Black Vault innehåller 1 338 282 dokument varav många tidigare varit hemligstämplade

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 13 mars 2015
- NewsVoice redaktion

WWII_Europe_France_-Allied_Soldiers_Do_Laundry_in_Captured_German_Pillbox-_-_NARA_-_196300-1170x500
Black Vault testar nu ett nytt uppdaterat arkiv med 1 338 282 dokument och rapporter som tidigare varit hemligstämplade av den amerikanska regeringen, meddelar arkivets upphovsman John Greenewald, Jr.

Foto: WWII Europe France, Allied Soldiers, NARA-196300

Greenewald förklarar:

“The case file system is also about to come online. Although the old database is still accessible, the new site will feature exciting new features, including a global map integrating each and every case file in the database, each with it’s own icon representing the type of case file. It was a very exciting feature to implement, as I put more and more information in the new site, it’s fun to see that map grow.”

Black Vault har även en app för smartphones.

De flesta dokumenten har frisläppts tack vare den amerikanska offentlighetsprincipen Freedom of Information Act (FOIA).

The Black Vault: theblackvault.com


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
  • “Weapons classifiation guide” innehåller några sidor om anvisningar till korrigeringar. De ca 60 övriga sidor egentlig information och det som borde vara intressant är redan “deleted” som det så vackert stämplats över dokumenten.. FOIA

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *