NASA planerar att hämta stenblock från asteroid och placera i omlopp runt månen

publicerad 29 mars 2015
- av NewsVoice

Med syftet att bla utveckla NASA:s försvar mot potentiellt farliga asteroider som rör sig nära jorden ska NASA hämta en del av en asteroid, vilken sedan ska placeras i en stabil omloppsbana runt månen. Projektet kallas “Asteroid Redirect Mission” (ARM) och inleds år 2020 enligt planerna.

Text: NewsVoice | Video: NASA.gov

NASA:s tidigare ambition var att hämta en hel asteroid till månen och motiveringen till nedskalningen är att det enklare projektet är bättre för att utveckla erfarenhet inför en kommande resa till Mars. NewsVoice nämnde det ursprungliga asteroid-hämtarprojektet i artikeln: “NASAs asteroidprojekt kan skapa ett Armageddon år 2020”.

“Asteroid Redirect Mission” kommer att utveckla metoder, teknik och erfarenheter för djupare utforskning av solsystemet med bemannade resor, enligt ett uttalande av Robert Lightfoot som är NASA associate administrator.

“The option to retrieve a boulder from an asteroid will have a direct impact on planning for future human missions to deep space and begin a new era of spaceflight.”

Text: NewsVoice