DN startar DN.Åsikt för vanliga inte så viktiga människor – Testa DN:s mentala tak!

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 12 augusti 2015
- Torbjörn Sassersson

DEBATT. Både DN och SvD har gjort sina debattavdelningar till finrum för utvalda debattörer. Har du fel åsikt får du inte vara med och vanligt folk har inte fått tillträde. Vanligt folk har inte ens haft möjligheten att tycka något i kommentarsfält eftersom de togs bort. Twingly-länkningen till vanliga folkbloggar från debattartiklarna togs bort för flera år sedan. Många måste ha klagat och tiden gick. Vad skulle DN och SvD göra?

För inte så länge sedan startade Metro Debatt och den 17 augusti startar DN avdelningen DN.Åsikt. Det ljusnar, men det återstår att se om DN endast avser att starta en insändarspalt eller ett B-lag för debattörer, som inte kvalificerar sig till DN Debatt.

Det ska bli intressant att se om tex koldioxid verkligen måste vara den stora och permanenta boven bakom den påstådda klimatförändringen eller om det på DN.Åsikt blir tillåtet att peka ut andra orsaker till klimatologiska svängningar.

Jessika Svensk blir redaktör på DN.Åsikt. Hon lovar:

DN.Asikt”Vi hoppas få in inlägg om många olika ämnen. Skolan, förskolan, vård, näthat, aborter, bostäder, arbetstid, trafik, rökning, försvaret – bara för att nämna några. Vi vill givetvis ha inlägg i aktuella frågor, men du kanske har kunskap om en viktig fråga som vi inte känner till? På DN.Åsikt kan även undanskymda frågor bli aktuella och få stor spridning.” – DN.Åsikt, snart kör vi!

Vi får se. Det återstår att testa Jessika Svensks redaktionella frihet och kreativitet. Skicka in en debattartikel till DN.Åsikt. Instruktionen lyder:

”…skriv ett inlägg om ditt ämne, sammanfatta inlägget med en fråga, bifoga en kort beskrivning av dig själv och föreslå en person som bör svara. Skicka detta i ett mejl till

Text: Torbjörn Sassersson


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq