Island vill inte vara med i EU

5

Gunnar Bragi Sveinsson 2014 - Wikimedia CommonsDen isländska regeringen meddelar att de inte längre är intresserade av ett EU-medlemskap. Utrikesministern Gunnar Bragi Sveinsson sa att han annonserat EU-presidenten beslutet. Det man vet är att Island som är med i Schengen redan är nöjda med de handelsförbindelser man idag har med EU, skriver BBC.

Foto på Gunnar Bragi Sveinsson, 2014: Wikimedia Commons

(EEA)The small island nation, with a population of 325,000, is and will still be a member of the European Economic Area , the European Free Trade Association (EFTA), the Schengen area and is an EU partner promoting cooperation in northern Europe – meaning it gets many of the advantages of being a full member without many of the negative aspects of centralized EU laws and planning. / RT.com

Read more on RT.com

Read more on BBC

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

5 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Redhawk
Redhawk
Gäst
15 mars 2015 kl 21:37

Förnuftig land som har lärt sig sin läxa.

castoropollux
Gäst
13 mars 2015 kl 11:12

En för lång “kommentar” finnes på http://wp.me/p1zCpc-5NCj

Birgitta
Birgitta
Gäst
Reply to  castoropollux
15 mars 2015 kl 22:58

Tack för din kommentar – mycket, mycket bra!

Mayne Sundewall Hopkins
Reply to  castoropollux
19 mars 2015 kl 03:43

Tack för den mkt coola dikten till EU ..jättebra! Jag drog på smilbandet medan jag läste ..fast muntert är det ju verkligen inte.

castoropollux
Reply to  Mayne Sundewall Hopkins
19 mars 2015 kl 09:05

Tack för kommentarerna och vänligheten!

Nej det är svårt att sjunga med eller stämma in i hymnen.. Verkligheten rimmar inte alls med drömmen. Det kan sluta med – Häcklet! En roman om politikens, ekonomins isolation och förakt från resten av mänskligheten, till krigstrummors ensidiga bankande och bankernas ensidiga tänkande på sitt rån till kaffet… På (t)vers med verkligheten.

Island satte sin Mats i skolan. Mors lilla framgångsrike olle värmer inte särskilt många någonstans.. Ska den lilla tuvan i ett hörn av Nordatlanten stjälpa ett stort lass? Kommer terrorn till Island nu? Ska storebror svälta ut sjukdomen? När upphör ett ostinato? Hur piskar man upp en stämning av “don’t try that at home”?