Så ska NASA utforska extrema rymdmiljöer

publicerad 9 juli 2015
- av NewsVoice

“Sju visionära forskningsprojekt som ska hjälpa mänskligheten att utforska rymden har valts ut av Nasa. Gemensamt för dem är att de underlättar besök i extrema utomjordiska miljöer”, skriver SvD.se.

“Nasa har nu gallrat bland 15 projekt från forskningscentret Niac (Nasa Innovative Advanced Concepts) och valt att vidarefinansiera sju av dem, där enstaka projekt kan få uppemot fyra miljoner kronor i anslag.” … “Det handlar bland annat om en typ av periskop som kan kartlägga utomjordiska grottor och en ”transformer” som kan reflektera solljus och värme ner i kratrar som möjliggör vistelse i betydligt extremare miljöförhållanden.”

Läs mer i SvD


Så här kan du stötta Newsvoice

Ämne: NASA

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *