DN startar DN.Åsikt för vanliga inte så viktiga människor – Testa DN:s mentala tak!

12

DEBATT. Både DN och SvD har gjort sina debattavdelningar till finrum för utvalda debattörer. Har du fel åsikt får du inte vara med och vanligt folk har inte fått tillträde. Vanligt folk har inte ens haft möjligheten att tycka något i kommentarsfält eftersom de togs bort. Twingly-länkningen till vanliga folkbloggar från debattartiklarna togs bort för flera år sedan. Många måste ha klagat och tiden gick. Vad skulle DN och SvD göra?

För inte så länge sedan startade Metro Debatt och den 17 augusti startar DN avdelningen DN.Åsikt. Det ljusnar, men det återstår att se om DN endast avser att starta en insändarspalt eller ett B-lag för debattörer, som inte kvalificerar sig till DN Debatt.

Det ska bli intressant att se om tex koldioxid verkligen måste vara den stora och permanenta boven bakom den påstådda klimatförändringen eller om det på DN.Åsikt blir tillåtet att peka ut andra orsaker till klimatologiska svängningar.

Jessika Svensk blir redaktör på DN.Åsikt. Hon lovar:

DN.Asikt“Vi hoppas få in inlägg om många olika ämnen. Skolan, förskolan, vård, näthat, aborter, bostäder, arbetstid, trafik, rökning, försvaret – bara för att nämna några. Vi vill givetvis ha inlägg i aktuella frågor, men du kanske har kunskap om en viktig fråga som vi inte känner till? På DN.Åsikt kan även undanskymda frågor bli aktuella och få stor spridning.” – DN.Åsikt, snart kör vi!

Vi får se. Det återstår att testa Jessika Svensks redaktionella frihet och kreativitet. Skicka in en debattartikel till DN.Åsikt. Instruktionen lyder:

“…skriv ett inlägg om ditt ämne, sammanfatta inlägget med en fråga, bifoga en kort beskrivning av dig själv och föreslå en person som bör svara. Skicka detta i ett mejl till

Text: Torbjörn Sassersson

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

12 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
castoropollux
Gäst
16 augusti 2015 kl 12:07

Åsiktstregistrering i verkligheten. “Arbetsgivaren påstår att protesterna skulle blivit värre om personalen meddelats i förväg.. Det ställningstagandet är inte möjligt utan att ha och lägga vikt vid politisk hemvist.. ” http://www.proletaren.se/inrikes-arbetsmarknad-protester/sjukhusprotest-mot-akesson

Sedan har ju inget parti arbetat på fördumningen som just SD, med att ställa pensionärernas situation mot flyktingars och migrationens..

Ökända är väl de svenska företag, UK-polis och andra som avslöjade att man registrerade fackligt anslutna. Hindrade dem från fortsatt anställning. Vilket ju den “fria” konkurrensen gett dem otaliga möjligheter till.. Även i Sverige taxibranschen, persontransporten såväl som frakt. Stinker trettiotal..

http://www.expressen.se/gt/50000-sjukvardsanstallda-i-vastra-gotaland-i-nytt-asiktsregister/ Gamla nyheter, men de tvivelaktiga implikationerna och underliga vibbarna tonar fram. “…fackliga i samverkansgruppen informerats. Där finns representanter för SACO, SKTF, Vårdförbundet och Kommunal.” Registreringen tar sig ner genom leden..

Sammanslagningen av landstingsregionerna i Småland röstades igenom trots kraftiga protester med hjälp av SD? Då var alla motståndare, kritiker, betraktade som kommunister… SD sade ja på grunder om att samtal skulle komma att föras? Det hade ju inte förts några fram till omröstningen vilket protesterna i mångt och mycket handlade om.. Tvärtom tystades kritiken på många sätt och SD sade alltså “JA” på grunder till något som sammanslagarna aldrig villat deltaga i.. Samtidigt är de åsiktsregistrerare av börd.. http://www.etc.se/inrikes/sd-anknutet-fack-agnar-sig-asiktsregistrering

http://www.etc.se/search/content/%C3%A5siktsregistrering

Registrerade ofarliga reportrar får göra “sanningsenliga” intervjuer. http://www.dagensarena.se/innehall/riksrevisionen-avslojar-filippa-reinfeldts-feta-logn/ En tröst i bedrövelsen är ju att Riksrevisionens flitiga och ambitiösa också är registrerade. En korrupt regim har inte råd med hederliga Svenskar som Inga-Britt Ahlenius. Istället har vi fått “Sverigedemokrater” som ett Ok om halsen och tackel om fötterna..

plutten
plutten
Gäst
15 augusti 2015 kl 21:59

Red har nog tyvärr väldigt rätt. Detta blir en åsiktsregistrering som skall hjälpa makteliten att kunna kväsa folket lite enklare. Man vet vilka som blir farliga och har deras adresser. Skicka på dem “men in black” och de håller sedan tyst. Se till att de blir av med jobbet. Osv. Det finns en hel rad åtgärder som vi känner alltför väl.

castoropollux
Gäst
15 augusti 2015 kl 12:00

Ringp1 kanske drar för mycket läsare och lyssnare.. Hederligheten är större än hos de presstituerade, som lyfter kjolen, drar ner byxorna för vem som helst.. Tja, är det blott och bart en fråga om pengar, så går det som det går. Till slut får bara de som inte borde uppleva extas. (Välj gärna begrepp som upprör minst av en verklighet som håller sig för oomkullrunkelig! Inte går av för hackor eller atombomber..) https://newsvoice.se/2015/08/13/katarina-tracz-en-militarstrategisk-opinionsbildare-drillad-av-amerikansk-tankesmedja/

Alliansen o Co, femte cirkushjulet har väl bjudit en uppvisning folk inte bara sent ska glömma, utan aldrig kunna reparera.. När kapitalet får hand om demokratin skär den skyndsamt halsen av den.. Här som där. Bara så vi vet vem som sponsrar skräckbilderna. Politiken luktar blodpudding lång väg.. Ordet blev mer kött och mindre mättnad i verkligheten än i religionen.. Ta lite vin av kd förvandlat till vatten och försök smälta den nattvarden. Politiken har ju lyckats bli mer förvanskad än religionen..

Nu när det finns så lite pengar vilka Alliansen och dess föregångare försnillat, kan vi diskutera vilka drömmar som helst. Subsidiaritetsprincipen är ju fullständigt ofarlig för de ogina..

Åke i Sörmland
Åke i Sörmland
Gäst
15 augusti 2015 kl 08:11

Viktiga människor? Vem är viktigast – en dyslektisk bonde eller en genusvetande professor?

castoropollux
Gäst
14 augusti 2015 kl 07:55

Avpixlat borde berätta att man håller på att skapa ett folk som inte kommer vilja kännas vid sin skuld..

En; Allmänt kallad: LegeNet
Gäst
13 augusti 2015 kl 19:59

Om man skriver på en site för inte så viktiga människor nedvärderar man sig själv, och ger därför implicit godkännande att behandlas som inte värd att respektera.  Dvs man godkänner att bli behandlad som en slav.

Anna
Anna
Gäst
13 augusti 2015 kl 18:44

Tanken slog mig också om åsiktsregistrering. Det är faktiskt inget skämt,tekniken finns att genomföra!

castoropollux
Gäst
13 augusti 2015 kl 08:02

SVD såg ju till att fiska fram namn/e-post på alla som kommenterade anonymt. De blockerade bara en kommentator och fick ju snart frågan varför och svaret blev “gda yxskaft” med påståendet att för många inlägg gjorts under kort tid?? Vilket ju inte alls var sant utan en ren och skär lögn.. Åsiktsregistreringen var och är i full karriär..

Red
Red
Gäst
12 augusti 2015 kl 23:41

Kanske DN.Åsikt är det nya IB där åsikter ska registreras. (skojade bara)

Maila till [email protected] – (skojade igen)

(IB var en svensk underrättelseorganisation som var underställd Försvarsstaben. Den bildades 1965 genom en sammanslagning av T-kontoret och den via försvarsanslagen finansierade hemliga säkerhetstjänsten Säpo. Begreppet IB är omtvistat, men kan ha betydelsen “Informationsbyrån” eller “Inhämtning Birger” efter dess dåvarande chef Birger Elmér./ Wikipedia)

castoropollux
Gäst
12 augusti 2015 kl 12:36

Vi kan vara säkra på att subsidiaritetsprincipen säkrar att argumenten inte kommer att handla om annat än kakan, hur liten den än blivit och hur få vi måste vara som slåss om den. Vi ha ett helt gryende arla parti som lever högt på smulorna från herrarnas bord.. Ingen bagare ska behöva riskera sin näring hur svältfödd metodisk den än är..

Lisa
Lisa
Gäst
12 augusti 2015 kl 09:04

Detta tror jag inte ett dyft på. När DN hade öppna kommentarsfält kunde man lära sig ett och annat innan de bästa kommentarerna togs bort. Detta är bara ett spel för gallerierna. Bara rubriken är att nedvärdera folk i allmänhet. Detta kommer att ge sken av att vanligt folk kan få komma till tals, men det kommer att vara kraftigt modererat och censurerat så att bara PK-åsikterna kommer fram OCH de värsta åsikterna, för att polarisera ytterligare. PK mot rasister kommer att vara resultatet av denna “öppna åsiktslåda”.

pappasvenpappasvenD
12 augusti 2015 kl 08:47

Märkligt! Antingen har man ett kommentarsfält eller också skapar man en slasktratt som dessutom kan modereras eller släckas ned bara sådär. Alternativa medias kommentarsfält är i alla fall persistenta och avvikande från MSM . . . snart måste man prenumerera för att vara med!