Mats Sederholm analyserar vad som händer när DN möter aktivisten Russel Brand

publicerad 26 mars 2015
- Mats Sederholm

Russel Brand | Photo: Russelbrand.comDN:s Matilda Gustavsson träffade Russel Brand, ståuppkomikern, författaren och revolutionären. Vad ska det bli av detta tänkte jag i söndags morse. Sveriges farligaste tidning, mittenextremernas största megafon möter sin motsats. Klarar de av att hantera detta på ett normalt sätt?

Textutdrag från Mats Sederholms blogg | Foto: Russellbrand.com

Matilda Gustavsson spenderar stora delar av artikeln åt Brands yttre attribut och att han exempelvis tycker han är snygg, eller hans relation till sin mamma, hans syn på sin offentliga roll, ifall han känner sig uttråkad och inte minst att Brand ligger med benen över henne under intervjun.

Russel Brand avslutar intervjun med att slå ut med armarna och fråga om hon är med i Revolutionen. Vad han inte vet är att man som skribent för DN garanterat är med i Stagnationen. Så, lyckades hon då köra DN:s välkända dolk i ryggen på honom? Jodå:

“Hans språk är ofta religiöst och påminner om andra gruppers tal om att vakna och avpixla”.

Läs hela Mats Sederholms krönika

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq