Omfattande DDOS-attacker mot Loopias servrar där NewsVoice finns

publicerad 16 juni 2015
- av Torbjörn Sassersson red.

Loopia

Loopia meddelar:

2015-06-16 12:05: DDOS-Attacken är i nuläget under kontroll och det som orsakar svåråtkomliga tjänster är så kallad negativ DNS-cache hos ett antal internetleverantörer såsom Telia och Telenor. Vi jobbar med att lösa detta så snabbt som möjligt. Som kund kan man testa att göra en DNS-flush i sin lokala miljö.

2015-06-16 11:35: En stor del av störningen är nu isolerad. Dock så får vi fortfarande in rapporter om att det kan vara svårt att nå tjänsterna pga lagrad DNS-data. Om möjligt så testa en omstart av webbläsare eller router för att påskynda hämtningen av ny DNS-data. Det kan hjälpa i nuläget.

2015-06-16: 09:20: Tillsammans med nätleverantörer så arbetar vi just nu med att isolera denna DDOS-attack som dessvärre är mycket omfattande. Tjänsterna ser i dagsläget ut att kunna nås utifrån av de flesta nätleverantörerna men arbetet fortgår med att lösa störningen helt.

2015-06-16:07:55: Störningen är i form av en omfattande DDOS-attack riktad mot vår DNS-tjänst. Tekniker samarbetar just nu med leverantör för att isolera detta. Vår supportavdelning har ej någon mer information att ge gällande den rådande störningen.

Källa: Driftbloggen.se – Loopia


Så här kan du stötta Newsvoice

Ämne: DDOS-attack
  • Man kan ju alltid byta till OpenDNS vid behov. Om än tillfälligt i sådana här situationer då DNS servrar blir hackade eller utsatta för “denial of service”. Har själv med den som en backup-DNS på en av mina egna servrar.

    http://www.opendns.com

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *