Dagens Medicins “vårdtorg” riskerar smitta ned Almedalsveckan

publicerad 19 juni 2015
- av NewsVoice

Dokumentärfilmaren och författaren Börje Peratt kritiserar tidningen Dagens Medicin för att propagera för ett "vårdtorg" uppbackat av en kriminell läkemedelsindustri. Han tar några exempel. Debattinlägget är hämtat från Peratts debattblogg.

Text: Börje Peratt

Så här propagerar Dagens Medicin för sitt ”vårdtorg".

… ” mötesplatsen för sjukvårdsdebatten under politikerveckan i Almedalen 2015. Med start måndag morgon den 29 juni ger Dagens Medicin Agenda plats för seminarier, debatter och utfrågningar om sjukvårdens viktigaste framtidsfrågor tillsammans med andra aktörer i sjukvården.”

Tittar man genom vilka som ligger bakom de olika eventen hittar man de största och mest korrupta läkemedelsbolagen såsom GlaxoSmithKline (GSK). Dömd till 3 900 miljarder kr i böter i Kina för mutbrott och fördömd för hur man drev svininfluensakampanjen med att lura WHO och lyckas placera ut sina egna som förvillande rådgivare. Vi vet alla konsekvenserna med omfattande neurologiska skador av ett ickeprövat vaccin.

Läs mer på bloggen