Risker med trådlösa nätverk och mobiler – föredrag med docent Olle Johansson

  2
  Olle Johansson, KI - Foto: NASMS, A. McDowell
  Olle Johansson, KI – Foto: NASMS, A. McDowell

  ANNONS. Forskning om hälsoriskerna med elektromagnetiska fält har bedrivits sedan 1970-talet. Olle Johansson är en av pionjärerna bakom denna forskning. Han anser att det är mycket allvarligt att Sveriges politiker riskerar hela befolkningens hälsa genom att tillåta den ständigt ökande elektromagnetiska strålningen i vår livsmiljö.

  Världshälsoorganisationen, WHO, meddelade i maj 2011 att de med hjälp av 21 experter från hela världen bedömde att mobiler och DECT-telefoner eventuellt kan orsaka cancer. Detta expertutlåtande har nu resulterat i en vädjan som har undertecknats av 190 forskare från hela världen, varav sex är svenskar.

  Denna vädjan överlämnades till FN:s generalsekreterare Ban Ki-Moon den 11 maj i år och går under namnet Electromagnetic Field Scientist Appeal. Forskarna vill nu få FN-organet WHO att agera.

  Olle Johansson är chef vid avdelningen för experimentell dermatologi samt universitetslektor vid avdelningen för klinisk neurovetenskap på Karolinska Institutet.

  Är vårt trådlösa samhälle och ständigt uppkopplade liv med den strålning eller ”elektrosmog” som vi inte kan se men som vi ständigt omges av förenat med alltför stora negativa hälsorisker? Påverkas biologiskt liv negativt?

  Datum och tid: Tisdagen den 15 september, kl 18 –20.30
  Plats: Nordengården, Stockholmsgatan 16, Göteborg. Spårvagn 1, 3, hållplats Stockholmsgatan
  Entré: 100 kr
  Arrangör: Föreningen Cui Bono

  Här hittar du Cui Bonos Facebook-event. Dela gärna!

  Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
  Prenumerera
  Notify of
  guest

  2 Kommentarer
  Nyast
  Äldst Mest röstad
  Inline Feedbacks
  Se alla kommentarer
  Bendt Fredriksson
  Bendt Fredriksson
  Gäst
  6 september 2015 kl 19:32

  POLITIKER??? Dom har aldrig gått medborgarnas intressen till mötes. Dom finns bara för att lugna en orolig massa, så industrin kan fortsätta och tjäna pengar och suga ut samhället på alla upptänkliga sätt. Sossarna och Vänstern är lika goda kålsupare då man bara fortsätter Alliansens nedmontering där man slutade. Samma cirkelgång år efter år. Folk verkar inte fatta hur det ser ut och berätta det för folk rör till det så otroligt i skallen så man får dårpippi på köpet.

  redhawk
  redhawk
  Gäst
  6 september 2015 kl 17:39

  Ja, det hela är en sorglig sanning!
  Sedan bibelns tider tror människan bara det som de kan se och dessa microvåger ser man inte.
  Dessutom är människan lat och den egenskap appellera dessa ” hjälpmedel” mest på, det är ju sååå bekväm med alla dessa “hjälpmedel”, man behöver inte röra sig så mycket mera pga trådlöst liv.Maten blir snabbare klar än att koka den och medicinen titta gärna åt andra håll och undersöker felaktiga saker som inte ger svar på hur hälsofarlig vårt moderna liv är.
  Hur länge har det inte tagit att det blev offentlig hur farlig mobiltelefoner är, även när man inte använder dom, 20-30 år.
  Men dessutom har vi trådlösa telefoner, mikrovågs ungar, Wlan, 3-4 G master, och moderna bilar som är mer som en computer. Jag har inget emot när människor använder alla dessa ting, men man måste dem först göra medvetna, vad det betyder för deras egen hälsa, för först då, kan dom välja.
  Är politiker verkligen intresserat av folkets hälsa? Jag tvivlar.