Canal Second Opinions hemsida ligger nere – även NewsVoice drabbad

NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.
publicerad 7 september 2015
- NewsVoice redaktion

Canal Second Opinion

MEDIA. Canal Second Opinion meddelar att deras sajt legat nere sedan i helgen. Efter att hemsidan erfarit en del problem den senaste tiden ligger den nu helt nere. Ett stort antal sidor/filer har försvunnit, vilket bekräftas av webbhotellet FS Data.

Det råder för närvarande oklarhet i om hemsidan har hackats eller inte. Sidan ska återställas så fort som möjligt.

Även nättidningen NewsVoice har senaste veckorna erfarit liknande problem. En rad administrativa funktioner har slutat fungera. Säkerhetsprogram visar att NewsVoice utsätts för cirka 30 obehöriga inloggningsförsök per dygn. Dessa inloggningar handlar om försök att komma på huvudadministratörens inloggningsuppgifter. Dessa har nu bytts ut.

En redaktör på Canal Second Opinion säger att samma sak ständigt sker på deras hemsida (2op.se).

Text: NewsVoice

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice