ATL: Regeringen föreslår ny GMO-politik

publicerad 24 juni 2015
- av NewsVoice
Regeringen Löfven 2015 Wikimedia Commons

Regeringen Löfven 2015 Wikimedia CommonsTidningen ATL (Lantbrukets affärstidning) skriver att efter 8 månader av överläggningar har den rödgröna regeringen kommit överens om en gemensam linje för genmodifierade grödor.

“Den nya linjen är dock inte helt tydlig. Den bedömning som EU:s ansvariga myndighet, Efsa, och de svenska ansvariga myndigheterna gör ur ett vetenskapligt perspektiv ska gälla. Men om odlingen medför miljö- och hälsorisker, och användning av bekämpningsmedlet glufosinatammonium och hög användning av bekämpningsmedel överhuvudtaget, ges som ett exempel på sådana, ska Sverige rösta nej.”

Läs mer | Regeringen Löfven 2015 – Foto: Wikimedia Commons


Så här kan du stötta Newsvoice

Ämne: AGROINDUSTRIN
 • “Sara, Meyne och alla andra som håller andan. Fick ett mail i går om att jag är bortplockad som vän på fb. ‘Fb ska vara en trevlig mötesplats….men du skickar så mycket om luftföroreningar (chemtrails), GMO, Kolloidalt Silver, och annat att jag orkar inte mer…’ Visst gör jag det. I hopp om att väcka många av mina vänner som inte har en aning om vad som händer i världen. För mig är Fb i dag ett forum där miljoner människor från hela världen är engagerade i att rädda världen från korruption och allt vad den ställt till med. Så om ni håller andan…inse att vi är inte ensamma.

 • Danne- Absolut men jag anser att det redan är dömt. Inget vi kan styra över hur många vi än blir. Jag blir inte längre chockad av det jag läser för jag känner att det är “igång” Och det är förutbestämt. Jag menar inte att man ska sluta att försöka väcka folk men någon förändring i det stora hela blir det inte. Jorden nöts ut, våldet eskalerar, friheten.. Vilken frihet? Jag ser ondskan och manipulationen. Jag ser hur mycket förändrats på kort tid. Det smygs inte ens med ockultismen utan det är numera coolt..

 • @Sarah Har du möjligtvis hört talas om själv-uppfyllande profetior? Inbillar vi oss att vi inget kan göra så gör vi heller inget åt det osv..

 • Död åt demokratin: Läget är mycket allvarligt. Det handlar om liv eller död för oss (och naturen) och kommande generationer. Tiden är kort då makten har en agenda; en tidplan som måste följas. För att nå sina mål måste de köra över, eller meja ner, folk både bokstavligt som bildligt talat. Under en mycket kort tid under mänsklighetens historia har de lyckats med att förgifta vår livsmiljö och avsiktlig massutrotat människor och djur. Det finns ingen ände på deras patologiska, parasitiska och destruktiva livsföring. Av deras handlingar och tänkande förstår vi att de måste vara helt artfrämmande för den här planeten. De som vill döda själva livet har inget berättigande.

  Att brännmärka det som eliten håller kärt är ett sätt att hålla demokratin vid liv.

 • @ Sarah m fl – Jag har också, sedan länge, tröttnat på att ‘hålla andan’ pga samma erfarenhet – att uppfattas som ‘jobbig och tjatig!’ av omgivningen. Det känns väldigt ensamt ibland, trots att jag vet att vi är många. NewsVoice och de som läser och kommenterar här gör tillvaron ljusare. En ‘privat’ anslagstavla vore trevligt. Heja alla oss på barrikaderna! 🙂

  Betr GMOs finns det bara en väg dvs – GMOs NEJ TACK!

 • Utrikesdepartementet har gett ut ett diskussionsunderlag “Strategiska trender i globalt perspektiv – 2025: en helt annan värld?” där man redovisar olika globala trender.

  Här nämner man bl a att genmodifierade livsmedel ska ses mot bakgrund av klimatförändringar (sid 40). Trots att jordens livsmedelsproduktion uppskattas till “cirka fyra miljarder ton, en siffra som skulle räcka till att föda hela jordens befolkning” säger man att det finns behov av effektivisera livsmedelsproduktionen genom spridning av teknologi. Teknikutvecklingen sägs “innebära bättre förutsättningar för närproducerad mat och för framtagande av syntetiska och säkra nya livsmedel (såsom syntetiskt kött…)” (sid 42).

  Varför ska vi genmodifiera maten för att få den att räcka till? Vore det inte bättre, för allas säkerhet, om vi istället effektiviserade hanteringen och logistiken av livsmedel så att den når alla människor? Ett sådant grepp är nog helt uteslutet då makthavarna vill se en helt annan värld och då kan ju folk inte leva traditionellt och heller inte ha naturliga kroppar längre. En sekvensering av en individs genom, för att läsas, analyseras, omformas och förflyttas, beräknas kosta ett par kronor år 2025. Enligt rapporten kommer DNA att “analyseras lika naturligt som standardblodvärden behandlas i dag” (sid 48). Kommer vi att få välja själva om vi vill behålla vårt DNA eller kommer vi att bli påtvingade omformning och förflyttningar för att bli mer lätthanterliga för politikerna?

  Sverige vill jämnt vara världsbäst – snart även inom GMO?

  http://www.regeringen.se/rapporter/2014/11/strategiska-trender-i-globalt-perspektiv—2025-en-helt-annan-varld/

 • Sara, har också upptäckt att omgivningen tycker att man är jobbig och knäpp som pratar om detta… Blir så ledsen av det, men försöker förstå att det kanske beror på att de helt enkelt inte klarar av att ta in sanningen? Lika sorgligt är det ändå, för visst vore det bättre om alla hjälpens åt och satte stopp för alla dessa dumheter? Vi kan inte hålla andan hur länge som helst!

 • Jag tycker de börjar bli hög tid för oss svenskar att ta fram facklorna, snarorna och dom få vapen vi får ha och börja rensa ut de här landet på korrupta politiker, lobbyister och företag för att säkra vår och våra barns framtid!

  Jag tänker och andra jag känner tänker då börja att använda oss av våld för att få ut meddelandet om våra så kallade ledare inte börjar lyssna. Och dom förrädare till bönder som vill använda sig av GMO kommer inte att få mycket skördat då deras åkrar kommer brinna som maj brasor och deras tänder kommer ligga utspridda på marken..

  Det är dags att vi svenskar visar vilka de är som har den verkliga makten och sluta bete oss som att vi inte kan knyta våra skor om inte en politiker visar oss hur.

 • För det första Sarah , du är inte ensam , vi är många med samma oro och frågor.
  För det andra , en anslagstavla kan vi göra , skulle i så fall vilja ha något dit man kan
  logga in sig i .

 • Jag hörde en representant för alliansen nämna att regeringen bör, “som det alltid gjort” vara en röst för den etablerade vetenskapliga synen som t.ex Efsa förespråkar. Att ständigt få höra dessa ryggradslösa papegoj-politiker, som bara vågar upprepa vad de “erkända” vetenskapliga råden vill uttrycka, är ett skämt. Att vi nu skall börja blanda dna-manipulerad experiment-odlad föda in i våra naturliga produkter är vansinne. Alla vet hur det gått för vissa vaccinerade, samt de skador som ev. inte har visat sig än. De lyssnade på mantrat: “ur vetenskaplig synvinkel”, som propagerades ut från alla myndigheter utan personligt ansvar. Hur många gånger behöver misstagen upprepa sig? Varför väljer vi politiker om de bara blir en förmedlare för anonyma s.k. vetenskapliga röster eller lobbyister, som är helt utan ansvar när det går åt h-vete?

 • Finns det någon form av mötesplats irl där man kan träffa andra “vakna” människor?Har följt newsvoice i några månader nu och försöker prata med familj och vänner om vår sjuka värld men jag börjar uppfattas som jobbig och negativ av en del. Själv känner jag att jag växt så otroligt mycket och verkligen hittat det jag tycker är intressant. Blir så trött på folk som vill leva i en bubbla. Vill träffa likasinnade.

  Mvh

 • Ryggradslös bedömning? eller så kallat neutralitet? Jag föreslår att man registrerar de namn på politiker som stämmer för en sådan galen lagstiftning att de senare kan dömas för brott mot folkhälsan.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *