Övertygande bevis: Trådlös teknik orsakar oxidativ stress – Strålskyddsstiftelsen

publicerad 28 juli 2015
- av NewsVoice

“93 av 100 undersökningar (93%) de senaste tio åren visar att strålning från trådlös teknik orsakar oxidativ stress i våra celler. Detta är ”övertygande bevisat” och den trådlösa tekniken har därför stor potential att orsaka många olika sjukdomar, konstaterar forskarna bakom en ny rapport. Oxidativ stress är nära kopplat till cancer, Alzheimers och åldrande”, skriver Strålskyddsstiftelsen.

“Oxidativ stress kallas ett tillstånd av skadlig obalans på cellnivå där produktionen av fria radikaler är större än vad kroppens eget försvar av antioxidanter förmår motverka. Oxidativ stress kan skada cellernas DNA och är en bakomliggande mekanism till en lång rad olika sjukdomar, bland annat cancer, Alzheimers, inflammatoriska sjukdomar, diabetes, hjärt-kärlsjukdomar och grå starr.”

Läs mer på Strålskyddsstiftelsen


Så här kan du stötta Newsvoice

  • Och varför fortsätter ni att använda mobiler, trådlösa hemtelefoner och paddor?
    Har hjärnan redan slutat fungera?

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *