Samsung betalar 85,8 miljoner US dollar till anställda som fått cancer av strålning och kemikalier

6

Samsung working on Mobile-Device Control By User Brain

Ett av världens ledande företag på smartmobiler och surfplattor meddelade nyligen att företaget skapar en fond med 85, 8 miljoner US dollar för att kompensera sina arbetare som drabbats av cancer. Många anställda och deras familjer anser att de fått lymfom och leukemi på grund av strålning och kemikallier i Samsungs fabriker.

Text: K. ReporterBild: Samsung working on Mobile-Device Control by User Brain

Samsung meddelade att fonden kommer att göra utbetalningar till arbetare och deras familjer som blivit sjuka vid arbetade i Samsungs fabriker och hos underleverantörer. Fonden kommer också att fördela medel för att utveckla metoder för att förbättra arbetares säkerhet.

Den sydkoreanska organisationen Sharps, som representerar många av de arbetare som fått cancer meddelar att de känner till runt 200 arbetare som har blivit sjuka efter att ha arbetat i Samsungs fabrik varav cirka 70 har dött.

Dispyten om sjukdomarna har pågått i nästan ett decennium. För ett år sedan bad Samsung officiellt arbetarna och deras familjer om ursäkt.

Hur många har fått cancer och allvarliga sjukdomar i Ericssons fabriker?

Källa: Reuters

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

6 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Stig Olsson
Stig Olsson
Gäst
8 augusti 2016 kl 14:27

Jag har i flera år hänvisat till den jag tycker kan mest vad gäller strålning från all elektronik vi har omkring oss varje dag i forma av datorer, mobiler, surfplattor etc. Det finns mängder med mycket bra intervjuer med denna man, vars kunskaper man inte ska bortse ifrån.
Se och lyssna noga vad han säger ca 6.30 in i klippet.
https://www.youtube.com/watch?v=LQU-zEVQhwI

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Gäst
20 oktober 2015 kl 15:10

Jag tror mer på att de som arbetat med detta och fått cancer har drabbats av kemikalier eftersom telefonerna i fabriken inte avger någon strålning alls förutom eventuellt för test personal på slutet av bandet eller tjänstemän som själva använder mobilerna intill huvudet i överdriven omfattning.

På Ericsson använde de flesta tjänstemän jag träffade och som var mycket i telefon nästan alltid handsfree.

I många industrier har sannolikt krav på plaster medfört diverse kemikalier i plasten något du kanske känt av när du ex. köpt ny bil. Det luktar “nytt”. Även bromerande flamskyddsmedel är ett känt problem som även kan tänkas drabba slutkunden.

Alla dessa saker kan med politiska beslut regleras om man väljer rätt politiker. Man kan även genom politiska beslut satsa på fristående forskning för att säkerställa att olika nya kemikalier som tillåts först måste genomgå olika statliga tester först. Man kan även genom politiska beslut fastslå att om ekologisk teknik finns som kan ersätta kemisk teknik så måste kemisk teknik skatteväxlas bort, något som företagen måste förbereda sig på och vara bäst på för att överleva i en sådan ny konkurrenssituation.

Fredrik
Fredrik
Gäst
10 augusti 2015 kl 18:09

Var i din källa hittar du att det beror på strålning? Enda jag funnit är att de inte haft tillräckliga skyddskläder vid hantering av kemikalier.

varholm
Gäst
8 augusti 2015 kl 06:52

Det mest interessante er hvor kategorisk leverandører,myndighetene, medier har påstått ar stråling fra mobiler ikke er farlig.

Josef Bobergj
Reply to  varholm
9 augusti 2015 kl 07:05

Affärsintressen.

Josef Bobergj
Gäst
7 augusti 2015 kl 21:42

Den trådlösa tekniken-myntet har en förskräckande baksida hälsomässigt – och då särskilt för barn och tonåringar – som jag ser det.

Ingående i sak om vad jag grundar det på här.

I o f s så kan jag ha fel i detta – men det kan jag ej föreställa mig att jag har.