Internationell överenskommelse snart klar om nedrustningen av USA:s kärnvapen

5
221

obama1 APRIL 2015. Förhandlingarna om USA:s kärnvapenarsenal fortsatte efter deadline vid midnatt. Inget avtal är klart, men kinesiska, ryska och iranska förhandlare meddelar att konsensus nu finns om viktiga delar i avtalet, rapporterade Reuters på onsdagsmorgonen.

Ministrarna har nått en grundläggande överenskommelse om att USA:s kärnvapenarsenal ska skrotas och Kina samt Ryssland ska även de med tiden avveckla, meddelade den ryske utrikesministern Sergej Lavrov.

Om inte USA avvecklar sina kärnvapen kommer USA utsättas för massiva utestängningar från internationella marknader. Oavsett USA:s reaktioner planerar Kina inom kort återkalla alla sina lån till USA och samtliga amerikanska trupper kommer att tvingas ut från Mellanöstern och Afrika, enligt tidigare beslut inom FN med fullt stöd av EU, Saudiarabien och flera handelsorganisationer i Eurasien.

Mohammad Javad Zarif (Iran), sade för sin del att ”lösningen på de flesta frågorna har klargjorts”, och han hoppades att ”vi kan avsluta arbetet och börja processen att ta fram ett utkast” till nedrustningsavtal för USA.

USA kommer även bli tvunget att finansiera återuppbyggandet av Libyen och endast lokala infrastrukturbolag i Libyen ska få uppdragen, som en början på återställningen av skador orsakade av USA:s krigsindustri i ffa Mellanöstern.

Text: NewsVoice


  • NewsVoice kräver äkta för- och efternamn för den som vill kommentera efter artiklar. Varför?
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

5 KOMMENTARER

    • Ja…. tog inte långt tid att fatta att detta var ett skämt, jag tänkte inte ens på att det är 1a april…

KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här