Island vill inte vara med i EU

5
210

Gunnar Bragi Sveinsson 2014 - Wikimedia CommonsDen isländska regeringen meddelar att de inte längre är intresserade av ett EU-medlemskap. Utrikesministern Gunnar Bragi Sveinsson sa att han annonserat EU-presidenten beslutet. Det man vet är att Island som är med i Schengen redan är nöjda med de handelsförbindelser man idag har med EU, skriver BBC.

Foto på Gunnar Bragi Sveinsson, 2014: Wikimedia Commons


(EEA)The small island nation, with a population of 325,000, is and will still be a member of the European Economic Area , the European Free Trade Association (EFTA), the Schengen area and is an EU partner promoting cooperation in northern Europe – meaning it gets many of the advantages of being a full member without many of the negative aspects of centralized EU laws and planning. / RT.com

Read more on RT.com

Read more on BBC

  Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
 • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.
 • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd.

5 KOMMENTARER

   • Tack för kommentarerna och vänligheten!

    Nej det är svårt att sjunga med eller stämma in i hymnen.. Verkligheten rimmar inte alls med drömmen. Det kan sluta med – Häcklet! En roman om politikens, ekonomins isolation och förakt från resten av mänskligheten, till krigstrummors ensidiga bankande och bankernas ensidiga tänkande på sitt rån till kaffet… På (t)vers med verkligheten.

    Island satte sin Mats i skolan. Mors lilla framgångsrike olle värmer inte särskilt många någonstans.. Ska den lilla tuvan i ett hörn av Nordatlanten stjälpa ett stort lass? Kommer terrorn till Island nu? Ska storebror svälta ut sjukdomen? När upphör ett ostinato? Hur piskar man upp en stämning av “don’t try that at home”?

KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här