Dr Heidi Stensmyren – När bjuder Läkarförbundet in dr Peter Götzsche som berättar om organiserad brottslighet i läkemedelsindustrin?

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 6 juni 2015
- Torbjörn Sassersson

Dr Heidi Stensmyren,  ordf i Läkarförbundet - Foto: Rickard Eriksson,  Rickarderiksson.com

I bild: Dr Heidi Stensmyren, ordförande i Läkarförbundet – Pressfoto: Rickard Eriksson, Rickarderiksson.com

Öppet brev:

Till:
Sveriges Läkarförbund
Dr Heidi Stensmyren, ordförande
Danderyds sjukhus

Datum: lördag den 6 juni 2015 08.59

Hej!

Jag är redaktör för NewsVoice, som verkar vara ett av de ytterst få medier (förutom 2000-talets Vetenskap) i Sverige som skrivit om dr Peter Götzsches bok “Deadly medicines and organised crime – How big pharma has corrupted healthcare”. Trots att boken har ett enormt allmänt intresse både för allmänheten och hela läkarkåren är alltså locket på i Sverige.

Jag har varit i kontakt med Annika Linde, tidigare statsepidemiolog, angående frågor om vacciner. Hon refererade då till Cochraneinstitutet som källa för de svenska hälsomyndigheternas beslut i vaccinfrågan, men efter att Peter Götzsche, alltså chefen på institutet i Norden, kom ut med sin bok, verkar svenska hälsomyndigheter upphöra eller vara restriktiva med att referera till Cochraneinstitutet. Vad tror du det beror på?

När kommer Läkarförbundet att bjuda in dr Peter Götzsche som föreläsare för att avhandla den organiserade brottsligheten inom läkemedelsindustrin och problemet med dödliga biverkningar?

Förslagsvis arrangerar ni ett stort event om det i ABF-huset i Stockholm under hösten 2015. Kanske det kan väcka de sovande svenska massmedierna och läkarkåren till nya insikter som räddar tusentals liv i Sverige samt förbättrar läkarkårens möjligheter att bedriva etisk och framgångsrik medicin.

Detta mail och ditt svar kommer att publiceras som öppna brev på NewsVoice.se, men du kan istället välja att svara med en debattartikel som kanske försvarar eller ifrågasätter Peter Götzsche ställningstagande och budskap.

Hälsningar Torbjörn Sassersson, redaktör
NewsVoice: newsvoice.se

Relaterat

Läkartidningen nr 35 – 2002: Har egenintresset tagit över etik och moral inom medicinen?

Sveriges Radio, P1, Kaliber 14 maj 2006: Beställningsjobb och köpt tystnad – är den fria forskningen hotad?


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • Läkarförbundet? Var det inte de som dels fick fria händer att konkurrera med landstingen och framgångsrikt lobbade i riksdagen för att skära ner på läkarutbildningen så att kåren kunde utöva utpressning och skapa stafettläkarsystemet att dränka landstingets ekonomier med saltade fakturor.. Privatiseringens mest förtjänstfulla vänner och dyrkare.. Nu i full färd med att förädla verksamheten så att blott lönsamma patienter får behandling. Prostitutionen är ju snart både omkörd och bortkommen i denna uppfuckade verklighet. Könskampen har fått sin platoniska övermänniska.:(

  Att med näbbar och klor i årtionden sett till att så få som möjligt kunnat invandra i karriären har gjort “mitt hem och min borg” till en leksak i jämförelse med kårens förmåga till hegemoni. Är det oförskämt att påstå hur läkareden framstår som en förbannelse? Kyrkans månglare i templet ser jämfört med vår tid ut som tidig småpotatis.. Hutlöst dyr och oåtkomlig.

 • Torbjörn önskar dig en fantastisk bra Nationaldag och Stort Grattis till att du nu “bistår” sk läkarna med att “ta ställning” i denna mycket viktiga fråga om Vård Sveriges “hand i hand” verksamhet med “den kriminella läkemedelsindustrin”.

  Det är synnerligen mycket märkligt att dessa sk läkare i Vård Sverige varit så helt tysta i detta ämne om “den kriminella läkemedelsindustrin” och staten Sveriges samverkan/samarbete med dessa och deras sk vacciner/mediciner.

  Särskilt utifrån att det är allmänt känt att fler dör av sk mediciner än av sjukdomar!

  Sk vacciner/mediciner är som synes ingen “hälsokost”, vilket framgått över tid, och det är märkligt att det sk svenska skattefinansierade vårdsystemet fortfarande alls kan ha samarbete och samverkan med “den kriminella läkemedelsindustrin”.

  Det finns alternativ till sk symptom vård, bättre/effektivare och framförallt hälsosammare alternativ, som värnar svenska folket folkhälsa, liv och hälsa. Hälsofrihet/valfrihet i det sk svenska skattefinansierade vårdsystemet borde vara självklart år 2015, men det är det inte!

  Ett exempel, som idag kom in i e-posten, citat;

  [The Truth About Cancer Weekly Digest] Week #23 2015

  You know, that’s what The Truth About Cancer is all about.

  “Freedom of Choice”

  Our mission is to show you that ‘YOU have options’. You have choices. There’s not one cure or one treatment that’s right for everyone.

  There’s many ways to get healthy… and to stay healthy.

  And in all my years of research, I’ve learned that most of these ways don’t require a prescription, or a “warning label”, nor do they come with side effects (unless you consider living longer, being happier, and feeling healthier a side effect 🙂 )

  You always have a choice. It’s your body, your decision, and your right.

  Slut citat.

  Läs mera

  Is There a Vaccine Cancer Connection?

  http://thetruthaboutcancer.com/vaccine-cancer-connection/

  Trevlig Nationaldag hälsar

  Ulf Bittner
  Läs mer
  http://eueeshealthcare.bloggproffs.se

 • Marcia Angell, mångårig chefredaktör för New England Journal of Medicine (en av de högst rankade medicinska tidskrifterna) publicerade 2004 en bok med titeln The Truth About the Drug Companies. Det är en mycket läsvärd och intressant bok med anknytning till denna artikel på NewsVoice.
  JT

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *