Överlevare av sexövergrepp vill avslöja sexring bestående av politiker, domare, poliser

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 2 juni 2015
- NewsVoice redaktion

Sky News publicerade den 26 maj 2015 flera artiklar om avslöjandet av ytterligare en sexring i England med personer från höga positioner i samhället. Kvinnan säger att hon utsattes för grova sexövergrepp som barn. Hon är idag 32 år.

Kvinnan som gått ut med sitt namn, Esther Baker, hoppas att när henne vittnesmål når allmänheten ska även de andra barnen hon har kännedom om komma fram för att hjälpa till att bygga pusslet kring denna sexring.

Kvinnan uttrycker besvikelse inför tidigare utredningar av sexringar som inkluderar poliser, domare, politiker och kändisar eftersom de inte lett till några signifikanta fällande domar. Det kan bero på att vissa personer med inflytande över dessa utredningar själva är del av sexringarna.

Myndigheterna lovar att utreda.

Sky News: Abuse Survivor: Cops Guarded As I Was Raped

Esther Baker tells Sky News she was sexually abused by different men, with officers sometimes standing guard for the perpetrators. Read more

Sky News: Politician Abused Me Regularly, Survivor Says

A rape survivor tells Sky News that a politician was one of the “core members” of the group who allegedly abused her. Read more

Sky News: Police Vow To ‘Provide Justice’ Over Abuse

Staffordshire Police are investigating claims made by Esther Baker, who told Sky News she was raped while officers stood guard. Read more


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Hur kan man få en debatt angående sexövergrepp?
  Genom att skriva över detta under en längre tid, genom att dragga fram i ljuset att det är viktig att offren anmäler.
  Hittills har det varit så att offren har blivit misstänkliggjorts.
  I Norge har man offentlig diskuterat, att de som misshandla djur får en hårdare straff en de som förgriper sig på barn eller kvinnor. Detta har lett till en oanad uppmärksamhet och offentlig diskussion. Pga de allmänna trycket som Tidningen har initierat genom undersökningar hur bristfällig polisen arbeta, hur utredningar läggs ned, har det blivit skärpning och flera vågar kommer fram.
  Att förblir tyst gör bara, att hela elände fortgår.
  Det är på tiden att människan visar att den har fått hjärnan till att använda den och därtill hör att man respektera en annan människa om det är ett barn eller en kvinna.
  Sexövergrepp måste kriminaliseras. Det måste vara entydig att den som acceptera sexövergrepp gör sig medskyldig.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *