DN: “Robotarna tar plats i vården”

2

“En robotkatt som sprider trivsel på äldre­boendet och en giraffliknande bildskärm so­m fungerar som länk mellan patienter och sköterskor. Det är redan verklighet i dagens sjukvård. I framtiden väntas robotarna spela en större roll”. Det skriver DN i sin artikel om robotiserad vård.

“Innovationer från olika håll kommer att läggas som ett pussel, tror Martin Salzmann-Erikson. Ett yttre skelett kan kombineras med utskriven människohud, som kan paras med en algoritm som tar rationella och logiska beslut.”

Läs mer

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

2 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Birgitta
Birgitta
Gäst
18 januari 2016 kl 10:40

Robotarna gör säkert Barbara Grosz “smartare” då hon redan är väldigt fyrkantig i sitt sätt att tänka. Det är väl det som lett till hennes befordran till professor? Robotarna har ingen empati eller känslor, vilket är viktigt om man ska fatta ett bra beslut. Att vi blir “smartare” är inte detsamma som att vi blir klokare, tvärtom. Smart betyder bara att man tänker som de hjärtlösa elitisterna.

Torbjörn Sassersson red.
Admin
18 januari 2016 kl 10:00

SvD: Socialt samspel är robotens utmaning

“Robotar och intelligenta system lär förändra våra liv allt mer. Några tar jobben ifrån oss, andra ökar livskvaliteten. Harvardprofessorn Barbara Grosz, som forskar om artificiell intelligens, ser robotarna som samarbetspartner som gör oss smartare.”