Lisa Sinclair: “Vaccinera sitt barn eller inte?”

publicerad 16 mars 2015
- av NewsVoice

Lisa Sinclair - Foto: Sanjin DumisicDEBATT. Som blivande förälder är det en del nya ämnen man börjar ta ställning till, som man inte lagt fokus på tidigare. Ett av dessa ämnen är vaccinering, närmare bestämt barnvaccinering. Vad innehåller egentligen vaccindoserna? Hur effektiva är de? Hur nödvändiga är de? Varför ska små spädbarn som bara hunnit bli tre månader få sprutor?

Text: Lisa Sinclair | Foto: Sanjin Dumisic

Förhoppningsvis ställer de flesta föräldrar sig dessa frågor och även tar sig tid att faktiskt söka upp svaren. Min nyfikenhet och uppsökning av fakta och statistisk ledde fram till den skrämmande slutsatsen att i en miljardindustri (som vaccin faktiskt är) så är inte det främsta intresset barnens hälsa – utan den ekonomiska vinsten av dem.

Intressekonflikter genomsyrar vaccinindustrin och det på bekostnad av små barn (och såklart vuxna som vaccinerar sig, men de har gjort ett eget val vilket inte barn kan göra).

Jag kan verkligen rekommendera boken “Vaccinationer: risker och skador” av Dr Mayer Eisenstein och Neil Z. Miller. Den ger läsaren en bra översikt och ingående fakta om detta ämne, exempelvis om de olika barnvaccinerna, vad de olika doserna innehåller, vilka bieffekter det finns och om olika livsöden som påverkats av vaccination.

Varje sida innehåller mängder med information men är samtidigt lättöversiktlig. I den svenska översättningen har föreläsaren och chefredaktören för Vaccin.me, Linda Karlström, skrivit ett introduktionskapitel om hennes studier och egna erfarenheter kring barnvaccination.

När man läser boken blir det uppenbart att Lindas historia inte var ett undantagsfall, vilket vaccinföretagen såklart mörkar och istället fortsätter att sälja samma vaccin som de vet skadar små barn. De hade till exempel ett hemligt möte om hur de kan dölja sanningen som en ny studie kom med, vilket var kopplingen mellan kvicksilver som förekom i barnvacciner och neurologiska skador, vilket jag återkommer till…

Läs hela Lisa Sinclairs inlägg i debatten