Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

23%

23.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Carld Bildt intervjuade Mikhail Khodorkovsky på Kulturhuset Stockhlm

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 31 mars 2015
- Torbjörn Sassersson

Michail ChodorkovskijEn lågmäld Michail Chodorkovskij intervjuades av Carl Bildt på Kulturhuset i Stockholm, men när diskussionen kom in på Ryssland och demokrati säger han med hetta: “Respektera oss. Också vi ryssar förtjänar demokrati”, skriver SvD.

Det går inte att dölja vem man är när man umgås med andra 24 timmar om dygnet. Min respekt för mina landsmän växte under min tid i fängelset. Det är det jag skriver om i min bok. Jag vill visa, framför allt för den ryska läsaren, att personer som hamnar i fängelse vill behålla sin mänskliga värdighet. Det finns till och med de som är redo att riskera sina liv för att behålla sin värdighet.

Mikhail Khodorkovsky kom nyligen ut med sin bok “Mina medfångar” i svensk översättning.

Foto: PressCenter of Mikhail Khodorkovsky and Platon Lebedev, Wikimedia Commons


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq