Tror svenska alternativrörelsen att samhällsförändring kommer utan ansträngning?

51

Mats SederholmDEBATT. Vill vi ha en alternativ värld eller vill vi ha alternativvärlden som hobby? Är protester meningsfulla eller är de styrda, vem är vaken och vem sover? Gammelradikaler sviker och etablissemanget sluter sig allt hårdare samtidigt som de gamla styrande systemen eroderar och människor tappar alltmer förtroende. Etablissemanget vi litat till så länge är på väg att krackelera och alltfler anar något annat mellan sprickorna.

Text: Mats Sederholm,  HumanCreations

Jag har under något år försökt att uppmärksamma läsare på de proteströrelser som pågår runt om i världen. Det är unikt, det är kraftfullt och det sker på riktigt även om det i Sverige är ganska så tunt med liknande.

Inom alternativrörelsen så tycks intresset för detta vara lågt vilket är förvånande då man skulle kunna tro att det starka intresset för alternativ till skolmedicin, GMO, gifter i maten, Main Stream Media (MSM) med mera också skulle innebära att man faktiskt verkligen vill ha något annorlunda, ett slags paradigmskifte och då någon slags uppgörelse med det gamla.

Men jag kanske har fel, kanske alternativintresset bara är en hobby, liksom dataspel, joggning eller matlagning? Kul att förstå och pyssla med och kopplat till en själv men aldrig något som egentligen har att göra med vad som händer i världen eller kopplat till de värdesystem, den grundkultur och de normer som sätter ordningen och ytterst säkerställer allt vad vi söker ett alternativ till.

Min hypotes förstärks dessutom av att tanken på en annan värld, att se en revolution och allra helst en evolution, visar sig skapa mer motstånd än intresse. Stundom till och med hat. “De insatta” upplyser gärna om att revolutioner är skapade av de styrande, vi som “vaknat” vet ju, eller hur? Vi har ju läst på om alla historiska exempel på när Illuminati lurat människor med nästa ledare. Nä, alla försök att förändra världen ska man ta med skepsis, vi vakna går ju inte på sånt eller hur? De bakomliggande krafterna finns överallt, de infiltrerar precis allt som sticker ut, allt är bara ett spel, “mind-control” och alla är bara lurade, alla utom vi, “vi vakna” som ser igenom allt.

Och förresten, om man är andligt upplyst så vet man dessutom att man inte behöver vara så fysisk och utåtriktad, det räcker om man vårdar sig själv och är fokuserad kring sin självutveckling, att man uppträder korrekt mot sin allra närmaste.

Många menar att det sista vi ska göra är att bege oss ut på gatorna, eftersom protester leder till att systemet ges ytterligare anledning till övervakning, kontroll med mera. Ahaaa, smart tänkt liksom! Nja då är det bättre att vi nöjer oss med gillaknappar, går på workshops, äter rätt kost och bara veeeet allting.

Det är något med det här som inte stämmer.

Som en uppvaknandedröm, men fortfarande sovande.

Jag misstänker att många av er som läser det här just nu känner en vrede stiga upp inom, riktad mot dessa ord, mot denna oförskämda generalisering, mot att det är inte sant, att ni känner er kränkta, av mig, att jag inte fattat någonting, att jag sviker, bra, ta tillvara på den vreden. Det är just den jag är ute efter.

För jag är ännu mer övertygad om att vi alla så in i helvete mycket längtar efter något annat än denna förbannade skapelse som etablissemanget vill få oss att tro är det mest civiliserade vi kan åstadkomma. Och den längtan är så vaken den någonsin kan bli. Den intuitionen, den kraften är kristallklar och därför är den också något vi ska hålla hårt om.

Men när våra sinnen, när våra tankeregler levererar en nettoeffekt som får oss att hålla oss ifrån en tanke på en annan värld, som får oss att rata människor som vill väcka upp och skapa något annat i denna verklighet då vet jag också att vi har ett virus inbyggt. Ett virus som är smartare än alla “vakna”. En röst som säger “gör inget, tro inte på förändring, tro inte på de som står upp och höjer rösten”.

Russel Brand | Photo: Russelbrand.comRussel Brand, Julian Assange, Edward Snowden, Thomas Di Leva, Martin Luther King med flera, jovisst de kan alla vara CIA-anställda, blir du lyckligare om det vore så? Fråga dig vad för energi som då dominerar ditt sinne, ser du murarna runt omkring dig, de som får dig att krypa ihop, som får dig ett leverera NOLL uppror, NOLL revolution, NOLL förändring och som förvandlat hela dig till en NOLLA. Ett insiktskadaver lika oförmögen som 60-talets pårökta hippies. En slav för evigt kättrad vid systemets fötter. Och för er som tror att det finns en centralt styrande kraft bakom allt, den kraften har i så fall spelat ut sina kort helt perfekt. Så väl att de som tror sig vara vakna, i själva verket sover lika djupt som någon annan.

Trots allt tror jag att det inte är så många som passar in på detta, men tillåt mig att vara lite provocerande.

Jag vet också att många är bittra över att ingenting ändras, att hopp släcks ner men det beror på att man hoppas på den gamla världen ändå ska kunna skapa en skillnad. Det kommer den inte att göra. Hur många gammelradikala det än står på scenen och lovar.

NewsVoice berättade efter ETC:s (“nyhetstidningen från vänster”) releaseparty (artikel) optimistiskt om vad den kunde tänkas göra, men den har segnat ihop till en klassisk mainstream-blaska utan spets, krydda eller lust till förändring. NewsVoice-redaktören Torbjörn Sassersson trodde på det vilket jag tycker var rätt för vi ska fortsätta se förändring framför oss, vi ska försöka tro men inte bli förvånade när det visar sig vara “samma gamla story”. Jag vill så mycket. Ja, så mycket att jag häromveckan prenumererade på tidningens helgupplaga eftersom det gav mig rätten att få skriva en uppmuntrande kommentar till en enstaka journalist i en enda artikel som bröt lite av koncensustransen.

Roya Hakimnia berättade om feminismen som tillåts ta utrymme tv i mellersta östern, en icke politiskt korrekt och sakligt understödd artikel som jag blev glad över. Ett undantag i den storm av propaganda som ständigt pekar ut världens onda ting i öster och allt det goda här i väst. Idag är artikeln oförkarligt borttagen bland ETC:s ledarartiklar, inklusive min kommentar och dessutom så tog de bort mitt konto.

Noterat av Torbjörn Sassersson:

best-of-dagens-etc-2014“ETC har blivit alltmer förutsägbar och politisk korrekt. Vid lanseringsfesten den 17 januari 2014 av Dagens ETC annonserade Johan Ehrenberg, Ekis Ekman, Andreas Gustafsson, Maria-Pia Boëthius m.fl. att ETC skulle:”

  • ställa etablissemanget mot väggen,
  • pusha makthavare till klara svar,
  • kritisera svenska medier,
  • vara en modig tidning,
  • ta fram alternativa fakta,
  • beskriva hur världen egentligen fungerar, trots att en minoritet kontrollerar världen,
  • skapa aktivism,
  • minska klyftan mellan folk och medierna och
  • att ETC:s ”existensberättigande är att den ska välja en annan världsbild”, citat av Andreas Gustafsson, chefsred, ETC.

Insikterna om medias och politikers svikna löften är vi inte ensamma om. Det mirakulösa som sker på jorden just nu är att protester pågår som aldrig förr. De gör det utan inbördes samarbete, det är inte “en rörelse”, det är inte “en politik”, det är inte “en ideologi”. Kapitalismen, staters övervakning och kontrollbehov och den globala kontrollen är på dagordningen. Folk är nyktra och förbannade, folk ser hela systemet, de ser sammanhangen och de levererar kritiska budskap. Det ser ljusare ut än någonsin. Missnöjen med – politiker, med media, med bonusar, med en sinande demokrati, med en katastrofal miljöpolitik, med det faktum att ett fåtal, utan protester från etablissemanget, ökar sin kontroll över flertalet – har inte skapat en revolution men det har skapat sprickor djupt ner i rötterna, i människors undermedvetna och nu börjar förtroendet erodera sönder på riktigt.

Men vi måste själva våga se en annan värld framför oss. Vi måste våga tro på människans kraft. Människor är inte destruktiva, de är inte giriga och våldsamma från födseln. Men människor liksom allt annat liv som “planteras” i en miljö där det råder brist kommer också att fungera i rädsla, i rädslan att gå under. Bevakning, kontrollbehov, avund, främlingsfientlighet och våld växer som ogräs i sådana här miljöer. Vägen bort från detta går via människors uppgörelser med det gamla, därför måste vi våga uppmuntra till protester och förändring.

Alla eror och perioder kommer och går. Även den västerländska, materialistiska och mekaniska eran som präglat oss så länge kommer att spricka och jag menar på att detta redan är på väg. Det är inte byggt på tro, det bygger på flera års researchande och fakta.

Text: Mats Sederholm, HumanCreations

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
51 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Åke i Sörmland
Åke i Sörmland
Gäst
6 april 2015 kl 11:17

https://www.youtube.com/user/yawnguy
Här visar Paul positiva sessioner och hur en terapeut skall förhålla sig till klienten.
Raka kommandon – inget babbel och tänkande bla, bla.
Terapeuten vet inget om klienten så det är kommandona som får klienten att finna ut själv om sig själv.
Om man kör TROM, som är helt subjektivt, måste man hålla samma disciplin som Paul på videons.

Åke i Sörmland
Åke i Sörmland
Gäst
3 april 2015 kl 23:34

I detta ämne läser man oftast att man bör lite lösligt tänka att man måste tänka si och så.
Men var ser man ett enhetligt verktyg som fungerar oavsett bakgrund, utbildning, kön etc?
Ett vet jag med säkerhet, att tänka sig ur ett mentalt ingraverat system är näst intill omöjligt. Men vägen ligger i görande -vad gör man? Verktyg finns och här är ett verktyg bland många: http://tromhelp.com/supplemental_lectures_2 ,
man iakttar sina egna skadliga handlingar, som är effektiva bromsklotsar. Inget för veklingar.

EFT är excellent till att reducera fixa idéer, sorger, t.o.m. vissa allergier/elöverkänslighet.
Att enbart sätta sig ner på en ostörd plats och uppleva omgivningen och disciplinera sitt sinne att inte tänka på någonting tills det är tyst i tankevindlarna är ett görande, men tufft.
Att ta och släppa en bordskiva ett par timmar kan göra mentala underverk. Kognitionerna kan spruta fram. Och detta är gratis.
Och yawnguy funkar också.

anders
anders
Gäst
3 april 2015 kl 22:24

”Om kvinnors makt är så minimal, hur kommer det sig då att frågan har så stort utrymme, ”
Därför att de protesterar och säger ifrån och är 50% av befolkningen

Och männen är således 50% också och borde behandlas jämlikt.

” att lagar anpassas i t.ex. familjerätt,”
Därför att det finns initiativ till förbättring.

Initiativ till förbättring? Vad är det för jämlikhet när över 95% av vårdnadsfallen går i kvinnans riktning?

”att i stort sett varje företag anpassar sig för att ge plats åt mer kvinnor”
Det kanske görs i viss omfattning, men fortfarande är det ekonomiska intressen, isolerade kompetenskrav och tradition som bestämmer och gynnar män.

Vissa företag sänker sina krav för att få in kvinnliga sökanden, se ex. polis. Kanske kan du ge exempel på kvaliteter fysisk styrka exkluderad, som är bättre hos kvinnor än hos män,och om kan motivera ett sådant beslut? Eller är övriga kvaliteter såsom empati, intelligens, övriga förmågor lika för båda könen?

”att försörjningskravet ligger hos mannen”
Det gör det väl inte, fråga vilken ensamstående kvinna som helst!

Fråga männen om de behöver betala till mamman.

”Att kvinnan ensam bestämmer i fråga om graviditet ”
Ja det är hennes kropp!!??

Nej. Det är barnets kropp. Vad är det för jämlikhet att en part får ta beslut som påverkar flera parter resten av livet?

Mats Sederholm
Reply to  anders
4 april 2015 kl 00:51

Anders

“Och männen är således 50% också och borde behandlas jämlikt.”

Men utgångspunkten är att männen REDAN dominerar och om inte den utgångspunkten, den tyngdpunkten kan uppfattas så blir det precis vad jag försökte säga, en meningslös sakdiskussion kring något som i grunden inte rör tyngdpunkten, nämligen att män i ett övergripande perspektiv dominerar.

På samma sätt som om handikappade skulle kräva mer rättigheter och möjligheter till att fungera i samhället på jämlika villkor. Ditt argument skulle då bli att, “alla som INTE är funktionshindrade måste få behandlas lika väl som de funktionshindrade.”.
En introvert och för mig meningslös argumentationsföring som jag tror de flesta uppfattar som ganska så skev. Eller i ytterligare en liknelse: Att inte se skogen för alla träden.

Artikeln handlar om att få människor att protestera mot makten och för mig så ter sig ditt resonemang som att du väljer sakfrågan före huvudfrågan.

Makt är makt, oavsett sakinnehåll. Och idag så är samhället fullständigt genomsyrat av manliga värderingar, av män som dominerar på alla styrande poster.

Mats

Klar Sikt

Hög häst
Hög häst
Gäst
Reply to  Mats Sederholm
4 april 2015 kl 01:04

“Dominerar”… Ja de ska tydligen tvingas via lagstiftning (kvoterad tid) dominera att ha tiden med sina småttingar – så de kan få kvinnorna att än mindre vara med sina barn.

Finns det två kungar i en borg… eller en kejsare kanske har två kejsarinnor…

Det finns en ordning, den från ovan, redan givet. Yin och yang ska vara ömsesidigt stödjande ömsesidigt kompletterande.

Det du promotar är istället allmänt förstörande, och dyker bara upp som fenomen när en civilization har korrumperats bortom mänskligt liv.

Då minskar också kvinnans dominans i familjen, inåt, vilket dessutom innebär att förstörelsen av barnen skyndas på.

Du håller på så mycket med “makt”, patriarkat, etc. Dina synsätt medför att alla blir maktlösa och “värdelösa”, sänkta genom ord som “likavärde” och “jämlikhet”. Ingen får vara kvar i sin egentliga makt, utan det förstörs genom nonsens till kommunistaktivisttänk.

Jag förstår överhuvudtaget inte ditt resonemang, bara ser att det är det vanliga tugget som eliten har lärt folk och nyttiga idioter att säga.

Mats Sederholm
Reply to  Hög häst
4 april 2015 kl 13:29

Hög häst

“Det finns en ordning, den från ovan, redan givet. Yin och yang ska vara ömsesidigt stödjande ömsesidigt kompletterande.”

Nja det där var nog din personliga tolkning av Yin Yang,

Yang-energin, den maskulina står för: aktivitet, aggression “att vara på”, att vara solid/konservativ/gränsdragande och den feminina aspekten står för motsatsen, passiv, rörlig och helhetsseende.

Idag är dessa egenskaper i total obalans världen över, det är just det manliga, det aggressiva, krigande, konkurrerande och enfaldigt linjära tänkandet som dominerar. Helhet, omsorg, flexibilitet är undertryckta. När en balans nås så att Yin och Yang blir lika värderade så kommer samhället att se helt annorlunda ut.

Den ena energin är inte menad att dominera över den andra, de ska verka i balans viket är vad det tjatats om i tusentals år när Yin Yang kommer på tal.

Det krävs både strukturer/regler/fasthet och flexibilitet/rörlighet/omvälvning och en balans mellan alla de andra egenskaperna som det inte hinns med att lyfta fram här.

“Det du promotar är istället allmänt förstörande,”
Så, Hög Häst det står jag inte för.Nån jävla ordning får det vara, så mycket man är jag, haha.

“Ingen får vara kvar i sin egentliga makt, utan det förstörs genom nonsens till kommunistaktivisttänk.”

Nej feltolkat. Det jag är emot är makten, och rätten att äga dominera andra människors liv och utveckling. Alla måste få leva i full integritet och vara i sin “egen makt” vilket är möjligt och inte blir så stelt i en värld där människor inte ständigt lever i rädsla och i utsatthet genom konkurrens, tillväxt-tryck, hierarkiska konstruktioner och så vidare. Med ett förtroende för att ens medmänniskor vill en väl och där empati och helhetsseende sitter i modersmjölken så kommer inte folk oroligt att klösa och bråka med varandra på samma sätt.

Mats

Klar Sikt

p.s. Bara för att vara tydlig, alla kvinnor är inte helt och hållet Yin-orienterade och män inte Yang-orienterade men det finns en tyngdpunkt, en viss polarisering. Yin/Yang är abstrakta begrepp.

Hög häst
Hög häst
Gäst
3 april 2015 kl 22:19

Feminismen har förstört så mycket. Hur många procent som är kvinnor… vad har det för betydelse? En kvinna ska vara en kvinna, enligt sin natur, likadant med mannen. Feminism och lagstiftningar att via våld (kvoteringar) är ämnade att förstöra det kvinnliga. Om kvinnorna nu fåtts att gå på det där… och nu ska göra karriär, lämna in barnen på institutioner för hjärntvätt direkt… så är det svaga lurade kvinnor vi fått. Det var ett syfte. För det de gör, gör att de inte gör det som var viktigare – vara den starka inåt, barnes omhändertagande mor, etc – de sviker, men kan inte lätt beskyllas, för trycket och hjärntvätten är så svår – de är inte är riktiga goda kvinnor, utan jag vet inte vad de är egentligen, men tragiskt är det. Samtidigt som männen inte kan vara riktiga män, det är ett krig mot det manliga.

Tradition ska bestämma.

Försörjningskravet är hos mannen – när det är samhälle som inte blivit sönderslaget och degenererat, och perverterat med upplösta familjer. Varför medverkar du inte istället till att folk inte jagar livet ur sig genom att båda skulle ut och “arbeta”, och att barnen samtidigt förstörs, vilket också var ett syfte med att Rockefellers feminism togs till institutionerna för vidare utförsel i alla områden?

Det finns inget sådant där fifty fifty, eftersom yin inte är yang.

Mats Sederholm
3 april 2015 kl 21:39

“Om kvinnors makt är så minimal, hur kommer det sig då att frågan har så stort utrymme, ”
Därför att de protesterar och säger ifrån och är 50% av befolkningen

” att lagar anpassas i t.ex. familjerätt,”
Därför att det finns initiativ till förbättring.

“att i stort sett varje företag anpassar sig för att ge plats åt mer kvinnor”
Det kanske görs i viss omfattning, men fortfarande är det ekonomiska intressen, isolerade kompetenskrav och tradition som bestämmer och gynnar män.

“att försörjningskravet ligger hos mannen”
Det gör det väl inte, fråga vilken ensamstående kvinna som helst!

“Att kvinnan ensam bestämmer i fråga om graviditet ”
Ja det är hennes kropp!!??

Bara för att man diskuterar fakta betyder det inte att man “är rätt”, det handlar lika mycket om att hitta tyngdpunkter i debatter. Ungefär lika onödigt som att klaga på muslimer med statistik om terror, när endast en bråkdel av dem begår terrorhandlingar. Med fakta kan du styrka vilken sakfråga som helst, men om sakfrågan saknar en vidare tyngdpunkt så är det att gräva ner sig.

Mats

Klar Sikt

Mats Sederholm
3 april 2015 kl 18:34

anders

Jag behöver ingen argumentation, jag ser den patriarkala makten i levande livet liksom miljoner andra människor gör till vardags. Det finns säkert feministiska idéer liksom det finns patriarkala idéer som bygger på extrema föreställningar eller hat. Att gräva sig ner i dom skymmer bara sikten enligt min mening eftersom de ALLTID kommer att vara underordnade det enkla och uppenbara.

Mats

Klar Sikt

anders
anders
Gäst
Reply to  Mats Sederholm
3 april 2015 kl 19:59

Om kvinnors makt är så minimal, hur kommer det sig då att frågan har så stort utrymme, att lagar anpassas i tex familjerätt, att i stort sett varje företag anpassar sig för att ge plats åt mer kvinnor, att försörjningskravet ligger hos mannen, att kvinnan ensam bestämmer i fråga om graviditet mm.

Det behövs visst en argumentation om detta. Det är inte att gräva ner sig. Det är att diskutera fakta.

Birgitta
Birgitta
Gäst
Reply to  anders
3 april 2015 kl 23:54

Feminismen måste granskas då denna lilla elitistiska och extremistiska grupp dikterar villkoren för majoriteten. Den antifeministiska kritiken växer, vilket är hoppfullt då den kan förhindra en samhällelig kollaps. Feminismen för ett krig emot feminina, livsbejakande värderingar. Det är inte särskilt lämpligt att diskutera partnerskap med feminismen när det gäller skapande av en bättre värld. Strålkastarljuset skulle behöva riktas mot kvinnors förtryck och symboliska våld mot andra kvinnor, liksom mot män.

Det finns en lång rad “Poisonous ideologies”; en av dessa är feminism:

“Feminism masquerades as a movement for women’s rights. This kind of deception is typical of subversive movements of Communist origin. In reality, feminism is ruthlessly opposed to femininity, masculinity, heterosexuality, the nuclear family and children.

It deliberately promotes homosexuality which, according to experts, is a form of arrested development. Feminism neuters women, rendering them less fit to become wives and mothers. Men are emasculated, unable to create families, or make sacrifices for the sake for their children.

If feminism were genuine, it would have disappeared when discrimination against women ended. It continues as a tool of the elite agenda: depopulation, de stabilizing society, and dismantling Western Civilization.

In academia, feminists are the storm troopers of the Brave NW0, making politics supreme over science, objective fact and reason. Feminists believe western culture needs to be “reformulated” because men (“the patriarchy”) created it.”

http://www.whale.to/b/makow4.htmlhttp://www.whale.to/b/makow4.html

Se även youtube: Warren Farrell and Erin Pizzey – In Conversation

Feminism is a terrorist organization: https://www.youtube.com/watch?v=Ix5-jqQYU1M

anders
anders
Gäst
Reply to  Birgitta
4 april 2015 kl 00:01

De djupare, psykologiska uträkningarna och bakomliggande doktrinerna finns att studera på podcast 184, 185, 186 på följande sida.

http://www.whatonearthishappening.com/podcast

anders
anders
Gäst
3 april 2015 kl 15:48

Det finns många argument inom feminismen som behöver belysas för att även kvinnors makt skall bli synlig. Kvinnors makt är historiskt via Proxy, och detta är en del av den feministiska argumentationen som därmed på logiska grunder faller.
https://www.youtube.com/watch?v=PqEeCCuFFO8

Sanningsministeriet..
Sanningsministeriet..
Gäst
3 april 2015 kl 15:45

Till alla:

Negativa samhällsförändringar verkar faktiskt komma per automatik, om ingen gör något.
https://wikileaks.org/tpp-investment/

Om vi vill ha fria ocensurerade nyheter och öppna kommentarer på internet så bör vi svara på uppropet:
http://qb.salsalabs.com/dia/track.jsp?v=2&c=a4uOQTJXr4ugSUIPsjct9RpBBpTiyIpt

Mats Sederholm
3 april 2015 kl 15:07

Birgitta

Håller med dig om att fler borde lära sig om makten, hur makten verkar på alla nivåer. Det är en grundbult i förståelsen för hur vi lämnar denna värld.

Men när du i nästa mening går emot de som kämpar mot den patriarkala makten så börjar jag undra över din makt-definition. Makt är makt och när så många miljoner män per automatik spelar med i en dominans över kvinnor på så många olika sätt så är det självklart att det uppstår en motvikt i formen av feminism. Allt förtryck skapar motvikt det är t.o.m. en fysisk lag.

Att sedan vända på det och säga att det är makten som egentligen står för motvikten låter mer som en konstruerad historia.En “smart förklaring” av någon som i grunden ogillar feminism och försöker samla ihop argument för det. Däremot så blir det fel ifall motvikten tar överhanden och blir makten i sig.

Mats

Klar Sikt

Hög häst
Gäst
Reply to  Mats Sederholm
6 april 2015 kl 19:24

Nu får du ta och posta detta “red”, och sluta slänga (MSM-beteendet).

Livet är inte en “fysisk lag” för vi är inom en högre lag/ordning.

Är det fysisk lag att med omänsklig agenda, att män som Rockefeller ska sänka kvinnorna bort från sin feminina sanna natur?

Verkliga aktivister, de agerar, tänker, och skriver, så att vi kan vrida skeendena rätt, genom att önska se att kvinnor och män får vara ostörda, med osabbade familjer.

De maktlösa vill vara “aktiva” för att andra också ska komma ned till maktlöshet, där ingen är sig själv, där alla blivit nednormaliserade och kokkofånierade.

Hur kan aktivister ta någonting från det som förts ut i samhället, från agendan, utan att vända på det 180 grader? Borde de inte vara de som varnar för hur det blivit efter femtiotalet?

Kvinnan har stukats bort från sin inre natur, och blivit vad? … brandmän… riksdagsmän… aborterare… soldater som ska ta livet av andra mödrar/fäder därute…

En man är inte en kvinna, det finns inget femtio/femtio, ingen sådan “måttstock” för att satanistiskt ruta in livet, som nu sker i alienagendan.

Nu görs allt svagt, genom föraktet för det starka – som en riktig man, en riktig kvinna – för familjen är en miljö där människor kan hitta tillbaka till sig själva, en ordning de är inom, från början – det är en återspegling “på denna nivån”, för vad som råder enligt hur kosmos fungerar.

Så familjen slår aktivister sönder, men jag vet inte om de förstår det.

Feminism/marxism är FÖRAKT FÖR STYRKA, man/kvinnas verkliga position, och är ett sätt/syfte att göra människor maktlösa – för bara oandliga kan tror att “makt” fås – makt kommer genom att man återvänder till tingens ordning, den är hierarkisk, och där är man/kvinna, eller yang/yin ömsesidigt stödjande ömsesidigt kompletterande

Hög häst
Gäst
Reply to  Hög häst
7 april 2015 kl 20:25

Föräldrar ska vara som gud för barnen, i den sanna hierarkin, och de äldre respekteras än mer, än de yngre, för de har då mer förstått, blivit lite upplysta/visa, eftersom de velat följa sin natur genom livet.

Idag är allt i uppror, och de äldre respekteras dåligt, barnen styr föräldrar, de gamla är undernärda och satta på undantag.

Detta är helt tvärtom hur det är i verkligt mänskliga samhällen.

Det ÄR kaos/anarki.

Se på gamla Kina, man hade vad som kallas “filial piety”:
http://en.wikipedia.org/wiki/Filial_piety

Role ethics
http://en.wikipedia.org/wiki/Role_ethics

anders
anders
Gäst
3 april 2015 kl 13:17

Håller med om att feminism är en sak som inte jobbar för jämlikhet, säkerhet för det stora flertalet eller allas bästa. Även sett i ett perspektiv av det vi kallar utvecklingsländer finns det baksidor som visar sig klart när samhället utsätts för prövningar. En del tänkvärda tankar även om inte allt kan ses som något man står bakom.
https://www.youtube.com/watch?v=5eqYEVYZgdo
When female privilege backfires…

Birgitta
Birgitta
Gäst
3 april 2015 kl 12:17

För att lyckas med en massrörelse bör man ha ett teoretiskt ramverk.

Rekommenderar nätboken “Schelling’s Game Theory: How to Make Decisions” av Robert Dogebok. Fysisk teori om neutroner och energiutlösningar m m appliceras numera även inom social teori. Samhällsstudier och analyser görs om vad som triggar igång individer och hur sociala rörelser sprids. Författaren diskuterar olika begrepp som “tipping points, critical masse”, “bandwagon effect” och chain reaction” se bl a sid 220 och 226. När en kritiska massan uppnås blir massan självgående. Makten använder spelteoretiska kunskaper mynnar ut i olika “public policies” för att “täppa till” alternativt “öppna upp hål” i den sociala texturen för att stabilisera samhället.

Vi bör vara medvetna om hur makten tänker för att bli till de gruskorn som effektivt stoppar deras helvetesmaskineri.

Feminism är ett av maktens smörjoljor och ska därför inte användas.

https://books.google.se/books?id=RNLUMYGbbXEC&pg=PA220&lpg=PA220&dq=neutrons+social+theory&source=bl&ots=-h29h21maF&sig=Om-Z0eyl-Y5X8TVU7-NFt5h5rMs&hl=sv&sa=X&ei=FlgeVZCpLsLaapfTgBg&ved=0CCoQ6AEwBA

Flintgaard
Flintgaard
Gäst
3 april 2015 kl 01:05

Vi hör dagliga metoder för hur demokratiska processer ska fungera och användas. Det fungerar för att tysta ett folk. Jag är inte säker att det fungerar för att förändra ett samhälle. Har någon någonsin sett det hända? Berätta i så fall. Allt kan äventyras för mänsklighetens ondo i demokratins namn. Inte sagt att saker ska bli anarki, det finns andra sätt att skapa förändring. Ett är att med protester inte ställa upp på skiten. Göra det öppet tydligt och se hur myndigheter agerar. Då ser man hur mycket våld samhället kräver för att återgå till den uppmålade bilden av status quo. Lugnet är till för styrande. Vi ska skrämmas av dem som protesterar. Vi behöver inte bäva för folkuppror och enskilda tänkare som vågar yttra sig för förändring. Vi ska styras in den demokratiska smutsfärgade fåran av liktänkare, som inte vågar yttra sig utan att be om lov. Demokrati är ett slagord i de styrandes händer för att mana till samling mot hotet av att behöva känna kravet från folket att förandra sig.

Räds inte dem som föraktar dig för att du spottar på den demokrati man vill visa fram till dig att följa. Det behöver inte vara anarki, det behöver inte vara något farligt eller negativt. Det kan vara något alldeles underbart och utvecklande som växer fram av kreativitet, glädje och sund gränssättning mot den demokrati man menar du ska följa, men som sakta men säker smular sönder dig till en lallande fåne, hängande i systemets osynliga silkestrådar.

Rascasse
Gäst
Reply to  Flintgaard
3 april 2015 kl 14:52

Hade röstning varit ett sätt att förändra till det bättre hade den varit förbjuden. Dagens demokrati är en schimär och beslutsfattande poster i politiken och styret besätts till större delen av psykopater som kan vara både elaka och medvetna om sin läggning. Vill man ha ett harmoniskt system så måste man först och främst identifiera psykopaterna och hålla dessa borta från beslutsfattande poster. Det finns bra tester men dom tillämpas inte, för det har de styrande psykopaterna naturligtvis bestämt.

Mats Sederholm
Reply to  Flintgaard
3 april 2015 kl 14:57

Tack för allt Flintgaard!!!

Mats
Artikelförfattare

Flintgaard
Flintgaard
Gäst
3 april 2015 kl 00:32

Vi behöver modiga vägvisare eller ledare tills vi kan leda oss själva. Vi måste börja förstå att vi kan. Vi kan utan att be om lov. Vi kan utan att behöva godkännande av massan. Vi är helt ok ändå. Börja lyssna på den ilska som alla går omkring med, och som dämpats med positivt tänkande och peace, love and understanding. Det är helt ok att vara förbannad, man behöver inte bli medlem i något parti för att göra det i grupp. Vår ilska är nedtryckt i Sverige. Det är något negativt vi ska förtrycka, men vi gör det som arbetare, sosse, VPK:are eller SD:are, eller varför inte företagare med utnyttjande fackföreningar eller stat som motarbetar företagande då är det heeeelt ok. DÅ kan vi visa vår ilska. En ilska som troligen ligger djupare begravd än en partipiska eller ett länsstyrelse beslut som hindrar din utbyggnad av företaget i ett miljömål. De flesta går med någon form av frustration och ilska som är oidentifierad. Men att kanalisera den går inte. Vi vågar inte för att vi är för väluppfostrade och vill inte sticka ut. Vi vill vara välborstade individer som inte tar för mycket plats. Sitta tyst och bli matad med skit. Vi vågar inte ens stå upp för våra barn på skolmötena. Var är självrespekten som vi vill lära våra barn? Vi är ovana helt enkelt. Vi behöver någon som visar vägen. Kolla SD t.ex. Där kanaliserar man ilskan i politisk handling. Man kunde använda invandringsfrågan till att handla om skitande hundar och ägare som inte plockar upp efter dem i stället, och fått massorna med sig. Här används det som vi efterlyser här, men ingen vill fatta rodret. Ingen vill gå före och visa vägen. Alla vill bara vara välborstade och positiva, för annars blir vi osäkra. Ilskan har blivit vår egen fiende. Den kommer bara ut i fyllan då egot växer och proppen lossnar. Detta är inga nyheter utan har så varit sedan 1700-talet då Svensken tröttnat på att vara herreman genom alla krig. Sedan har vi fastnat i drömliknande naivitet och skuldkänslor. Visa upp sunda ledare, skapa plattformar, nätverk, gå ut och visa upp er. Agera! Sitt inte och vänta på att fler ska sluta upp. Visa genom att nätverka, gör er mediala på sociala medier. Leverera! Sitt inte och vänta på kommentarer och reaktioner innan i agerar på nytt. Skyll inte längre på jobbet, familjen, barnen… Read more »

Hög häst
Hög häst
Gäst
1 april 2015 kl 22:59

Aktivister ska alltid peka mot andra. För Sederholm är det den onda miljön…:

“Men människor liksom allt annat liv som ”planteras” i en miljö där det råder brist kommer också att fungera i rädsla, i rädslan att gå under. Bevakning, kontrollbehov, avund, främlingsfientlighet och våld växer som ogräs i sådana här miljöer.”

Tänk att du fick med “främlingsfientlig”, också. Du har allmänt sett en benägenhet att kroka på ord i sammanhang som ska låta bra, eller kroka på ett namn i hop med andra namn, som har gott renommé, som Brand ihop med Gandhi.

Det är ett stort problem att aktivister inte har andlig förståelse – så du har med det ordet ibland, eller ersätter det med “spirituell”, som bara betyder att kunna uttrycka sig på ett kvickt och elegant sätt. Hade du utgått från, och förstått, andliga principer, så hade du inte skrivit ordet spirituell.

Aktivister vill egentligen bara störa folks integritet. Åka ned till Afrika och agera för “jämställdhet”, verka för kvinnors rätt, likavärdet, etc. Och där her det gått helt fel. Det blir att sabba för mer ursprungliga samhällen, deras ordning som alltid fungerat på det sätt som är naturligt och behövs för dom, eller få bort tjejer från byarna, de ska i skola… skicka dit mobiltelefoner, säga att de är undertryckta och det är orättvisa – västerlänningar gör det – de mest hjärntvättade och bortkollrade skriver sådana saker, som aktivister. De har en egen agenda. Skriver man böcker, har blogg, skriver artiklar, etc, då är det sin egen agenda man driver, utifrån sitt ego, sina tankar, värderingar och (knapra) förståelse.

Som sagt, man kommer bara att förstöra, men det skrivs om ungefär som att man är Messias själv och ska rädda världen, eller man faller för Messisas-liknande personer, om de är män och har långt hår… och skägg – vad är det som pågår?

Den vedervärdige Brands foto skulle åter nu dyka upp… ungefär samtidigt så såg jag på svt:s sajt ett foto med Brand och han som har Kobra. Usch. Aktivister borde verkligen fatta basic things… varför personer lanseras så hårt – varför är ni med i den dystra agendans utförsel, nyttiga idioter, eller?

Mats Sederholm
Reply to  Hög häst
2 april 2015 kl 12:41

Hög häst

Att jag tar med ordet främlingsfientlighet beror på det tillhör en extremt aktuell debatt och att problemet med detta är enkelt att förstå, om man förstår hur vårt samhälle fungerar i grunden, vilket nästan inga debattörer gör tycks det som.

Jag blandar inte Gandi och Brand för att lyfta Brand, utan för att de helt enkelt på olika sätt förespråkar ett annat samhälle. Detta är grunden för allt vad jag skriver. Om du ser andra vyer så är det din grej.

Spirituell har jag inte använt i den här artikeln och knappt alls i andra sammanhang!
Om jag menar något sådant så använder jag i regel ordet andlig vilket är lätt bevisat om du går in på krönikesamlingen Klar Sikt http://www.klarsikt.humancreations.se/ där jag skriver, och söker/jämför på de två begreppens användning.

Fotot på Brand är redaktörens val.

Mats

Klar Sikt

zecharia
zecharia
Gäst
Reply to  Hög häst
2 april 2015 kl 23:30

Hög Häst,
dina kommentarer gör de andra överflödiga. Till sist står man där med Orsak-Verkan. Universums gamla koncept för att hålla ordning. Beställ och betala notan.
Det intressanta är att om du beställer för att undvika att missgynna dig själv (som du tror) då kommer den lilla brasklappen AVSIKT in i bilden. Det visar sig att din AVSIKT är det som slutligen resulterar i Notan, inte handlingen i sig.
Med den kunskapen, vart är världen på väg? Gissning någon?
För de flesta på den här sajten tycks avhålla sig från handling för att inte drabbas av Notan, vilket de gör ändå, på ett sätt de inte räknat med. Och det spelar ingen roll vem du tror du är, Notan kommer ändå.

Peter K. PetterssonD
Peter K. Pettersson
1 april 2015 kl 21:40

En efterlängtad och välbehövlig artikel, enligt min mening.

Även om jag sällar mig till de som anser att det ekonomiska systemet är det främsta femsinnliga kontrollsystem som människor har att förhålla oss till, så finns det ju ändå oerhört mycket som individer och inte minst kollektiv skulle kunna uträtta, oavsett om de är “vakna”, “slumrande” eller “sovande”.

Men det verkar i dag, inte bara inom “alternativrörelsen”, finnas en djupgående ovilja och till och med oförmåga att som individ ingå i ett kollektiv. Kanske är det en något missriktad frihetslängtan i den stundande vattumannens och vattukvinnans individualistiska tidsålder som spökar, men personligen tror jag att det är just organisering, på ett eller annat sätt, i kollektiv, kortlivade eller långlivade, som i första hand skulle kunna få fart på de förändringar som människor vill få till stånd.

anders
anders
Gäst
Reply to  Peter K. Pettersson
1 april 2015 kl 22:02

Min egen bedömning är att du har rätt, men med en viktig ingrediens utelämnad. Att samarbetet du nämner är icke-hierarkiskt, och enbart baserar sig på frivillighet i deltagande och beslutsfattande. Ordet kollektiv har historiska, belastande undertoner med vänster-influens, liberala ideer och allt detta kan associeras med. Det kanske vore bättre att hitta ett nytt ord för dessa samarbeten, tex samverkans-samhälle. Kom med förslag.

Hög häst
Hög häst
Gäst
Reply to  anders
1 april 2015 kl 22:20

Mitt förslag för ett gott samarbete är “hierarki”.

Annars blir det anarki – det tillstånd vi har nu – kaos ur ordning, vilket är symptom på att vi har lämnat en högre ordning, en ordning som är hierarkisk, eller livet är det.

anders
anders
Gäst
Reply to  Hög häst
2 april 2015 kl 08:51

Anarki är ett ord som blivit kapat, och inte alls betyder vad dagens föreställning om betydelsen försöker ge sken av. Kommer från An=utan Archos=härskare. Att detta skulle vara samma som kaos är dock helt felaktigt. Det kaos vi har idag kommer från att en hierarkis struktur delar in samhälle och företag i små bitar som gör sin lilla bit, utan att se helheten eller förstå sin egen medverkan och bidrag till helheten.

En anarki, människan agerar utan extern härskare, bestämmer sin egen färd helt enkelt baserar sig på att se helheten och förstå sammanhang. Och att var och en tar sitt ansvar. Med detta försvinner kaoset.

Dock är det säkert så att det behövs en nattväktarstat med de grundläggande funktionerna tillgodosedda med brandkår, polis, visst rättsväsende.
Men tanken på att försvara den hierarkiska modellen vi har idag med de dysfunktioner som uppstår i glappet mellan auktoritet och bristande kunskap om sammanhang och det egna bidragets inverkan verkar kontraproduktivt.

Hög häst
Hög häst
Gäst
Reply to  anders
2 april 2015 kl 11:54

1530s, from French anarchie or directly from Medieval Latin anarchia, from Greek anarkhia “lack of a leader, the state of people without a government” (in Athens, used of the Year of Thirty Tyrants, 404 B.C., when there was no archon), noun of state from anarkhos “rulerless,” from an- “without” (see an- (1)) + arkhos “leader” (see archon).

Det är så det är – ingen ledning. Vi har mer att “de” ska övervinna, styra folket till förstörelse. Mänskliga samhällen hade däremot god ledning. I Kina kunde man förr kalla Kejsaren för halvgudomlig. Kejsare som helt var för folket, enligt att förstå det ovan. Livet är en pyramid, och hierarki. De kejsarna ville regera enligt “Mandate from heaven”. De var rädda att inte förstå det ovan, vad gällde, vad gick man in i – allt var “enligt som ovan så nedan” – man ville leva enligt det, det var vad harmoni innebar. För vi är från ovan, och är en avbild av det. Regler och principer som gällde, var enligt “ovan”.

När vi inte har det – även om många ledare idag går till astrologer… så har vi ingen ledning, utan det är makt att störa, lösa upp, och “leda” i Devolution, degenerering, undergång och död. Ledning är förbindelsen mellan det högre och det som vi är inom. Utan ledare med andlig förståelse, så blir det ledare som har forskning/Science som Gud – då är det en tid av anarki och kaos – som folk kanske inte gillar, och tror att uppror ställer saker tillrätta i pyramidens botten… aktivister kan tro att människan kan bestämma själv, utan ledare – då har de inget förstått. En människa är underställd, och den fria viljan är nästan slut, den är ersatt av karma. De goda ledarna förr ville regera för att samhälle och folks skulle få god karma, här sa vi dygd/dygdefulla. Då kunde livet blomstra i generationer

[Max 300 ord per kommentar, kommentaren kortad – moderator]

Mats Sederholm
Reply to  Peter K. Pettersson
1 april 2015 kl 23:32

Hej Peter

“Även om jag sällar mig till de som anser att det ekonomiska systemet är det främsta femsinnliga kontrollsystem som människor har att förhålla oss till,”

Det systemet är utan tvekan det viktigaste kontrollsystemet.

“Men det verkar i dag, inte bara inom ”alternativrörelsen”, finnas en djupgående ovilja och till och med oförmåga att som individ ingå i ett kollektiv”

Inte bara alternativrörelsen, idag gäller individualism över hela samhället. Människor är spridda och alltmer uppkopplade i systemet samtidigt som de nöts ner av tillväxthysterin med mera.

Jag tror att vi är på väg in i ett void-tillstånd med alla dessa nya protester som stiger fram samtidigt som det inte finns någon organiserad samhörighet, en period av lösgörande från “den gamla världen” och då kan det finnas en mening med att folk är oorganiserade och obundna.

Politiker och samhällsvetare vänder och vrider på statistik för att förstå vad som händer men ingen gör det. Jag har läst åtskilliga böcker under min research till kommande bok, där erkända analytiker talar om paradigmskiften och hur hela våra samhällssystem i väst med “demokrati” och nyliberalism med mera är på väg utför.

Ett tillstånd just nu som är motsägelsefullt men som jag tror kommer att få ett bättre fokus framöver. Och förhoppningsvis så kommer alltfler nya sociala konstruktioner sakna hierarkiska ordningar, precis som “anders” påpekar. Aktivister är idag alltmer “horizontal” orienterade vilket är en mycket lovande utveckling.

Mats

anders
anders
Gäst
1 april 2015 kl 21:37

“Men tron på att man faktiskt har nått en högre grad av självförståelse än andra kan ju också innebära att man tror sig inte behöva ta in mer.”

Tvärtom. Ju mer du vet, desto mer övertygad blir du om att du inte vet något alls. Just nu är jag tämligen övertygad om att jag inte vet särskilt mycket. Kanske vet jag ingenting?

Michael Thudén
Gäst
1 april 2015 kl 19:16

Jag tycker det finns något hieratiskt i själva tänket i att “förstå sig själv” och att man är mer upplyst och “vaken” än andra. Själv försöker jag avhålla mig från att hamna i sådan penismätartävling om storleken och visheten på min eget ego i jämförelse med andra. Och jag har extremt svårt med självutnämnda gurusar som tror sig vara på ett högre plan..

Därför har jag försökt beskriva vad jag ser som den drivande kraften i samhället ur ett rent mekaniskt perspektiv. Om man inte kan beskriva de mekaniska felaktigheterna i dagens system kan man heller ändra något på drivkrafterna. Enligt mig är det viktigare att beskriva världen som den ser ut och HUR den mekaniskt fungerar för att sedan härleda hur dessa drivkrafter verkar.

Skuld är fjättringsmekanismens främsta redskap och att förstå penningsystemet är nödvändigt för att förstå ekorrhjulet nästintill alla springer i. Med ett annat penningsystem skulle vi kunna ha medborgarlön och samhället skulle kunna bygga på evolution grundat på samarbete istället för dagens konkurrens baserad på socialdarwinistiska sink or swim teorier.,

Jag har beskrivit hur penningsystemet mekaniskt är parasitärt uppbyggt och hur vi kan ändra på det här:
https://parasitstopp.wordpress.com/2015/03/22/hur-storbankernas-skuldslavsystem-mekaniskt-ar-uppbyggt-utokad-version/

Hur destruktivt det nuvarande systemet har jag beskrivit här:

https://parasitstopp.wordpress.com/stoppa-finansparasitismen-nu/

Möjligt att andra har nått en högre grad av “självförståelse” än jag har. Men tron på att man faktiskt har nått en högre grad av självförståelse än andra kan ju också innebära att man tror sig inte behöva ta in mer. Som sagt har jag lite svårt med sådana människor – själv tror jag mer på Sokrates – “Jag är smartare än alla andra gör jag fattar i alla fall att jag inte fattar” – jag vill inte hamna i det självutnämnda slutna fängelset där jag tror mig ha högre vishet än andra och inavla mig själv med min egen självgodhet. Men det är ett personligt val som alla måste ta

Julius
Julius
Gäst
1 april 2015 kl 19:12

Jag håller med dig Torbjörn,vi alla ska bygga nätverk,prata om de saker som vi ser att det är fel runt om oss,ifrågasätta de sovandes uppfattning om världen,fråga de – Varför tror du på det som de säger på TV,radio m.m.Det är den endaste vägen som vi kan nå resultat och vi har mycket arbete eftersom 40 år av socialdemokratisk styre visar sig nu exakt.Folk fortfarande tror att staten ska ordna allt och att staten är ärlig m.m.Det är det stora problemet att många fortfarande fattar inte att våra politiker är bara marioneter och lakejer till USA. Allt order kommer därifrån.Vi har sett i de sista åren hur idiotisk de följer allt som är helt vansinnigt men ändå de följer det som t.ex.Ryssland sanktioner, GMO fröna och den transatlantiska avtalet inte minst m.m.PRATA MED DINA NÄRMASTE VARJE DAG OCH IFRÅGASÄTT DERAS UPPFATTNING OM OMVÄRLDEN !

Red
Red
Gäst
1 april 2015 kl 16:54

Alternativrörelsens första undanflykt är att inte vilja “gå in i en negativ energi”. Det finns många sätt att undvika engagemang. Men om man nu inte vill gå ut på gatorna med plakat rekommenderar jag att bygga nätverk, träffa intressanta nya människor. Jag är ute på nätverksturné varje vecka numera. Idag missade jag tyvärr ett “nymediamöte”, men fick träffa en av Sveriges mest intressanta läkare. Rör på fläsket. Ut och bygg nätverk…

You can pray to God but you must move your feet.

Mats Sederholm
Reply to  Red
1 april 2015 kl 23:41

“Alternativrörelsens första undanflykt är att inte vilja ”gå in i en negativ energi”. ”

Absolut. Och det är ett klassiskt rädslobeteende. Jag såg samma sak på 90-talet när nyandligheten florerade och den rädslan var vanlig bland andligt “ljus orienterade”.

Det finns en rädsla att kliva ut i det okända och möta friktion och spruckna illusioner (ett esoteriskt mörker). Trots att det just är friktionen mellan människor som både skapar värme och lärdomar, individuellt och kollektivt.

“rekommenderar jag att bygga nätverk, ”
Exakt, det finns massor av sätt att vara aktivist på. Det viktigaste är att det uppstår turbulens, diskussioner och möten mellan människor och att man vågar bryta koncensustransar och vara lite radikal. Vi måste få upp mänskligheten, det fysiska och det verkliga igen på dagordningen.

“You can pray to God but you must move your feet.”
Lysande

Mats

Rozalinda
Rozalinda
Gäst
Reply to  Red
3 april 2015 kl 14:27

Jag gör följande, för att bidra och jag har inte ngnsin drabbats av ngn. negativitet i bemötandet av mig som ind, tvärtom. Jag pratar med främlingar nga. minuter, ber dem notera nga. webbsidor på sina mobiler, i syfte att försöka skapa ngn form av insikt över vad som pågår bakom kulisserna och direkt framför ögonen på oss. Jag brukar bla. nämna News Voice, Vaken, Blueshift, Ivan Björn, 12160.info Wake up Sweden Wake up Australia. Vaccine.me. Jag ber dem googla fram Georgia Guide Stone, googla Chemtrail, GMO och Monsanto, Haarp och sidor som beskriver massdöd av vilda djur. Jag ber dem kolla vad som skrivs om Illuminati familjerna.Rotchilds bland fler. Jag ber dem sätta sig in i begreppet false flag op.

Delger dessa främlingar, att när jag för en hel del år sedan som gammal aktivist för humanism, rättvisa och solidaritet började ifrågasätta den konventionella historiebeskrivningen så var det med förvåning och vrede jag ändrade kurs. Jag berättar hur jag ser på det hela, att det inte finns ngn. anledning till att deppa ihop, tvärtom, kunskap ger styrka och makt. Vi bör alla göra allt som står i vår makt, för att må så bra som möjligt i samklang med andra människor, djur och natur, rädslorna bara desarmerar livsglädjen och motståndsviljan och att inga ondskefyllda galningar skall få oss att må dåligt.
Jag ber dem dra sina egna slutsatser, och att jag precis lika lite som de själva har hela bilden klar för mig, att jag lägger puzzel, jag varnar även för att på vissa internationella webbsidor framförs desinformation i syfte att skapa större förvirring.

De jag vänder mig till kan vara snickaren, läkaren, apotekaren, krogfolk, brevbäraren, byggarbetaren etc etc. I princip flera varje dag och jag ber dem ge de webbadresser vidare som de finner meningsfyllda. Nu verkar det som om jag har en fallenhet för detta info arbete, eftersom det hela faller sig naturligt, inte blir krystat, utan det hela tas emot med leenden och vilja. Tidsåtgången är minimal, eftersom överföringen av info sker i förbifarten.
Kännetecknande för de jag pratat med, är att ingen hört talas om de webbsidor och företeelser jag uppmärksammar dem på, tycker mig dessutom förstå att info tas emot med tacksamhet utan krusiduller pga. att det existerar ett faktiskt behov hos gemene man, av att försöka skapa ordning i tanken ur ett upplevt kaos

Mats Sederholm
1 april 2015 kl 16:35

Anders

Jag förstår vad du menar.

Och min poäng är att du också måste förstå omvärlden för att förstå dig själv.

De som är inriktade på det inre ser det inre som FÖRE ALLT annat och de som inriktade på det yttre der detta som FÖRE ALLT annat.

Problemet med vad jag kallar “Den nya världskulturen” är att den just tröttar ut människor så till den grad att folk inte längre “orkar förstå sig själva” oavsett hur “rätt” det är. Därför krävs också en vidare förståelse för omvärlden, bland annat banker, media och så vidare.

Det finns ingen genväg till förändring, varken genom sig själv eller genom omvärlden.

Mats

Klar Sikt

anders
anders
Gäst
Reply to  Mats Sederholm
1 april 2015 kl 17:02

Interaktion och iteration är oundviklig. Sedan finns det olika kretsar och syften i arbetet, men syftet är detsamma, egen insikt med resultat att det inre arbetet förändrar dig så att du förändrar världen.

Mats Sederholm
Reply to  anders
1 april 2015 kl 21:40

Absolut ska vi göra egna insikter och på så sätt förändra världen genom att vi förändrar oss själva, men för att göra det så måste vi agera i det yttre. Det blir som hönan och ägget. Inget kommer före det andra hur man än vrider och vänder på det. Det är ett kretslopp av självutveckling som leder till omvärldsutveckling som leder till självutveckling …

Mats

Klar Sikt

anders
anders
Gäst
Reply to  Mats Sederholm
1 april 2015 kl 22:12

Se Heros journey.

Mats Sederholm
1 april 2015 kl 16:09

Anders, Kjell och Ivan
Så, två sidor av samma mynt.

1 Se in i dig själv och din egen korruption hur du inte är ärlig med dig själv och inte är sanningsenlig med dig själv.

eller

2 Se omvärldens korruption, hur banker eller andra system påverkar oss och inte uppför sig ärligt och sanningsenligt.

Både det 1 introverta och det 2 extroverta leder till utveckling och båda är beroende av varandra men bara om de två kan utbyta något med varandra. Att enbart fokusera på sitt inre eller på det yttre blir destruktivt och beroendeframkallande.

För att 1 förstå sig själv måste man relatera till omvärlden och för att 2 förstå omvärlden måste man relatera till sig själv.

1 De som är fokuserade kring “mitt inre system ” missar den omvärld som format dem.
2 De som är fokuserade kring “systemen som lurar människan” missar sig själva.

I båda fallen förlorar vi möjligheten till att påverka och blir oerhört lättpåverkade och oförmägna till att skapa förändring.

Att AGERA är ett sätt att både påverka OMVÄRLDEN och samtidigt utvärdera SIG SJÄLV. Man utvärderar sig själv genom att pröva sig själv bland sina medmänniskor.

Mats

Klar Sikt

anders
anders
Gäst
Reply to  Mats Sederholm
1 april 2015 kl 16:17

Min poäng är att du måste förstå dig själv för att förstå andra. Jag förstår inte varför du delar in förståelsen i två delar. Den uppdelningen finns inte. Om du tror det så beror det sannolikt på att du inte studerat dig själv tillräckligt.

Men att agera UTAN ATT FÖRSTÅ SIG SJÄLV är precis vad vi hållit på med mycket länge som människor. Tusentals år. Yttre stimuli som triggar reaktioner utan reflektioner.

Red
Red
Gäst
1 april 2015 kl 16:06
Helena Claesson
Helena Claesson
Gäst
1 april 2015 kl 14:49

Så bra artikel!!
Borde vara dags för manifestationer på våra gator för medmänsklighet och kärlek i Sverige och globalt.

Blueshift
Gäst
1 april 2015 kl 14:19

Efter massa stora ord:

Är det författarens handlingsplan: “Men vi måste själva våga se en annan värld framför oss”?

Frustrerade läsare kan gå hit..

http://blueshift.nu/stoppa-nya-1000-kronorssedeln-entlediga-riksbankens-styrelse/

Ivan Björn
1 april 2015 kl 12:43

Det första av allt som man behöver göra är att förändra sig själv. När man har förändrat sig själv så vet man vad man ska göra och om man behöver agera utåt vet man inifrån vad som känns rätt.

Det handlar om implosion, att man går in i sig själv innan man agerar utåt.
I annat fall är risken överhängande att utåt agerande blir bara förutsägbara reaktioner på yttre händelser. Hela etablissemanget jobbar med problem – reaktion lösning. I.o.m. att människorna är mer medvetna så fungerar inte detta så som de hade tänkt sig och detta skapar frustration hos etablissemanget.

Kjell Holmsten
Kjell Holmsten
Gäst
1 april 2015 kl 11:20

Russel Brand eller Skribenten som ledstjärna nej! Tack! Detta är det första vi skall koncentrera oss på! Bankerna – https://parasitstopp.wordpress.com/2015/03/31/haller-kina-pa-att-skapa-ett-nytt-internationellt-betalsystem-grundat-pa-keynes-bancor/#comments

anders
anders
Gäst
1 april 2015 kl 08:50

Det inre jobbet, som behöver göras, så att verklig förståelse kan förverkligas.
http://www.youtube.com/watch?v=qSNcc-egIIk

anders
anders
Gäst
Reply to  anders
1 april 2015 kl 16:20

Triggern för att komma igång med det inre arbetet är att observera vad som händer och reaktionen är oftast ilska eller frustration. Att använda de känslorna på rätt sätt är en av de faktorer som reglerar riktningen.
https://www.youtube.com/watch?v=P0KO90ZReew