DN: “Robotarna tar plats i vården”

publicerad 5 juli 2015
- av NewsVoice

“En robotkatt som sprider trivsel på äldre­boendet och en giraffliknande bildskärm so­m fungerar som länk mellan patienter och sköterskor. Det är redan verklighet i dagens sjukvård. I framtiden väntas robotarna spela en större roll”. Det skriver DN i sin artikel om robotiserad vård.

“Innovationer från olika håll kommer att läggas som ett pussel, tror Martin Salzmann-Erikson. Ett yttre skelett kan kombineras med utskriven människohud, som kan paras med en algoritm som tar rationella och logiska beslut.”

Läs mer


Så här kan du stötta Newsvoice

  • Robotarna gör säkert Barbara Grosz “smartare” då hon redan är väldigt fyrkantig i sitt sätt att tänka. Det är väl det som lett till hennes befordran till professor? Robotarna har ingen empati eller känslor, vilket är viktigt om man ska fatta ett bra beslut. Att vi blir “smartare” är inte detsamma som att vi blir klokare, tvärtom. Smart betyder bara att man tänker som de hjärtlösa elitisterna.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *