Vad gör västliga trupper i Ukraina?

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 18 juli 2015
- NewsVoice redaktion
Amerikansk soldat - Out of my face, please! - Ukraina-2015

DEBATT. Marit Sundeberg skriver idag i DN-artikeln: “USA stryper lånen – ska svälta ut Putin från Ukraina” att USA försöker tvinga ut Ryssland ur Ukraina. Det ställs krav på att ryssarna ska dra ut sina trupper, men bör inte det även gälla de västliga soldaterna som enligt videoupptagningar finns i Ukraina?

Text: NewsVoice

Enligt DN har Ukrainas premiärminister Arsenij Jatsenjuk sagt att Ryssland kraftigt bryter mot eldupphöravtalet som slöts i Minsk i februari och enligt en uppgörelse ska Ryssland dra tillbaka påstådda ryska soldater och vapen från östra Ukraina samt stödja en varaktig vapenvila.

Frågan är vad de västliga trupperna gör i Ukraina. Enligt rapporter från Ukraina finns indikationer på att det finns brittiska, amerikanska och/eller brittiska trupper i Ukraina. Flera videos spreds i början på 2015 som visar engelsktalande soldater. De talar inte bara engelska utan har även typiskt engelspråkiga dialekter.

I videon nedan analyserar Nebosja Malic, som är “foreign affairs analyst”, videoupptagningarna.

Relaterat

Leaked Rand Corporation memo about swift crackdown in Ukraine – July 2014

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

  • Jaha västliga trupper hjälper deь döda de starkars ukrainska medborgare, precis som själva statsledningen gör. Dessutom en ny viedeo av Högra sektorn visar, hur aggresiva emot andra nationer de är. Västliga trupper tror de hjälper och på så sätt skall Ukraina få enklare väg till EU? Oj förlåt men vill inte se nationalister i unionen. Det räcker med existerande problem. Ukraina måsre tänka bättre om sin politik. De måste säkert ändra någonting. Här är Högra sektorns video

    https://www.youtube.com/watch?v=oMHyNWCEyCA

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *