Dagens Medicins “vårdtorg” riskerar smitta ned Almedalsveckan

0

Dokumentärfilmaren och författaren Börje Peratt kritiserar tidningen Dagens Medicin för att propagera för ett “vårdtorg” uppbackat av en kriminell läkemedelsindustri. Han tar några exempel. Debattinlägget är hämtat från Peratts debattblogg.

Text: Börje Peratt

Så här propagerar Dagens Medicin för sitt ”vårdtorg”.

… ” mötesplatsen för sjukvårdsdebatten under politikerveckan i Almedalen 2015. Med start måndag morgon den 29 juni ger Dagens Medicin Agenda plats för seminarier, debatter och utfrågningar om sjukvårdens viktigaste framtidsfrågor tillsammans med andra aktörer i sjukvården.”

Tittar man genom vilka som ligger bakom de olika eventen hittar man de största och mest korrupta läkemedelsbolagen såsom GlaxoSmithKline (GSK). Dömd till 3 900 miljarder kr i böter i Kina för mutbrott och fördömd för hur man drev svininfluensakampanjen med att lura WHO och lyckas placera ut sina egna som förvillande rådgivare. Vi vet alla konsekvenserna med omfattande neurologiska skador av ett ickeprövat vaccin.

Läs mer på bloggen


Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd.
Föregående artikelHåkan Sörman på SKL navelskådar – Svensk sjukvård knappast bäst när det gäller medicinska resultat
Nästa artikelKan du se pojken som håller på att drunkna i poolen?
NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser av händelser i samhället och världen.
Prenumerera
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer