Island vill inte vara med i EU

publicerad 13 mars 2015
- av NewsVoice

Gunnar Bragi Sveinsson 2014 - Wikimedia CommonsDen isländska regeringen meddelar att de inte längre är intresserade av ett EU-medlemskap. Utrikesministern Gunnar Bragi Sveinsson sa att han annonserat EU-presidenten beslutet. Det man vet är att Island som är med i Schengen redan är nöjda med de handelsförbindelser man idag har med EU, skriver BBC.

Foto på Gunnar Bragi Sveinsson, 2014: Wikimedia Commons

(EEA)The small island nation, with a population of 325,000, is and will still be a member of the European Economic Area , the European Free Trade Association (EFTA), the Schengen area and is an EU partner promoting cooperation in northern Europe – meaning it gets many of the advantages of being a full member without many of the negative aspects of centralized EU laws and planning. / RT.com

Read more on RT.com

Read more on BBC