Irländska polisen spionerade på vattenaktivister

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 20 september 2015
- NewsVoice redaktion

Government Buildings in Dublin Wikimedia CommonsKranvatten var gratis fram till 2014 i Irland, men åtstramningsåtgärder i landet har gett det statssponsarde företaget Irish Water rätten att ta betalt för kranvatten. Åtgärden har blivit allvarligt impopulär hos befolkningen som protesterar högljutt, skriver NSNBC International.

Nyligen avslöjades att den irländska polisen spionerar på vissa vattenaktivister. Resultatet lät inte vänta på sig. 100 000-tals medborgare i landet har begärt att regeringen ska lägga av med sin stötande taktik mot sitt eget folk.

“Ireland’s mass movement against water charges saw a shocking development last week when media reports revealed that the Irish Police have been conducting surveillance on a number of protesters. The controversial measures have resulted in hundreds of thousands of people rallying to demand an end to the government’s bullying tactics…”

Samtidigt har stora medborgarskaror begärt att regeringen löser bostadsbristen, rätten till utbildning och tillgång till vård.

Läs mer

Text: NewsVoice | Foto: Wikimedia Commons


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
  • Kan vi se en början på privatisering av dricksvattendistributionen också i Sverige, nu när allt fler husägare tvingas till att betala stora belopp för anslutningar till olika kontrollerade vatten och avloppssystem? Det lär finnas stater i USA där det är förbjudet att samla regnvatten eftersom det “ägs” redan av någon. Är avloppskravet enbart en maskering av intentionen att göra vattnet till en monopolprodukt?

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *