Assad säger att Väst måste sluta stödja terrorismen för att lösa flyktingproblemet

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 16 september 2015
- Torbjörn Sassersson

RT.com gjorde det som är förbjudet i västmedia, att låta en statsledare, som redan pekats ut av västmedia som storskurk, få komma till tals. Samma sak gäller Putin. Medierna skriver alltid om dessa personer och väst uttolkar alltid vad de säger på nedsättande sätt. I denna intervju får Syriens president Assad tala fritt.

Assad säger med anledning av flyktingkrisen att Väst gråter med det ena ögat och samtidigt, med det andra ögat, siktar mot flyktingarna med ett maskingevär. Han säger att flyktingvågen är resultatet av en terrorism som får stöd från Väst.

Actually, it’s like the West now is crying for the refugees with one eye and aiming at them with a machinegun with the second one, because actually those refugees left Syria because of the terrorism, mainly because of the terrorists and because of the killing, and second because of the results of terrorism.

Väst har stött terroristerna från början, säger Assad. Första kallades dessa för en fredlig opposition och idag kallas samma individer för terrorister och Väst kastar skulden på den syriska regimen eller den syriska presidenten. Terrorismen leder till allt fler flyktingar. Assad menar att Väst måste titta närmare på ursprunget till terrorismen istället för att enbart fokusera på resultaten, flyktingarna. Lösningen är att sluta stödja terrorismen.

“So, the West is crying for them, and the West is supporting terrorists since the beginning of the crisis when it said that this was a peaceful uprising, when they said later it’s moderate opposition, and now they say there is terrorism like al-Nusra and ISIS, but because of the Syrian state or the Syrian regime or the Syrian president.”

“So, as long as they follow this propaganda, they will have more refugees. So, it’s not about that Europe didn’t accept them or embrace them as refugees, it’s about not dealing with the cause. If you are worried about them, stop supporting terrorists. That’s what we think regarding the crisis. This is the core of the whole issue of refugees.”

Se video och läs textsammandrag av hela intervjun

Text: NewsVoice

Assad intervju sep 2015 - Foto: RT.com

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq