Nu kommer BMW:s laddhybrid X5 xDrive40e – Mini Superleggera lanseras 2018

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 17 mars 2015
- Torbjörn Sassersson

Mini Superleggera

Efter Audis, Mercedes och Volvos första laddhybrider kommer BMW med en egen laddhybrid som drivs av en fyrcylindrig bensinmotor på 245 hästkrafter och en elmotor på 113 hästkrafter. Moderföretaget BMW ligger även bakom hybridbilen Superleggera som kommer i produktion 2018, avslöjade Car Magazine igår.

Foto på en Mini Superleggera: Mini.com

BMW:n är fyrhjulsdriven och har en åttastegad Steptronic-automatlåda. Den totala effekten på drivlinan blir 313 hästkrafter, vilket krävs för att få fart på bilen som väger över två ton.

Superleggera kommer att ha en eldriven framhjulsdrift och en bensinmotor som driver bakaxeln. Mer data kring prestanda på bil och motor är ännu inte kända, med ledning av bilpressens artiklar om Superleggera, annat än att den förmodligen blir billigare att köpa i jämförelse andra minikoncept som finns på marknaden idag.

Läs mer

Text: Torbjörn Sassersson | Detta är betalt innehåll för bloggen Bilverkstad.cc, men ingen ersättning går till NewsVoice.se. Artikeln återpubliceras eftersom den är av allmänt intresse.

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq