old and to provide scientists with data that will assist in determining the real nature of this phenomenon.” / John Podesta, presskonferens, 2002

Podesta tvittrade den 13 februari 2015:

John Podesta, Bill_Clinton, and_John_DeGioia - Wikipedia Commons

Vem är John Podesta?

John David Podesta (1949) har varit Obamas rådgivare fram till 13 februari 2015. Han var White House Chief of Staff under President Bill Clinton perioden 1998-2001. Podesta var tidigare högsta chef på tankesmedjan Center for American Progress där han idag är ordförande.  Tidigare var han medordförande vid The Obama-Biden Transition Project.

John Podesta network

Podesta är gästande professor i juridik vid Georgetown University Law Center och hans inriktning är congressional investigations. 2009 åkte han med Bill Clinton till Nordkorea för att förhandla med Kim Jong II om frigivningen av två amerikanska journalister anklagade för spioneri. Under sin tid i Clinton-regeringen ledde Podesta ett projekt vars mål var att avhemliga (disclose) flera miljoner sidor underrättelsetjänstdokument, enligt Wikipedia.

Amerikanska medier: Podesta ska leda Hillary Clintons presidentvalkampanj 2016

Podesta arbete för att leda Hillary Clinton till framgång i valet 2016 är av särskilt intresse. Båda makarna Clinton är personligen intresserade av UAP-fenomenet, enligt undersökningar utförda av UAP-forskare och journalister. Kommer Hillary och Podesta, om de kommer till makten, att frisläppa det amerikanska UAP-arkivet?

Den 21 augusti 1995 ska ett möte ha skett mellan makarna Clinton och finansmannen Laurence Rockefeller (1910-2004) som är bror till David Rockefeller (1915-). Rykten gjorde gällande att ämnet som diskuterades var UAP-frågan. Efter en begäran att utlämna dokumentation från mötet, genom Freedom of Information Act [FOIA 2006-0546-F], släpptes bla en serie fotografier där flera visar Hillary Clinton i armkrok med Laurence Rockefeller. Undersökningen utfördes av forskaren Grant Cameron.

I armvecket bär Hillary Clinton en bok som identifierats. Den har titeln: “Are We Alone?: Philosophical Implications Of The Discovery Of Extraterrestrial Life” och är skriven av Paul Davis, fysiker och professor vid Arizona State University med inriktning på kosmologi, astrobiologi och kvantmekanik. Saken tycks vara klar att mötet inkluderade diskussioner om UAP disclosure.

Hillary Clinton and Laurence Rockefeller UFO-meeting of 21 Aug 1995

Foto ovan från Hillary Clintons besök på JY ranch tillsammans med Laurance Rockefeller den 21 augusti, 1995. 

Mötet på ranchen måste ha varit fruktbart för den 29 februari 1996 skickade Laurence Rockefeller ett brev som är en del av vad som kallas för: “The Rockefeller Initiative” med syftet att frisläppa hemligstämplade dokument om UAP-fenomenet.

Rockefeller Gibbons UFO Letter

Resultatet av försöken att skapa “disclosure” tycks ha runnit ut i sanden efter 1996. Nytt försök görs inte helt osannolikt någon gång med start 2016 och åren framåt, om Hillary vinner valet.

Text: Torbjörn Sassersson

Relaterat i media

Relaterat – forskning


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *