Så ska NASA utforska extrema rymdmiljöer

0

“Sju visionära forskningsprojekt som ska hjälpa mänskligheten att utforska rymden har valts ut av Nasa. Gemensamt för dem är att de underlättar besök i extrema utomjordiska miljöer”, skriver SvD.se.

“Nasa har nu gallrat bland 15 projekt från forskningscentret Niac (Nasa Innovative Advanced Concepts) och valt att vidarefinansiera sju av dem, där enstaka projekt kan få uppemot fyra miljoner kronor i anslag.” … “Det handlar bland annat om en typ av periskop som kan kartlägga utomjordiska grottor och en ”transformer” som kan reflektera solljus och värme ner i kratrar som möjliggör vistelse i betydligt extremare miljöförhållanden.”

Läs mer i SvD

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer