Paracetamol – Stopp november 2015 för Alvedon och Panodil i butikerna

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 29 april 2015
- NewsVoice redaktion
Paracetamol

ParacetamolI november 2015 kommer försäljningen av värktabletter som Alvedon och Panodil i mataffären att förbjudas. Läkemedelsverket har fattat beslutet.

Orsaken är att allt fler förgiftats av värktabletterna sedan den receptfria försäljning utanför apotek för snart sex år sedan startade. Det är framför allt unga kvinnor som medvetet försöker skada sig själva, som råkat mest illa ut.

Läs mer


Så här kan du stötta Newsvoice

 • Om priatiseringen skulle låta ICA och andra få dela statens omfattande kaka, så blev också det en black o m foten. När det regnade på prästen blev katten av någon outgrundlig anledning genomblöt.

  Flyttades godishyllorna till apoteket skulle hälsoeffekterna över tid bli våldsamma.. Vem har sagt att handeln skulle arbeta för folkets fromma?

  Nu köar man på ICA för sitt paket men speldjävulens trogna har vip-kö…Det är givetvis köandet som orsakar huvudvärk!

 • fullständigt idiotiskt beslut …paracetamol är inte farligt…man mår mkt bättre nästa dag om man sväljer två tabletter!..har ätit ett trettital tabletter under en dag…ingenting hände levern helt okej…det är väl någon läkemedels-tillverkare om har påstått en massa smörja och vill förhindra att folk blir friska.. 🙁

 • Det har sedan minst 30 år arbetats inom sjukvården att ” effektivisera” ,dvs det har inte varit önskvärd att ta sig tid med patienternas problem ( fysisk eller psykisk), den som har gjort detta har fått reprimander och blivit marginaliserat inom den offentliga vården.
  Många inom sjukvården har anpassat sig, men mått dålig, då de valt yrket av helt andra grunder.
  När man har hävdad att ett ordentligt samtal, där man verkligen lyssnar på patienten och sedan en ordentlig ” gammaldags” undersökning har oftast verkat som ett under, pga minskat rädsla och förståelse för situationen, har dessa doktorer dock förlöjligats och kallats inte “kostnadseffektiv.” Att detta har ledd till att patienter nästan aldrig får hjälp ( förutom vid akuta sjukdomar) har gjort att köerna har växt och därmed väntetider som ter sig omänskliga, dessutom har slarvet ökat.
  Man ger en tbl/röngtenundersökning och hoppas at man med detta kan avfärda patienterna.
  När man har den policyn att går genom patienterna ordentligt , dvs med ordentliga upplysningar och förklaringar, så att de kan själv tar hand om sina problem blir de oftast bättre, då inte mer rädd och kunnig vad som kan göras. Människor är inte dummare en så. Media förstärker med all sin katastrofmongering rädslan, inom psykiatrin anser man att naturliga mänskliga känslor är psykiska sjukdomar och måste medicineras. Vissa doktorer har blivit lydiga slavar till läkemedelsindustrin.
  Att lyssna på patienterna och att hjälper behandla orsaken och inte symptomen har förtalats av kollegor som hellre vill köra ” den korta” versionen. Doktorer som verkligen engagerar sig blir respekterat och aktat av sina patienter.
  Kännetecknande är för dagens sjukvård är att man måste diskutera patientsäkerhet, vilket egentligen borde vara en självklarhet.
  Jag brukar säga: hade jag velat att jobba på en ostsorteringsfabrik hade jag gjort detta, men nu är er läkare och handlar därefter, men i många år med mycket motstånd men mycket mer tillfredställelse pga en gedigen värdegrund. Många doktorer i detta landet har blivit det pga att det var en högstatusyrket inte pga att de hade en önskan att hjälper dem som har det svårt. De förhållandena som härskar på sjukhusen har startat att avskräcker många till att söker läkarutbildning, tyvärr är det väl de som borde blir läkare.

 • Instämmer med Eiwas:
  “…ett halvdant beslut. Att tillåta försäljning av läkemedel i vanliga mataffärer där tillgängligheten är stor och kontrollen obefintlig är skandal. Bara de stora läkemedelsbolagen får tjäna pengar så är allt lugnt. Nä, fy sjutton säger jag..”

  Ja, fy 17 ..flera ggr om!!

  och med Castorpolluxs:
  “För samhället skulle det bli billigare att hjälpa flickorna hitta sitt rätta jag, istället för att skrika ut och ärra sin kropps längtan efter uppmärksamhet.. Varför ska det vara så svårt att ge dem den? Vet inte vårdapparaten hur adekvat vård ser ut?”

  och speciellt betr.:
  “Hur många har f.ö. skadats av vitaminer, mineraler, homeopatiska preparat?”

  Det är verkligen dags för både ‘Läke’medelsverket och Sjuk’vården’ att tänka i nya banor!!

 • Brustabletter kommer inte att tas bort, jag skulle vilja påstå att det är ett halvdant beslut.
  Att tillåta försäljning av läkemedel i vanliga mataffärer där tillgängligheten är stor och kontrollen obefintlig är skandal.
  Bara de stora läkemedelsbolagen får tjäna pengar så är allt lugnt
  Nä, fy sjutton säger jag.

 • “unga kvinnor som medvetet försöker skada sig själva, som råkat mest illa ut.” Vården har blivit expert på att styrka och stärka dessa tjejers roll i sitt självskadebeteende. Argumentet är lite konstigt trots allt. Man fortsätter bearbeta symptomen med tvång och förbud istället för att angripa sjukdomen.

  Handelns måste hitta bättre sätt att döva sin huvudvärk för köplustens fröjder. Att det skulle bli så här var inget svårt att förstå. Det är därför vi ha systembolag. Man vår vara lagom berusad, man får skada sig under lång tid, men inte under överinseende av myndighet eller vård. För samhället skulle det bli billigare att hjälpa flickorna hitta sitt rätta jag, istället för att skrika ut och ärra sin kropps längtan efter uppmärksamhet.. Varför ska det vara så svårt att ge dem den? Vet inte vårdapparaten hur adekvat vård ser ut?

  Hur många har f.ö. skadats av vitaminer, mineraler, homeopatiska preparat?

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *