Assad säger att Väst måste sluta stödja terrorismen för att lösa flyktingproblemet

Torbjörn Sassersson är grundare av och redaktör på NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 16 september 2015
- Torbjörn Sassersson red.

RT.com gjorde det som är förbjudet i västmedia, att låta en statsledare, som redan pekats ut av västmedia som storskurk, få komma till tals. Samma sak gäller Putin. Medierna skriver alltid om dessa personer och väst uttolkar alltid vad de säger på nedsättande sätt. I denna intervju får Syriens president Assad tala fritt.

Assad säger med anledning av flyktingkrisen att Väst gråter med det ena ögat och samtidigt, med det andra ögat, siktar mot flyktingarna med ett maskingevär. Han säger att flyktingvågen är resultatet av en terrorism som får stöd från Väst.

Actually, it’s like the West now is crying for the refugees with one eye and aiming at them with a machinegun with the second one, because actually those refugees left Syria because of the terrorism, mainly because of the terrorists and because of the killing, and second because of the results of terrorism.

Väst har stött terroristerna från början, säger Assad. Första kallades dessa för en fredlig opposition och idag kallas samma individer för terrorister och Väst kastar skulden på den syriska regimen eller den syriska presidenten. Terrorismen leder till allt fler flyktingar. Assad menar att Väst måste titta närmare på ursprunget till terrorismen istället för att enbart fokusera på resultaten, flyktingarna. Lösningen är att sluta stödja terrorismen.

“So, the West is crying for them, and the West is supporting terrorists since the beginning of the crisis when it said that this was a peaceful uprising, when they said later it’s moderate opposition, and now they say there is terrorism like al-Nusra and ISIS, but because of the Syrian state or the Syrian regime or the Syrian president.”

“So, as long as they follow this propaganda, they will have more refugees. So, it’s not about that Europe didn’t accept them or embrace them as refugees, it’s about not dealing with the cause. If you are worried about them, stop supporting terrorists. That’s what we think regarding the crisis. This is the core of the whole issue of refugees.”

Se video och läs textsammandrag av hela intervjun

Text: NewsVoice

Assad intervju sep 2015 - Foto: RT.com


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • @Raphael Mabo

  “Assad har använt kemiska vapen mot sin egen befolkning.” Assad har varken använt kemvapen eller dieselfatsbomber mot sin egen befolkning. Varför skulle en regim med en egen vapenarsenal pussla ihop sådana? Hur svårt är det att måla en helikopter i Syriens färger? CIA målade sina plan i Cubas (?) innan du var född och gjorde grisbukten onekligen värd det namn den av underliga anledningar fått…

  Hur de tänker på CIA och i liknande tankesmedjor går inte av för hackor men att de räknar fördumningen som en tillgång ska ingen ta miste på när de målar propagandan och metoderna i andras färger.. Det här är landets om hyser sponsorer till både Shitler och Stalin och de behöver väl inte skämmas eftersom det finns fler länders elit som inte skyggar för några metoder i några tider. Lyss till Rättegången https://sverigesradio.se/sida/avsnitt/612696?programid=965 Nog tonar korruptionen och dess hemtama metoder fram i all sin missklädande glans..

 • Jag vill passa på att slå ett slag för ett antal böcker som jag har i min bokhylla som, när man läst dom, inser vad vi har emot oss och därför metodiskt och envist gå emot USAs mördande Imperium:
  JFK and the unspeakable. Why he died and why it matters, James W. Douglass, ORBIS, 2009.
  Flashpoint in Ukraine. How the US drive for Hegemony risks WWlll. Edited by Stephen Lendman, 2014. (Det har utkommit fler böcker i ämnet i år men jag har inte haft råd ännu att köpa dem).
  Base Nation. How U.S. Military Bases Abroad harm America and the World. David Vine, Metropolitan Books N.Y.2015. Nyss utkommen..

  Med tanke på att Luleå flygfält med största sannolikhet kommer att bli USA/Natos viktiga centrum för anfall mot Ryssland, kan det vara bra att veta vad USA gör och har genomfört i de länder där de fått makt. Detta med tanke på avtalet Host Nation Support, som slöts 2014 och ska antas i riksdagen 2016 om vi inte mobiliserar ett kraftfullt motstånd och förhindrar detta.
  Agneta Norberg, En av grundarna av det globala nätverket mot USAs baser i Quito, Equador, 2007.

 • Ryssland försöker hjälpa på plats, dom har tagit emot miljoner från Ukraina, märkligt nog flyr dom mot den”onde”.
  http://nyadagbladet.se/utrikes/usa-ville-stoppa-humanitar-hjalp-fran-ryssland/

  Angående väst och Isis se:
  https://www.flashback.org/t2572615

  http://www.proletaren.se/inrikes-politik/svenskt-bistand-gar-till-al-qaidas-allierade-i-syrien

  Fn-rapport som inte går i linje med västs media:
  https://www.youtube.com/watch?v=ZnFQd4wBXnk&feature=youtu.be

  Arabiska våren… Under Khadaffi ledning gick Lybien från en av dom fattigaste länderna i afrika till ett av dom rikaste, tur väst återställt ordningen… https://www.youtube.com/watch?v=aJURNC0e6Ek (texten i videon kan man välja om man vill ta in helt, men att han var populär och byggt upp landets ekonomi och byggt great man made river är svårt att ifrågasätta).

  Borde inte det tas HBqt i gulf-staterna tas tag i först? i Ryssland halshuggs inte homosexuella, vilket dom kan göras i saudiarabien mm. Se: [länk borttagen / moderator]

  Tragiskt att Yemen glöms bort Saudiarabien leder vägen och bombar för demokratin… Folkmord man blockerar hamnar mm och bombar infrastruktur.Se:
  https://twitter.com/YemenPostNews och http://news.antiwar.com/2015/09/10/saudi-blockade-paralyzes-food-shipments-to-yemen/

  Dom länder som får bomba utan Fn-mandat är Usa, Israel och Saudiarabien. Är inte ledningen rasistiskt då dom anser sig stå över andra folk gällande sådana beslut.

  För övrigt försåg Usa Saddam med vapen mot Iran, bla. kemiska vapen. “Iraq purchased 8 strains of anthrax from the United States in 1985, according to British biological weapons expert David Kelly” Se: https://en.wikipedia.org/wiki/United_States_support_for_Iraq_during_the_Iran%E2%80%93Iraq_war Avdelning dubbelmoral…

 • Raphael skriver:

  “Human Rights Watch och Amnesty International …”

  [personangrepp raderat av moderator]

  Inbördekriget startade inte alls genom vad du skriver. Jag förstår inte att du inte skäms för att bedriva den form av nonsens du gör på Newsvoice.

  “Assad har använt kemiska vapen mot sin egen befolkning.”

  Sluta nu.

  Det värsta vapnet vad de som verkligt ligger bakom att driva fram det som sker i olika regioner har är det som Ryssland står emot, hbtq(r), utspädning och sänkning för att försvaga och lösa upp.

  Från det forna Jugoslavien och till det vi ser nu, så är det effekterna de skapar genom sin manipulation just det de är ute efter, försvagning av grunden i samhällen i Europa. De sänker Europa för att öka sin egen kontroll för världsherravälde.

  Ryssland och Assad är skyhögt långt över de västliga sjävdestruktiva krafternas agerande.

 • RT.com är nu en rysk statlig kanal och som bara för fram den ryska statsledningens åsikter. Det är raka motsatsen till fri media.
  Men vi är inte bättre i Väst! All mainstream media i Väst för just nu fram den amerikanska statsledningens åsikter. Det är helt kristallklart.
  Henry Ford sa att färgen på T-Forden var valfri, så länge den var svart. Om ingen ser någon annan färg än svart, väljer alla svart färg och tycker sig leva i ett fritt land.
  Det är många som talar genom RT.COM. Noam Chomsky, och William Blum t.ex. För de fram den ryska statsledningens åsikter? Även om dessa gubbar inte får framträda i amerikanska medier längre, måste konsekvensen bli att de går Rysslands ärenden?

 • Den arabiska våren startades inte av fotfolket. Den var planerad i detalj med hjälp av krafter som bland annat arbetar genom NED. National Endowment for Democracy.
  http://www.ned.org/
  Det var redan planerat vilka som skulle ta över, vilka som hade fått “demokratisk” skolning, vilket visade sig när de som tog över var ännu värre än deras föregående “diktatorer”. Fotfolket som drogs med, som hade ärbara intentioner med sann frihet, hade inte en chans.
  Gräv lite ang. vilka som står bakom och donerar pengar till ovanstående organisation et al.
  Det är sällan folk agerar och gör revolution. De flesta har inte den blekaste om den reella orsaken och verkan och det gäller de flesta som även sitter på högre positioner i samhället. Det ska till MYCKET misär innan de flesta agerar på eget bevåg, om de inte är uppviglade av intressenter som har både långsiktiga visioner, kontrollbehov och pengar.

 • RT.com är nu en rysk statlig kanal och som bara för fram den ryska statsledningens åsikter. Det är raka motsatsen till fri media. Putin stödjer Assad och Assad tackar sina ryska välgörare genom att ge väst en känga. Inget konstigt med det.

  Det är tydligen lätt att glömma bort här att inbördeskriget i Syrien startades genom “den arabiska våren” där demokratiska oppositionella ville öppna upp Mellanöstern och ha demokratier istället för diktatur. Human Rights Watch och Amnesty International har länge kritiserat regimen i Syrien för dess brist på respekt för mänskliga rättigheter, bristen på yttrandefrihet, demokrati och att oppositionella förföljs och trakasseras av staten. Den nuvarande president Assad tog över efter sin far som har lett Syrien sedan 1970. Assad är ingen folkvald president, när han valdes så tilläts det inga motkandidater.

  Oppositionella grupper började demonstrera, fredliga demonstrationer med krav på reformer. Assad svarade med våld, att beskjuta demonstranter, att kalla in polis och militär. Det var så här inbördeskriget i Syrien startade. Assad har använt kemiska vapen mot sin egen befolkning. Långt senare kom ISIS in som en tredje part i kriget, de började som en motståndsrörelse i Irak som en protest mot den USA-stödda regimen och de har nu även trätt in i Syrien i sitt syfte att bilda en ny stat.

  Jag tror inte det finns några enkla eller snabba lösningar på detta krig, men jag tror inte att blir bättre av att Ryssland nu aktivt går in med militärt stöd för regimen. Jag tror på att Syrien behöver fred, och samtal mellan regimen och oppositionen för en ny demokrati. Inte bomber och granater.

 • Oliver Stones Intervju med Castro går i repris på SVT. “USA” målade sina anfallande plan i Cubas färger och flagga när de anföll Cubas gränser.. Den taktiken är alltså ytterst gammal som den är fånig för att skylla våld och terror på en sittande ledare.. CIA’s planer för att anfalla och bomba i Miami med flygplan målade i Cubas färger var lika sinnessjuka. Bara maktfullkomliga krafter skulle komma på tanken att ständigt upprepa sig med förvissningen att folk tydligen är oerhört lättledda och aningslösa..

  Turkiet gör iallafall gemensam sak med IS och bekämpar PKK.. De enda som med framgång och vilja de facto erbjudit motstånd. Det förklarar kanske att terror aldrig varit deras instrument. De är riktiga rebeller för sitt folk, kurderna. Medan västmakternas som alltid blott är slaktare.. Något annat kan inte fascistiska krafter omge sig med..

  Castro förstod att mordet på JFK aldrig kunde utförts av en enda man och makterna å sin sida i US förde sitt folk bakom ljuset och in i skrämseln.. Inget skulle få ena folk för en gedigen fred eller något samförstånd länder emellan. Murarna om än osynliga är högre runt Uz än någon annanstans. Överträffas möjligtvis av Israel som ju inte oväntat blandat sig i leken på IS sida.. Tja, vilken gud skulle kunna göra det om inte folk var rädda?

  Terrorn på ett salutorg har samma avtryck av falseflag operation för att rättfärdiga militär närvaro och våld.. Ett skrämt folk går inte i opposition och håller de på med en avstannar säkert aktiviteten när hoten kryper inpå..

 • Hermeneutisk !

  Minsann, men Putin skickar vapen och bygger baser och sk—er väl i flyktingar och armod.
  Hur många flyktingar har Ryssland tagit emot och hur många till skall de ta ?

  Ingen i EU vill göra slut på ISIS ???
  Vart är det Sverige skickar trupp och utbildare och är det inte inom EU,s hägn ?

 • En hermeneutisk analys av händelserna visar att Assad har rätt. hans förklaring är den
  enda som förklarar hela skeendet. Alltså är det den riktiga, eftersom, den förklarar samtliga delar. Logiskt korrekt. Likaså har ryske Lavrov rätt.
  Att ryssarna sannolikt indirekt säljer vapen och bekämpar USA i Syrien, det är en del av denna hemliga operation där ISIS är ett rött skynke för USA att vifta med så att europeerna tror att ISIS är det stora hotet.
  Men, observera noga, varken EU eller USA visar minsta lilla gnutta vilja att göra slut på ISIS.
  Undrat varför?

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *