Epoch Times: “Närproducerad mat ligger i tiden”

Torbjörn Sassersson är grundare av och redaktör på NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 17 augusti 2015
- Torbjörn Sassersson red.

Ekolådan närproducerad ekologisk mat“Närproducerade livsmedel är något som ligger i tiden. Intresset för vad man äter och var maten produceras har ökat stort de senaste åren. Små mejerier, slakterier och gårdsbutiker dyker upp över hela landet och prenumerationslådor från lokala producenter har blivit vanligt förekommande i hushållen”, skriver svenska Epoch Times.

Källa: Epoch Times | Bild från Ekolådan.se

“Marknader som Bondens egen marknad, där producent och konsument möts, blir också allt vanligare, och enligt en konsumentundersökning som gjordes av Coop 2009 anser 90 procent av de tillfrågade att det är viktigt att köpa närproducerade livsmedel.”

Läs mer


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Åke: inser du inte att det behövs mer än hemmatomater för att klara ens en liten kris i samhället? Ser du inte den strukturella bristen? Tycker du att det är OK att betala skatt som går till olika bidrag, och en stor del går till administration, när det vore bättre att betala direkt till bonden vad maten är värd?

  Och ja, jag odlar redan.

 • Här på vischan i Sörmland finns många växthus och självplock etc. Om det är skillnad – ge dig på det. Hemmatomater är så smakrika att de hollandsodlade kan slänga sig i väggen.
  Själv har jag tomater hemma i fönstren och de levererar hela tiden om man släpper upp en “tjuv” och låter den gå i blom efter att huvudstammen levererat första gången.. I år valde jag fel sort, som blev alldeles för höga. Av erfarenhet kan man på sydsida i lägenhet driva tomater fram till jul. Köpejord är ganska dålig, men hemkompost funkar mycket bra.

 • Och ändå går bönderna på knäna…….

  http://www.lrf.se/mitt-lrf/nyheter/halland/2015/08/lrf-halland-kravde-atgarder-for-minskad-mjolkkris-vid-mote-med-kristina-yngwe-c/

  http://www.lrf.se/formjolken

  Och detta är bara mjölkbönderna. Se även fläskproduktion, kycklinguppfödning, köttproduktion, med mera.
  Det har nu blivit omöjligt att göra ett positivt resultat utan statens bidrag. Med andra ord, skattepengar, vilket i praktiken innebär att det är staten som sätter villkoren och bönderna i praktiken är helt beroende av statens, dina, skattepengar.
  När blev det så bakvänt att det är omöjligt att driva en verksamhet utan ständiga bidrag, samtidigt som du som företagare betalar in skatt? Vore det inte bättre att ta bort en stor del av bördan, dvs skatten, och avveckla bidragen?

  Är det inte rimligt att det skall löna sig att arbeta, och att arbetet skall kunna ge en vettig inkomst? Speciellt för bönderna, som jobbar 15-16 timmar om dagen, ibland mer,

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *