Zlatan Ibrahimovic och fattigdomen

publicerad 24 februari 2015
- av NewsVoice

805 Million Names - Zlatan IbrahimovicVideon från World Food Programme med Zlatan Ibrahimovic nämnder de 850 miljoner människor som fortfarande svälter i världen, men det är inte pengar eller resurser som saknas. Det som saknas är mänsklighet, empati och medvetenhet. Ansvaret ligger på oss alla. Huvudansvaret har de självcentrerade och missbrukande fåtalet av ansvariga för jordens mest dödliga systemfel – marknadsekonomin, skriver Anders Tedestrand.

Text: Anders Tedestrand | Foto: bildruta från World Food Programme

Det finns människor utan kurage som ofta också bär på en medfödd okänslighet och brist på förstånd i kombination med bristfälligt kurage, i många fall.

De tituleras ofta politiker, statsministrar, premiärministrar, presidenter, orföranden i olika lokala, regionala, centrala och globala positioner samt andra politiska befattningar eller tjänstfolk utnämnda av folket, i en destruktiv symbios – som egentligen bär på huvudansvaret för hur världen ska se ut. Vi är vilseledda och lättpåverkade och ser ofta till endast vår egen situation oavsett om det är politik, religion och psykologi eller eller andra livsavgörande viktiga frågor båe på kort och lång sikt.

Vad är det för fel på oss, på vårt tänkande som spårat ur till att bli den i särklass mest destruktiva kraft som någonsin existerat på denna planet?

Kan vi helt enkelt inte tänka helhet – jag tror inte vi kan det tillräckligt väl.
Varje människa tror sig veta. Politik, religion och psykologi är alla områden där människor rusar omkring vilseledda med inpräglade kartor som inte vet mycket om helheten.

Verkligheten och sanningen är bister, någon måste visa den. Jag gör mitt bästa, gör det du också!

BRA talat Zlatan Ibrahimovic, men du är liksom jag också en del av denna destruktivitet. Skillnaden är ändå att du har kurage att bryta tystnaden och påtala detta TYDLIGT vilket jag också alltid väljer att göra – ensam kan du eller jag inte göra något. Jag är inte känd och gör det på min lilla nivå, du är känd och når miljoner.

Skillnaden i det vi gör är inte mer eller mindre viktig – all sådan verksamhet är LIKA viktig. Flertalet av ALLA människor MÅSTE ta ställning innan någon förändring sker.

Politiker, MÄNNISKA- vad gör du egentligenför att vara en del av lösningen för ALLA på denna planet?

Text: Anders Tedestrand


Så här kan du stötta Newsvoice

 • Byt bort nuvarande bank- och betalsystem samt fängsla de som hållit oss gisslan och mängder av jordens problem hade åtgärdats.

 • Det är en helt medveten politik. Ekonomiprofessor Michael Hudson som skrivit mycket om USA:s svältpolitik säger mycket vettigt i nedanstående intervju som kan laddas ned som mp3 här:
  http://michael-hudson.com/wp-content/uploads/audio/Hudson_July2011_Bonnie.mp3

  Bland annat säger han:
  “This aim is similar to the Carter administration’s plan to create a food crisis to make Third World countries more dependent on the United States. The idea was that the U.S. Government could agree to give them more food, in exchange for their selling their raw materials to American firms. Their governments would have to replace democracy with government that we appoint. This would put the U.S. Secretary of State in charge of their policy, not its own people.”

  This is how the Americans have impoverished Third World countries, by insisting – for instance through the World Bank and IMF – that they will only be given loans if they agree not to feed themselves but depend on American grain.”

  Länder har satts i skuld och IMF och världsbanken har krävt SAP (Structual adjustmentsplan) för att åtstadkomma pvan.

  Jag skrev lite mer på djupet om det här:
  https://parasitstopp.wordpress.com/2011/07/22/roda-korsets-deltagande-i-utsugningen-av-afrika/

 • Vi har levt i 100 år med fokus på “Stordrifts-fördelar” och med målsättningen “Globalisering”.

  Globaliserings-fällan håller på att slå igen, och då är det kört.

  Det är nu dags att göra en U-sväng och ändra fokus till “Smådrifts-fördelar” och med målsättningen “Lokalisering”.

  Dvs. skapa lokala samhällen som är självförsörjande.
  De ekonomiska modeller som gällt de senaste 100 åren, innebär att röva från de många fattiga och ge till de få redan rika.

  Ett helt nytt ekonomiskt system byggt på ärligt arbete och ärliga banker behöver sjösättas.

  • Precis i de banorna har jag funderat de senaste åren.
   Det gäller att implementera detta hos några tusen individer som sedan arbetar för att förverkliga idén.
   Iofs finns det redan; ekobyar runt om i världen.

 • Dessa idolbilder är precis vad makteliten vill ha och skapar. Om det inte gynnade dem med idoler, skulle inga finnas.
  Man förför sinnet och lurar in människan i en återvändsgränd utan att de förstår det. När man påpekar det för dem, blir de förbannade.
  ALLA KAN BLI MILJARDÄRER är budskapet till vi få oss att tro på och sträva efter. Då kan de hålla oss borta från vår inre utveckling, som skulle hota deras maktposition.
  Så, tro på det då, bevisa det genom att bli miljardär, precis som Zlatan.
  … vad han gett upp på vägen..?? sin medmänsklighet. Men vad gör det med miljarder på fickan?

 • Jag hyllar ingen, vi är alla människor och innerst inne är det ingen större skillnad.. Att vi har olikka begåvningar gör oss inte bättre eller sämre. Jag visar vikten av att agera oavsett namn, titel eller ekonomisk ställning.

  Och det är givetvis bra om en så stor förebild som Zlatan går i täten, han får agera som substitut för de maktmänniskor som egentligen borde göra det han gör, tills de inser eller tvingas göra något åt den ekonimiska galenskap som accelerar åt fel håll.

 • Så på vilket sätt skulle 850 miljoner slippa gå hungriga genom att Zlatan i denna reklam fortsätter att marknadsföra sig själv?

  Om det är en reklamfilm med Zlatans som behövs, är hoppet redan ute.
  Finns ingen lösning så länge vi har nuvarande system som bygger på ekonomisk tillväxt istället för på humanitär tillväxt.

  Är så trött på alla som hyllar denna kille, som är bra på sparka en boll, vad bidrar man med det? De enda signaler som Zlatan sänder ut är att bli bra på fotboll så får ni rikedom och kändisskap. Så hela videon säger ju emot sig själv.

  Bör väl tillägga att jag inte har något emot Zlatan, tvärtom. Är bara trött på alla hyllar honom som en förebild.

 • Det här ser bra ut men jag undrar hur mycket Zlatan har get till WFP.Det våre intressant att veta.Annars det hela kan man uppfatta att det han gjort är en reklamfilm och inget annat och kanske han fick bra betald med.Så igen,hur mycket har Zlatan bidragit med ???

 • Lösningen är att förstå sig själv, och hur man påverkas av allt som man bombarderas av i form av skola, media, mat, sjukvård etc.
  Man kan inte förstå andra bättre än man förstår sig själv.
  Mark Passios hemsida WOEIH är ett bra ställe att börja på.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *