Google kan få konkurrens av 16-årigt sökmotorgeni

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 24 augusti 2015
- NewsVoice redaktion

Anmol TukrelenTidningen Übergizmo skriver om Anmol Tukrelen en kanadensisk tonåring som skapat en ny sökmotor som påstås vara 47% mer träffsäker än Google. Om uppgifterna stämmer och om den nya sökmotorn får finansiering kan den bli en världskonkurrent till Google.

SvD rapporterar:

“Det ska ha tagit Tukrel några månader att färdigställa sökmotorn, som ger mer relevanta sökresultat genom att bland annat ta hänsyn till användarens personlighet. Flera experter häpnar över att en tonåring lyckats utmana en så avancerad söktjänst som Google och menar att hans framtid ser mycket ljus ut.”

Ubergizmo.com skriver:

“For someone to look at a successful Google product and attempt to go one level up, it’s astonishing,” said Ramakrishnan. No doubt the future is bright for this young man who appears to  be just as humble as the next guy, claiming that the next step for him is just eleventh grade. In the meantime if you’d like to take Turkel’s search engine for a spin, you can do so by checking out the files he’s uploaded onto Google Drive.

Relaterat

16-year-old techie claims his search engine is 47 per cent more accurate than Google

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

  • “….ger mer relevanta sökresultat genom att bland annat ta hänsyn till användarens personlighet. ”

    Det kan väl aldrig vara så att Google utvecklat denna sökmotor, kör PR-kampanj via denne kille som får ett gott liv som ersättning, och där Google i slutändan kan samla mer data om användarnas personlighet. Om de lanserat detta själva så hade Internet-Liberty-movement protesterat i kilometerlånga banor, men nu kan alla sluta upp kring “The Under-Dog”.

    P-R-S.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *