Zlatan Ibrahimovic och fattigdomen

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 24 februari 2015
- NewsVoice redaktion

805 Million Names - Zlatan IbrahimovicVideon från World Food Programme med Zlatan Ibrahimovic nämnder de 850 miljoner människor som fortfarande svälter i världen, men det är inte pengar eller resurser som saknas. Det som saknas är mänsklighet, empati och medvetenhet. Ansvaret ligger på oss alla. Huvudansvaret har de självcentrerade och missbrukande fåtalet av ansvariga för jordens mest dödliga systemfel – marknadsekonomin, skriver Anders Tedestrand.

Text: Anders Tedestrand | Foto: bildruta från World Food Programme

Det finns människor utan kurage som ofta också bär på en medfödd okänslighet och brist på förstånd i kombination med bristfälligt kurage, i många fall.

De tituleras ofta politiker, statsministrar, premiärministrar, presidenter, orföranden i olika lokala, regionala, centrala och globala positioner samt andra politiska befattningar eller tjänstfolk utnämnda av folket, i en destruktiv symbios – som egentligen bär på huvudansvaret för hur världen ska se ut. Vi är vilseledda och lättpåverkade och ser ofta till endast vår egen situation oavsett om det är politik, religion och psykologi eller eller andra livsavgörande viktiga frågor båe på kort och lång sikt.

Vad är det för fel på oss, på vårt tänkande som spårat ur till att bli den i särklass mest destruktiva kraft som någonsin existerat på denna planet?

Kan vi helt enkelt inte tänka helhet – jag tror inte vi kan det tillräckligt väl.
Varje människa tror sig veta. Politik, religion och psykologi är alla områden där människor rusar omkring vilseledda med inpräglade kartor som inte vet mycket om helheten.

Verkligheten och sanningen är bister, någon måste visa den. Jag gör mitt bästa, gör det du också!

BRA talat Zlatan Ibrahimovic, men du är liksom jag också en del av denna destruktivitet. Skillnaden är ändå att du har kurage att bryta tystnaden och påtala detta TYDLIGT vilket jag också alltid väljer att göra – ensam kan du eller jag inte göra något. Jag är inte känd och gör det på min lilla nivå, du är känd och når miljoner.

Skillnaden i det vi gör är inte mer eller mindre viktig – all sådan verksamhet är LIKA viktig. Flertalet av ALLA människor MÅSTE ta ställning innan någon förändring sker.

Politiker, MÄNNISKA- vad gör du egentligenför att vara en del av lösningen för ALLA på denna planet?

Text: Anders Tedestrand

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq