Internationell överenskommelse snart klar om nedrustningen av USA:s kärnvapen

5

obama1 APRIL 2015. Förhandlingarna om USA:s kärnvapenarsenal fortsatte efter deadline vid midnatt. Inget avtal är klart, men kinesiska, ryska och iranska förhandlare meddelar att konsensus nu finns om viktiga delar i avtalet, rapporterade Reuters på onsdagsmorgonen.

Ministrarna har nått en grundläggande överenskommelse om att USA:s kärnvapenarsenal ska skrotas och Kina samt Ryssland ska även de med tiden avveckla, meddelade den ryske utrikesministern Sergej Lavrov.

Om inte USA avvecklar sina kärnvapen kommer USA utsättas för massiva utestängningar från internationella marknader. Oavsett USA:s reaktioner planerar Kina inom kort återkalla alla sina lån till USA och samtliga amerikanska trupper kommer att tvingas ut från Mellanöstern och Afrika, enligt tidigare beslut inom FN med fullt stöd av EU, Saudiarabien och flera handelsorganisationer i Eurasien.

Mohammad Javad Zarif (Iran), sade för sin del att “lösningen på de flesta frågorna har klargjorts”, och han hoppades att “vi kan avsluta arbetet och börja processen att ta fram ett utkast” till nedrustningsavtal för USA.

USA kommer även bli tvunget att finansiera återuppbyggandet av Libyen och endast lokala infrastrukturbolag i Libyen ska få uppdragen, som en början på återställningen av skador orsakade av USA:s krigsindustri i ffa Mellanöstern.

Text: NewsVoice

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

5 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Julius
Julius
Gäst
1 april 2015 kl 19:16

DET VAR EN MYCKET BRA 1 APRIL SKÄMT !!!! Ha ha ha.

Alex
Alex
Gäst
Reply to  Julius
1 april 2015 kl 23:59

Ja…. tog inte långt tid att fatta att detta var ett skämt, jag tänkte inte ens på att det är 1a april…

Åke i Sörmland
Åke i Sörmland
Gäst
1 april 2015 kl 18:52
Mayne Sundewall Hopkins
Gäst
1 april 2015 kl 17:57

Antagligen har de ngt annat otrevligt ‘up their sleeve’ 🙁

therm
Gäst
1 april 2015 kl 17:31

Goda nyheter minst sagt =)