Canal Second Opinions hemsida ligger nere – även NewsVoice drabbad

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 7 september 2015
- NewsVoice redaktion

Canal Second Opinion

MEDIA. Canal Second Opinion meddelar att deras sajt legat nere sedan i helgen. Efter att hemsidan erfarit en del problem den senaste tiden ligger den nu helt nere. Ett stort antal sidor/filer har försvunnit, vilket bekräftas av webbhotellet FS Data.

Det råder för närvarande oklarhet i om hemsidan har hackats eller inte. Sidan ska återställas så fort som möjligt.

Även nättidningen NewsVoice har senaste veckorna erfarit liknande problem. En rad administrativa funktioner har slutat fungera. Säkerhetsprogram visar att NewsVoice utsätts för cirka 30 obehöriga inloggningsförsök per dygn. Dessa inloggningar handlar om försök att komma på huvudadministratörens inloggningsuppgifter. Dessa har nu bytts ut.

En redaktör på Canal Second Opinion säger att samma sak ständigt sker på deras hemsida (2op.se).

Text: NewsVoice

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • Håller med Henrik: “Ta det som en stor eloge!”. Förmodar att sådana här strategiska operationer kommer att bli vanligare framöver. Målet är väl att stänga av alternativ nyhetsmedia helt för att utesluta konkurrerande opinionsbildningar.

 • Spegling hos operatören är inte att rekommendera pga hackning.
  Däremot att ha en egen lokal server dit alla data speglas och dit accessen
  enbart är en skriv-funktion. Inget kan läsas. Med enkla kommandon kan inget förstöras
  särskilt om de hanteras med långa password, ca 100-200tkn. Password som byts
  löpande.

 • Enligt deras Facebook så var deras sista inlägg länkat till Newsvoice om Bonnier Buset och omritat medielandskap. Men också en artikel om att Tyskland var på väg att kasta ut GMO.

  Kan det finnas en koppling?

 • Man börjar bli desperata då man inte längre kan tala till folket längre. Medborgare börjar förstå hur man bluffat och förvridit sanningen i alla tider. Vetenskap, politik, krig. Sedan internet kom har var och en själva kunnat förvissa sig vad som är sanning och vad som är lögn.
  Ett ganska bra kvitto ändå på att man försöker med alla medel stoppa sanningen.
  Läs boken Utan media kan man inte starta ett krig. Den beskriver på ett ypperligt sätt hur media manipulerar medborgarna, hur man hela tiden kommer industrin till mötet oavsett vilka tokerier som helst.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *