Bekräftat hemligt Pentagon-dokument visar att USA skapade ISIS för att kriga mot Assad

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 12 juni 2015
- NewsVoice redaktion
Ben Swann 2015 - Truthinmedia.com

Det är bekräftat av amerikanska underrättelsetjänst att USA:s stöd av amerikanska rebeller skulle resultera i att ISIS skulle nå stora framgångar. Ett nyligen avhemligat DIA-dokument visar att beväpnandet av rebellerna i Syrien innebar att ISIS skapades, skriver den undersökande journalisten Ben Swann.

Text: NewsVoice

According to award winning journalist Dr. Nafeez Ahmed, “the secret Pentagon document provides extraordinary confirmation that the US-led coalition currently fighting ISIS, had three years ago welcomed the emergence of an extremist ‘Salafist Principality’ in the region as a way to undermine Assad.”

Ron Paul kommenterar rapporten

Läs mer på Truthinmedia.com

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • En mycket intressant artikel om den troliga bakgrunden till alla mellanösternkrig finns här
  http://www.darkmoon.me/2015/the-decline-and-fall-of-the-american-empire/
  i.e att få kontroll på Euroasiatiska landmassan, som nu Kina + Ryssland näst intill nu har kontroll över och därmed världen. Världens stora befolkningar kan nås via järnväg och på så sätt marginalisera USAs herravälde på haven.
  Att jämföra Trafikverkets Hallandsås med Kinas järnvägsbyggande är nästan parodiskt.

 • ISA = Islamic States of America [humor]

  Det verkar som om världen glömt bort att USA arbetat med infiltration och finansiering under flera årtionden nere i Sydamerika för att ersätta och kontrollera regimer. Nu kör de bara vidare i Mellanöstern.

 • Nu kanske man med rätta kan byta ut IS mot US när man läser artiklar för att förstå de rätta sammanhangen?

  I lördags hade DN en sex sidor stor propagandistisk artikel om “Islamiska statens terrorvälde har blivit globalt”. Det är helt klart att DN verkar som en megafon för “the Masters”. US terrorvälde verkar under många olika namn och skepnader.

 • Allt det här står redan berättat i boken “Bilderberggruppen”. Således inget nytt. Den visar också på agendan bakom hela operationen.
  Notera att USA vid första IRAK-kriget tog sig före att rensa ett antal museer i södra IRAK på allt vad gamla sumeriska lertavlor heter. Detta skeppades till okänd plats i USA. Återgivet av New York Times. Man vill tydligen rasera all vår kunskap om vad som föregick den sumeriska kulturen. Som tur är finns det filmer och foton (ok, om man radera ut internet blir det lite komplexerat).

 • Mycket bra reportage och konsekventa sammanfattningar. @Jens, Sverige är definitivt inte förtjänt av att hoppa in i ett splittrat Natokomplex, det styrs av skrivbordsgeneraler som väntar på lönekuvert och bonusar från det militärindustriella komplexet samtidigt som de pinkar in revir i sitt mentala mörker. Religionsförföljelse är ett gammalt koncept för att söndra och härska. CIA/Mossad spelade ut muslimer redan på 1970-talet i Afghanistan då det dåvarande Sovjetunionen fick sitt eget Vietnamkrig i kampen mot knarkmaffian. Som Anders Romelsjö påpekar var det då man byggde upp och beväpnade al-Qaida som man senare låtit mutera till ISIS för en implementering på bred basis via propaganda. Tveksamt om det tricket lyckas idag, eftersom vi har en större och effektivare informationsbas via alternativ media. Allt detta sker i avsikt att få Iran att kompromettera sej och reagera med mera militärt bistånd till Assad enligt de gemensamma avtal man har mellan dessa länder. Provokationer lyckades nu inget vidare i Ukraina, men kanske går det i mellanöstern? Regimen i Washington DC lever kvar med hjälp av gammalmedia och dess sjunkande popularitetsiffror och USA kommer att resa sej från det här träsket med nya krafter. Förhoppningsvis med lite klokare ledning.

 • Förre NATO-överbefälhavaren General Wesley Clark avslöjade offentligt att USA bara veckor efter 9/11 bestämt sig för att “take out”, dvs invadera, förstöra och kontrollera 7 muselmanska länder i Mellanöstern och Norra Afrika inom fem år utan synbar orsak. Länderna är Irak, Libyen, Syrien, Somalien, Sudan, Libanon och, sist av alla, Iran. Man har uppenbarligen kommit lite efter i tidtabellen, men Irak och Libyen har ju totalförstörts och nu är man i färd med att göra detsamma med Syrien, med hjälp av Al Qaeda och ISIS, vilka båda terrororganisationer skapats, finansierats och beväpnats av USA som förevändning för militära ingripanden med det långsiktiga syftet att skapa en global militärdiktatur. Bakom denna politik står vad General Eisenhower, i sitt avskedstal som president, kallade “det militär-industriella komplexet”, och som han varnade amerikanska folket för. Sedan dess har det blivit klart, att de som har den mest avgörande makten i USA, är den privatägda centralbankens ägare, som också är de huvudsakliga ägarna till de stora privatbankerna och de industrier som ingår i “det militär-industriella komplexet”, med vapenindustrin, oljeindustrin, “Big Agro” och “Big Pharma” i spetsen. Bilderberggruppen, som har möte just nu i österrikiska alperna, är ett av instrumenten för genomdrivandet av denna politik syftande till absolut världsherravälde och reduktion av Jordens befolkning. Ja, detta är faktiskt synnerligen väl dokumenterat och alls inga konspirationsteorier. De som fortfarande styr världen ser jag som en kvarleva från det gamla paradigmet. Men vi befinner oss nu i ett kritiskt övergångsskede mellan två paradigmer eller tidsåldrar, och det nya paradigmet kännetecknas bland annat av transparens, verklig demokrati och vilja till solidarisk samverkan och fred. Jag brukar säga att det nya paradigmet inte tolererar några hemligheter, och det är därför dessa konspirationer nu kommer i dagen, tack vare Internet och observanta och självständigt tänkande människor. Och det är viktigt att vi så snabbt och mycket som möjligt delar med oss av våra observationer och insikter, för att så många som möjligt skall bli medvetna om vad som händer och förena sig i civil olydnad och vägran att samarbeta. De makthavande är ju faktiskt bara människor precis som vi, men med obegränsade materiella resurser. Trots det är de beroende av att vi andra håller god min och fogligt spelar våra roller som konsumenter och arbetskraft i både produktionen och administrationen. Samt militär och polis förstås. Om tillräckligt många vägrar medverka, så faller hela systemet samman. Mängd ger makt.

  Men vad jag beskrivit är bara det yttre skeendet. Vad de flesta missar är den medvetna långsiktiga politiken sedan decennier att med hjälp av en ändlös serie iscensatta och falskflaggade terroristdåd sodramatiserats och blåsts upp av media, skapa ogrundad rädsla och hat mot Islam, mot muselmanska länder och mot alla muselmaner. Detta för att få sympati och backing bland folket för alla de planerade attackerna på föregiven eller iscensatt muselmansk terrorism, och alla dessa muselmanska länder. Och vi ser nu hur framgångsrik denna alltjämt pågående kampanj är.

  Uppenbart är vidare att denna agenda speciellt tjänar Israels intressen, och det är ju ett känt faktum att en mycket stor del av USA:s politiskt och finansiellt mest inflytelserika personer är [raderat], somliga med medborgarskap i både i USA och Israel. Kom nu inte och beskyll mig för att vara antisemit, bara för att jag nämner detta mycket relevanta och välkända faktum. Jag är en hängiven beundrare av det judiska folket, men krigsförbrytelser och landsförräderi kan jag inte acceptera av någon, hur mycket jag än må ha älskat dem som människor. Med generaliseringar kommer vi ingen vart. Och hos alla folk finns det människor av alla slag.

  Frågan är då: Är Sverige betjänt av att under dessa omständigheter acceptera amerikanska trupper på sitt territorium och ingå ett s.k. värdlandsavtal med NATO, en organisation som domineras av ett land med fortlöpande massiva krigsförbrytelser på sitt samvete och ett synnerligen suspekt agenda? – Är jag Amerika-hatare nu? Inte alls. Jag har besökt USA så gott som varje år sedan 1970-talet, och trivts storartat med både landet och folket. Och jag har många vänner i USA. Men för den skull behöver jag inte heja på den junta som nu styr landet med dess falskflaggade och krigsmånglande utrikespolitik. Det finns f.ö. en bred och stark opposition bland medvetna medborgare i USA mot den nuvarande regimen.

  Kan vi hoppas att Sanningen till slut skall göra oss fria?

 • Mycket bra Youtube-reportage!
  Litet mer fakta om USA:s intervention i Syrien
  * Förre NATO-chefen och presidentkandidaten general Wesley Clark (D) uppgav i en intervju 2007 att han hösten 2001 fick uppgifter i Pentagon att USA planerade att destabilisera flera länder i Mellanöstern, bl. a. Syrien. (http://www.youtube.com/watch?v=6ARihMrxdjU).

  * Vita Huset började redan 2007 att beväpna och finansiera sekteristiska extremister, inklusive al-Qaida, via mellanhänder, inklusive Saudiarabien. enligt den tvåfaldige Pulitzer Prize-vinnaren Seymour Hershs rapport “The Redirection: Is the Administration’s new policy benefiting our enemies in the war on terrorism?“
  * Förre CIA-agenten Philip Giraldi uppgav hösten 2011 att ”NATO är redan i hemlighet engagerat i Syrien under ledning av Turkiet som USA:s ställföreträdare” (www.theamericanconservative.com, 19 december 2011).
  * Enligt Wikileaks har USA:s utrikesdepartement finansierat opposition mot Syriens regering i London sedan 2006.
  * 1 april 2012 i Istanbul beslöt USA och drygt 70 andra stater (”Syriens vänner”) att stödja det splittrade Syriska nationella rådet med vapen och med motsvarande 130–140 miljoner svenska kronor, varvid den största summan kom från USA.
  * Al-Qaida, ursprungligen en skapelse av CIA, deklarerade i februari 2012 via sin högste chef Ayman al-Zawahri att organisationen stödde de syriska rebellerna.
  * Hillary Clinton medgav samma månad att al-Qaida också arbetade för att störta Assads regim.
  * 24 mars 2013 rapporterade New York Times om kraftigt ökat vapenstöd till rebellerna, med bl.a 160 stora transportplan, i Syrien från USA via Kroatien. Levererat av CIA och betalt av Saudiarabien.
  * 27 januari 2014 rapporterade Reuters att USA:s kongress bakom lyckta dörrar godkänt ökat vapenstöd till rebellerna. Vem tror inte att en del av USA:s vapenstöd hamnar hos de dominerande rebellgrupperna på marken?
  * I ett tal till studenter i Harvard 2/10 2014 sa USA:s vicepresident Joe Biden att ISIS är en skapelse av USA:s allierade ”Asked about US policy in Syria, Biden touched on the dirty secret of the current US-led war against the Islamic State in Iraq and Syria. ISIS (or ISIL as the Obama administration terms it) is essentially the creation its allies who fomented civil war in Syria against the government of President Bashar al-Assad.Referring to Turkey, Saudi Arabia and the United Arab Emirates,” Biden said, “They were so determined to take down Assad and essentially have a proxy Sunni-Shia war, what did they do? They poured hundreds of millions of dollars and tens, thousands of tons of weapons into anyone who would fight against Assad—except that the people who were being supplied were al Nusra and al Qaeda and the extremist elements of jihadis coming from other parts of the world.”

  * Uppgifter finns på flera håll att CIA utbildat ISIS soldater i Jordanien.
  * Wesley Clark uppgav på CNN i början på året att ISIS är skapad och finansierad av ”våra närmaste allierade.”
  * USA:s kända politiska tankesmedja Brookings Institution bekräftar i en aktuell rapport att moderata och extrema rebeller ibland har samordnat sin verksamhet, i strid mot all propaganda.

  ** EU-länder är bland köpare av olja från IS, vars export Turkiet underlättat. EU:s ambassadör i Irak Jana Hybášková uttalade (2/9 2014 i Europa-parlamentet) ”We have blocs of trucks, some of them contain 5000 trucks in one spot, and we have five places like this of illicit trading of oil. Unfortunately we have European member states buying this oil.”
  * Konflikten i Syrien kan ses som en kamp i ett mycket större krig – ett globalt krig som i grunden är ett tredje världskrig som inte utkämpas vid stora, klart definierade fronter, utan snarare genom användning av ny modern krigföring via ombud, legosoldater, ekonomi, och ideologisk information (propaganda). Vi måste försöka förstå att Syriens överlevnad är kopplad till överlevnaden för många andra nationer och att själva begreppet en multipolär värld bygger på nationell suveränitet.

  Tillägg – jag påminner åter om USA:s ineffektiva flygbombningar av IS.
  Det är ”märkligt” att USA:s bombningar i Syrien och Irak har skadat IS så litet.
  Sedan augusti 2014 har det amerikanska flygvapnet med stöd av en koalition av 19 länder utfört över 16 000 flygattacker mot Syrien och Irak som påstås vara riktade mot IS styrkor. Sextio procent av attackerna utfördes av mycket avancerade flygplan (Defense News, 19 januari 2015.) IS saknar effektiva motmedel mot flygattackerna och opererar till stor del i eller nära ökenområden där styrkorna är ganska lätta att identifiera. Max Boot, säkerhetsrådgivare vid Foreign Relations: ”Obamas strategi i Syrien och Irak fungerar inte … eftersom den amerikanska bombkampanjen mot ISIS har varit anmärkningsvärt återhållsam”. (Newsweek den 17 februari 2015). NATO:s bombräder mot Serbien varade tre månader 24/3-10/6 1999 och var mycket effektiva, liksom flygattackerna mot Irak 2001.
  DN skrev 1/6 ”De USA-ledda flygattackerna mot terrororganisationen Islamiska staten har till stora delar varit verkningslösa. Bara en av fyra har resulterat i att några vapen avfyrats, skriver Washington Times.”
  Detta motiverar verkligen frågan: I vilken utsträckning är USA:s flygattacker ett falskspel, en dimridå för att komma åt Syriens folkvalde president Assad, öka inflytandet i Irak och få stöd och förståelse för de trupper som sänts och ska sändas till Irak från USA och andra länder – däribland kanske Sverige. (Newsweek 12/1)

  * Om USA menar allvar med kampen mot terrorismen skulle USA & Co aktivt arbeta för:
  * Ett samarbete med Syriens regering och armé som är huvudkraften i kampen mot terrorismen på marken.
  * Söka tillstånd av Syriens regering och i FN:s säkerhetsråd för bombningar i landet.
  * Respektera att bombningar i Syrien är ett brott mot FN-stadgan och internationell rätt.
  * Arbeta för en vapenvila mellan de ”moderata” rebellerna och Assad.
  * Helt upphöra med utbildningar av rebeller som ska strida mot Assad, vilket försvagar kampen mot IS och terrorismen.

 • Egentligen är detta ett bekräftande av det man hela tiden har anat. Känner man historien lite grann så ser man att mönstret upprepa sig hela tiden. Det finns två möjligheter 1 Antigen tror de som bestämmer att världsbefolkningen nu är så fördummat att de kan köra med samma koncept för det har fungerat tidigare bra. 2 De är inte speciell intelligent och kreativ.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *