• Bäste Redhawk. Det är den vanliga människan som får betala priset för hur de rikaste i landet med helt oansvariga politiker har ställt till det. Runt i Atens omgivningar kan man om man från helikopter ser stora pooler intill exklusiva villor, skall man veta att då tillhör de alla förmögna, vilka inte bara spenderat på bekostnad för alla de fattigare medborgarna, vilka trots slit och släp jobbat i princip lika många år som om de varit svenska pensionärer. Ofta gör de detta med minimala löner. – Det är de allra rikaste, vilka brukar smita från skatter och andra utgifter med hjälp av mutor till skattmas och banker …

 • Tack för länk Macula_Transfer.
  Kallifatides är lika läsvärd som vanligt. Inte undra på att Grekerna har en, som det verkar, omöjlig uppgift. Det är verkligen dags att bryta gamla mönster ..inte bara i Grekland!

 • Det klokaste Grekland kan göra är att inte låna mera alls, även om det betyder att de kommer att möte en rejäl nedgång under en tid.
  Men detta skulle också betyder att dom har en chance att hämta sig på sina egna ansträngningar.
  Väljer dom att låna är det en mycket mer långtgående förlust av både pengar och frihet.
  Tyvärr har människan, och det inte bara i Grekland, i nuläge blivit så van vid materiella värden att de möjligen hellre betala med sin frihet för en falsk säkerhet.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *