Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

40%

40.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 23/4 kl 09:30.

ATL: Regeringen föreslår ny GMO-politik

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 24 juni 2015
- NewsVoice redaktion
Regeringen Löfven 2015 Wikimedia Commons

Regeringen Löfven 2015 Wikimedia CommonsTidningen ATL (Lantbrukets affärstidning) skriver att efter 8 månader av överläggningar har den rödgröna regeringen kommit överens om en gemensam linje för genmodifierade grödor.

“Den nya linjen är dock inte helt tydlig. Den bedömning som EU:s ansvariga myndighet, Efsa, och de svenska ansvariga myndigheterna gör ur ett vetenskapligt perspektiv ska gälla. Men om odlingen medför miljö- och hälsorisker, och användning av bekämpningsmedlet glufosinatammonium och hög användning av bekämpningsmedel överhuvudtaget, ges som ett exempel på sådana, ska Sverige rösta nej.”

Läs mer | Regeringen Löfven 2015 – Foto: Wikimedia Commons


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq