Snabbmatskedja vill bara servera GMO-fri mat – Konsekvens blev våg av kritik i mainstream media

14

Chipotle Mexican Restaurant - Photo: mommysavers.com

DEBATT. Restaurangkedjan Chipotle som serverar mexikansk snabbmat har beslutat att vara helt GMO-fri. Det ses inte med blida ögon av Monsanto och de andra storföretagen som satsat på den hårt kritiserade tekniken. Företagen befarar sannolikt att fler restauranger ska följa efter.

Text: K. Reporter | Chipotle Mexican Restaurant – Photo: mommysavers.com

Ett tydligt tecken på att Chipotles beslut ses som ett viktigt exempel är att det bemöttes med en lång rad kritiska artiklar i mainstream media som exempelvis i: Washington Post, Time Magazine, Chicago Tribune och Los Angeles Times.

Chipotles beslut kallades för allt från oansvarigt, antivetenskapligt och irrationellt, trots att Chipote mycket tydligt och med hänvisning till forskning utförligt beskrivit motivet för beslutet. Frågan är varför naturlig mat helt plötsligt ska anses vara kontroversiellt? När kritiserade dessa medier restauranger för att välja ekologisk mat? Vore det inte mer naturligt att medierna kritiserade restaurangkedjan om den gått över helt till GMO?

Läs mer i The Ecologist

Chipotle.com

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

14 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Mike
Mike
Gäst
30 maj 2015 kl 16:35

Hahahaha jag vill se en namnlista av kritikerna så man vet vilka jävlar som behöver skaka GALLER o lynchas..

Mayne Sundewall Hopkins
Mayne Sundewall Hopkins
Gäst
28 maj 2015 kl 22:02

..och jag är en av getterna som ‘sticker ut’. Ack så mycket enklare livet vore ändå – om jag nöjt mig med att vara ett av fåren ..i skocken!!

castoropollux
Gäst
28 maj 2015 kl 18:33

Något bibelställe delar in folk i får och getter. De som lyssnar och de som vägrar.

Förtryckaren önskar sig inget annat än att folk mest består av fårskallar. Det är därför de förstör maten, medicinen, skolan, bildningen. Hyllar kriget skräcken, gynnar hoten och låter banker och finansvärlden få avbildas badande i pengar som tidningsankor. De är seriestrippade på allt förnuft men får gåshud av intäkterna. Vem kan hålla gud ansvarig för mänskligt vansinne och reptilens miserabla omdöme? Man kan snacka om kvastföring när det är sexigare med en doktorstitel än att bota sig sälv….

Vi ska nog se det som att Gud vill och ville skapa människor. Ville människan bli omdanad eller född på nytt? Behövde människan gud eller var hon nöjd med sitt arv, sin eventuella omskärelse och sin tillhörighet, sin lott, sitt öde, sin mörknande framtid? Ett nytt testamente från en rik släkting som hör av sig är inget dåligt erbjudande.. Särskilt som det gamla inte innehåller några överraskningar!

LarsJohanJerker
LarsJohanJerker
Gäst
27 maj 2015 kl 20:30

Hej Danie
” Gud skapade människan till Sin avbild, till Guds avbild skapade Han henne. Till man och kvinna skapade Han dem “. 1Moseboken 1:27. Men vi har avvisat Jesus och intalat oss att vi inte behöver Honom. Resultatet ser du idag.
mvh
/Lars

Danie Svensson
Danie Svensson
Gäst
27 maj 2015 kl 11:04

“Tyvärr kommer den sovande massan inte att vakna förrän ‘det brinner i knutarna’ ..så dags då!!” Det värsta är att du nog har rätt. Om det nu finns en högre kraft, en energi, enGud, ett högre medvetande, så kan man verkligen undra VARFÖR den skapat 95% av den stora massa som “sheeple”… fårskallar? Som i första hand bryr sig om melodifestivaler, nagelskulptering och annan idioti, men som inte orkar sätta sig in i politik, banker, vår framtid, storföretag, eller ens läsa en viktig bok på engelska (hellre en deckare om mord i Norrland) osv. Det är ju, de facto, detta som gör att vi människor luras in i krig, stoppar i oss ohäsosam mat osv. osv.

LarsJohanJerker
LarsJohanJerker
Gäst
27 maj 2015 kl 03:42

“….dock inte dem själva”. Ska man inte föregå med gott exempel?

pelle
pelle
Gäst
26 maj 2015 kl 23:57

Rotschildt, Goldmann-Sachs, Investor m.fl har sedan länge påtalat behovet av att minska antalet människor på Jorden, dock inte dem själva. Slutmålet är en enda diktatur där personlig frihet inte längre finns. Studera tillgängliga dokument så förstår ni.
Så Monsanto agerar på order och tjänar samtidigt grova stålar.
Nu vet ni hur man gör affärer! Att det finns en baksida på det myntet, tja…. tänkte inte på det…

Anna Jonasson
Anna Jonasson
Gäst
26 maj 2015 kl 18:38

Trevligt med företag som vill servera GMO fri mat. Man ska tänka på att inte förgifta sina kunder nämligen, vilket uppenbarligen inte Monsanto har koll på. Men Monsanto tänker väl att ändamålet helgar medlen. Så tänkte även Hitler.

Mayne Sundewall Hopkins
Gäst
26 maj 2015 kl 17:30

Tyvärr kommer den sovande massan inte att vakna förrän ‘det brinner i knutarna’ ..så dags då!! 🙁

Daniel Svensson
Daniel Svensson
Gäst
26 maj 2015 kl 17:20

Hoppas att alla ICKE TÄNKANDE MÄNNISKOR faktiskt SÄTTER FART PÅ HJÄRNCELLERNA så att inte bara dom medvetna 5%, utan även alla de andra 95% OCKSÅ börjar läsa på den här sajten, och alla andra liknande sajter 😉

Iris Utbildningar
Gäst
26 maj 2015 kl 14:19

Hurra för företag som Chipotle!

castoropollux
Gäst
26 maj 2015 kl 12:04

Ingen har ju gett kriminaliteten en sådan skjuts som polisen. Vi lever i en minst sagt föränderlig och förunderlig värld. Livsmedelsverkets rekommendationer är som läkemedelsverkets, anpassade efter “marknadens krav”. Att polisen och riksdagen anpassade sig, med Reinfeldt i spetsen och som lans för de mindre nogräknade, gjorde småbrottsligheten vardaglig och orubblig som gifthalterna blivit i maten, ska ju inte förvåna. De större förmågorna fick obrottsligt sin tid och sin egna nisch. Våldet slog sig fram också i vår verklighet för att försöka hinna ifatt Number One.. Ett fängslande skådespel.

En kultur långt över det vanliga låter oss njuta smulorna, men med vetskapen att de är inte nyttiga alls.. Ett livsmedelsverks konster, en läkemedelsverks avarter och en politik med en jordmån som gynnar allt utom det bestående eller goda. Utvecklingen rasar vidare och framtiden ryms i ett nötskal….. Taggtråd omgärdar vår verklighet. Det strömmar runt och den resoluta verkligheten gör volter så fort vi närmar oss inhägnaden och gränsen för det acceptabla. Vi ska hålla oss i skinnet. Arbeta under tystnad. Inte samlas i grupp. Vi är brännmärkta med misstrons magiska tal. Vi ska inte vantro den miserabla tågordningen att våra sinnen inklusive det sjätte rister och protesterar mot den dödliga ekonomins lok och skramlande vagnar…. Alla ska med, (bada) ingen får hoppa av.

När vi tycker vi var utsatta för en ohälsosam komplott och blivit offer för en makaber ideologi kommer det slutgiltiga slaget. Vi borde vara antiChemiter och mala, krossa och sluka verkligheten som alla andra gör.. Ett enda Magna Charka…

LarsJohanJerker
LarsJohanJerker
Gäst
26 maj 2015 kl 10:29

Omtänksamhet om kunderna säljer och är fördenskull oftast tomma ord. Här verkar omtänksamheten vara äkta. Fast osvuret är bäst tills mer framkommer om Chipotls smakförstärkar- och sötningsmedelspolicy.
I Europa är vi förskonade från gmo-mat än så länge. Men storföretagens lobbyister i Bryssel jobbar hårt för att få reglerna reviderade.

Redhawk
Redhawk
Gäst
25 maj 2015 kl 22:04

Bra Artikel. Visar med all önskvärd tydlighet hur förvriden världen redan är. hoppas att alla tänkande människor reagerar.