Biofilm om USA:s mördardrönare – Ethan Hawke spelar operatör med dåligt samvete

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 15 maj 2015
- NewsVoice redaktion

God Kills 2015Idag har filmen “Good Kill” premiär i USA, men SF ska tydligen inte visa den och filmen som måste vara obehaglig för Obama-regimen marknadsförs inte via de stora kanalerna i USA. Den handlar om en familjeman, spelad av Ethan Hawke, som får dåligt samvete. 12 timmar om dagen är han drönarpilot och de andra halvan av dygnet är han med sin fru och barnen.

Hans samvete kommer ikapp honom och han frågar sig om han skapar mer terorism än vad han dödar.

Barack Obama har kallats för drönarpresidenten. I Esquire kritiseras Obama med en plågsam reality check i artikeln: “The Lethal Presidency of Barack Obama”:

“Sure, we as a nation have always killed people. A lot of people. But no president has ever waged war by killing enemies one by one, targeting them individually for execution, wherever they are.

The Obama administration has taken pains to tell us, over and over again, that they are careful, scrupulous of our laws, and determined to avoid the loss of collateral, innocent lives.

They’re careful because when it comes to waging war on individuals, the distinction between war and murder becomes a fine one.”

Så här tyckte en biotittare:

“This is an excellent film in every way. The script is very well written (also by Niccole) and the film doesn’t pull any punches. It shows the ugliness of war and the ambiguities. Most importantly, it shows the emotional toll on those fighting this new and very unconventional war. It also forces the viewer to think about so many issues.

But what I also really like about the film is that it has mass appeal–no matter what you think about this conflict, the movie has something that will resonate with the viewer. It is a truly unique film that would appeal to those on the left, the right and middle of the political spectrum and is well worth your time.”  – IMDB – User Review

Text: NewsVoice


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • New York Times (Sept. 9, 2018): C.I.A. Drone Mission, Curtailed by Obama, Is Expanded in Africa Under Trump

  “DIRKOU, Niger — The C.I.A. is poised to conduct secret drone strikes against Qaeda and Islamic State insurgents from a newly expanded air base deep in the Sahara, making aggressive use of powers that were scaled back during the Obama administration and restored by President Trump.”

  https://www.nytimes.com/2018/09/09/world/africa/cia-drones-africa-military.html

 • SF ägs av Bonnier och man kan därför fråga sig hur “svensk” denna filmpolitiska industri är. Film är ett ypperligt medel för indoktrinering och har sedan 20-talet använts internationellt i politiska syften för att forma opinion och attityder.

  I det här sammanhanget framträder sambandet mellan film och politik tydligt. När SF väljer att inte visa filmen kan det ses som en form av censur. Här tar man avstånd till en kritisk film som kan påverka allmänhetens attityder till krig i allmänhet och drönare i synnerhet.

  Bolsjeviken och Wall-street-finansierade Lenin sade “Film is the most powerful weapon”. Det är därför kanske inte konstigt att SF har ett stort antal krigsfilmer på sin repertoar. Krig är globalisternas livsluft och krig på film normaliserar aggressiva attacker ute i världen. Det kan då te sig känsligt att visa en film som kan påverka och störa olika normaliseringsprocesser. Filmen måste därför stötas bort för att inte dess budskap ska tränga in i det allmänna medvetandet.

  I dagsläget är filmens tema mycket känsligt då MSM närmast dagligen hetsar folkopinionen för en kommande aggression mot Ryssland. En visning av filmen skulle kunna bli till grus i krigsmaskineriet mot Ryssland och andra Nato-ledda attacker ute i världen.

  Läs mer om Internationell filmpolitik, indoktrinering och propaganda:
  http://pages.cmns.sfu.ca/zoe_druick/files/2009/08/Druick_IECI_CJC.pdf

 • “SF ska tydligen inte visa den och filmen som måste vara obehaglig för Obama-regimen marknadsförs inte via de stora kanalerna i USA” Knappast något svenskt media är mera mainstream än Svensk Filmindustri. Så vem trodde SF skulle sticka ut och visa en film som ifrågasätter Obama-regimens trovärdighet? Ingen anledning bli förvånad, än mindre besviken.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *