Brittisk chefredaktör varnar för en destruktion av Sverige – Integrationspolitiken som inte fungerar

publicerad 11 augusti 2015
- av NewsVoice

SD riksdagsval 2015 YouGov

Nästan en av fem svenskar stöder SD eftersom ingen annan verkar vilja tala om invandringen, skriver Fraser Nelson som är chefredaktör för brittiska The Spectator. Han varnar för att Sverige är ett land som olämpligt för att tillåta massinvadring eftersom landet är mycket dåligt på att integrera.

Fraser Nelson, Twitter"Om ett land accepterar invandrare i en större omfattning än man kan integrera så skapar man problem. Om de mest centrala politiska partierna inte klarar av att tala öppet och ärligt om dessa problem skapar de ett utrymme för ett parti som gör det. I Sverige har det utrymmet fyllts av Sverigedemokraterna."

Fraser Nelson har som underlag för sin bild av Sveriges förmåga till integration OECD:s integrationsindex från 2013 om arbetslösheten som jämförs bland invandrare med den hos de infödda. I Storbritannien, USA och Kanada finns knappt några skillnader, men i Sverige var arbetslösheten bland invandrare 2,65 gånger högre. Det är den sämsta noteringen bland utvecklade länder med undantag för Norge.

SvD har översatt Fraser Nelsonsdebatt artikel i sin helhet.

Text: NewsVoice | Foto på Fraser Nelson, Twitter