Omfattande DDOS-attacker mot Loopias servrar där NewsVoice finns

Torbjörn Sassersson är grundare av och redaktör på NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 16 juni 2015
- Torbjörn Sassersson red.

Loopia

Loopia meddelar:

2015-06-16 12:05: DDOS-Attacken är i nuläget under kontroll och det som orsakar svåråtkomliga tjänster är så kallad negativ DNS-cache hos ett antal internetleverantörer såsom Telia och Telenor. Vi jobbar med att lösa detta så snabbt som möjligt. Som kund kan man testa att göra en DNS-flush i sin lokala miljö.

2015-06-16 11:35: En stor del av störningen är nu isolerad. Dock så får vi fortfarande in rapporter om att det kan vara svårt att nå tjänsterna pga lagrad DNS-data. Om möjligt så testa en omstart av webbläsare eller router för att påskynda hämtningen av ny DNS-data. Det kan hjälpa i nuläget.

2015-06-16: 09:20: Tillsammans med nätleverantörer så arbetar vi just nu med att isolera denna DDOS-attack som dessvärre är mycket omfattande. Tjänsterna ser i dagsläget ut att kunna nås utifrån av de flesta nätleverantörerna men arbetet fortgår med att lösa störningen helt.

2015-06-16:07:55: Störningen är i form av en omfattande DDOS-attack riktad mot vår DNS-tjänst. Tekniker samarbetar just nu med leverantör för att isolera detta. Vår supportavdelning har ej någon mer information att ge gällande den rådande störningen.

Källa: Driftbloggen.se – Loopia


Så här kan du stötta Newsvoice

Tags: DDOS-attack
Stöd NewsVoice 2024
  • Man kan ju alltid byta till OpenDNS vid behov. Om än tillfälligt i sådana här situationer då DNS servrar blir hackade eller utsatta för “denial of service”. Har själv med den som en backup-DNS på en av mina egna servrar.

    http://www.opendns.com

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *