Mauricio Rojas: SD kan bli Sveriges största parti vid nästa val

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 4 augusti 2015
- NewsVoice redaktion
Mauricio Rojas - Foto: Monica M. Licens: Free Art License, Wikimedia Commons
Mauricio Rojas - Foto: Monica M. Licens: Free Art License, Wikimedia Commons
Mauricio Rojas – Foto: Monica M. Licens: Free Art License, Wikimedia Commons

”Om allt fortsätter som hittills kommer SD att bli Sveriges största parti vid nästa val. De senaste tre riksdagsvalen har partiets röstandel fördubblats och inget tyder på att denna progression kommer att hejdas. Drivkraften bakom en så uppseendeväckande framryckning ligger inte i Jimmie Åkessons omorientering av partiet mot en mer salongsfähig invandringskritisk och folkhemsnostalgisk hållning. Det har givetvis varit förlösande för partiets bredare acceptans, men det är en mäktig våg av folkligt missnöje som til syvende og sidst förklarar partiets framgångar.”

Det skriver Mauricio Rojas i en ledarkrönika på SvD.

Läs mer

Mauricio José Rojas Mullor, född 28 juni 1950 i Santiago, Chile, är en chilensk-svensk politiker (folkpartist), författare och docent i ekonomisk historia vid Lunds universitet.


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: SD