Black Vault innehåller 1 338 282 dokument varav många tidigare varit hemligstämplade

  1

  WWII_Europe_France_-Allied_Soldiers_Do_Laundry_in_Captured_German_Pillbox-_-_NARA_-_196300-1170x500
  Black Vault testar nu ett nytt uppdaterat arkiv med 1 338 282 dokument och rapporter som tidigare varit hemligstämplade av den amerikanska regeringen, meddelar arkivets upphovsman John Greenewald, Jr.

  Foto: WWII Europe France, Allied Soldiers, NARA-196300

  Greenewald förklarar:

  “The case file system is also about to come online. Although the old database is still accessible, the new site will feature exciting new features, including a global map integrating each and every case file in the database, each with it’s own icon representing the type of case file. It was a very exciting feature to implement, as I put more and more information in the new site, it’s fun to see that map grow.”

  Black Vault har även en app för smartphones.

  De flesta dokumenten har frisläppts tack vare den amerikanska offentlighetsprincipen Freedom of Information Act (FOIA).

  The Black Vault: theblackvault.com

  Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
  Prenumerera
  Notify of
  guest

  1 Kommentar
  Nyast
  Äldst Mest röstad
  Inline Feedbacks
  Se alla kommentarer
  castoropollux
  Gäst
  13 mars 2015 kl 23:16

  “Weapons classifiation guide” innehåller några sidor om anvisningar till korrigeringar. De ca 60 övriga sidor egentlig information och det som borde vara intressant är redan “deleted” som det så vackert stämplats över dokumenten.. FOIA