Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

31%

31.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Biofilm om USA:s mördardrönare – Ethan Hawke spelar operatör med dåligt samvete

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 15 maj 2015
- NewsVoice redaktion

God Kills 2015Idag har filmen “Good Kill” premiär i USA, men SF ska tydligen inte visa den och filmen som måste vara obehaglig för Obama-regimen marknadsförs inte via de stora kanalerna i USA. Den handlar om en familjeman, spelad av Ethan Hawke, som får dåligt samvete. 12 timmar om dagen är han drönarpilot och de andra halvan av dygnet är han med sin fru och barnen.

Hans samvete kommer ikapp honom och han frågar sig om han skapar mer terorism än vad han dödar.

Barack Obama har kallats för drönarpresidenten. I Esquire kritiseras Obama med en plågsam reality check i artikeln: “The Lethal Presidency of Barack Obama”:

“Sure, we as a nation have always killed people. A lot of people. But no president has ever waged war by killing enemies one by one, targeting them individually for execution, wherever they are.

The Obama administration has taken pains to tell us, over and over again, that they are careful, scrupulous of our laws, and determined to avoid the loss of collateral, innocent lives.

They’re careful because when it comes to waging war on individuals, the distinction between war and murder becomes a fine one.”

Så här tyckte en biotittare:

“This is an excellent film in every way. The script is very well written (also by Niccole) and the film doesn’t pull any punches. It shows the ugliness of war and the ambiguities. Most importantly, it shows the emotional toll on those fighting this new and very unconventional war. It also forces the viewer to think about so many issues.

But what I also really like about the film is that it has mass appeal–no matter what you think about this conflict, the movie has something that will resonate with the viewer. It is a truly unique film that would appeal to those on the left, the right and middle of the political spectrum and is well worth your time.”  – IMDB – User Review

Text: NewsVoice


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq