Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

17%

17.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

“The Man in the High Castle” – Tänk om nazisterna vunnit 2:a världskriget

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 23 september 2015
- Torbjörn Sassersson

Man in the high castle Foto Amazon StudiosFILM. År 1962 kom författaren Philip K. Dick ut med romanen “The Man in the High Castle” om en alternativ verklighet där nazisterna och Japan vunnit det andra världskriget. Länderna har delat USA mellan sig i två delar med en neutral zon i mitten. Nu har romanen filmatiserats av Amazon Studios med bla Ridley Scott som producent.

Serien börjar med att en kvinna vid namn Trudy, strax innan hon dödas av den japanska säkerhetstjänsten i San Francisco, överlämnar några förbjudna nyhetsinslag, om en alternativ verklighet, där istället nazisterna och Japan förlorat andra världskriget. Mannen bakom nyhetsinslagen kallas “The Man in the High Castle” och det egentliga syftet med filmrullarna är okänd.

Juliana Crain som är Trudys halvsyster tar hand om filmerna och försöker spåra ursprunget. Hon beger sig ut på en farlig resa som kantas av motståndsmän, nazister och dubbelagenter. Det förekommer även en svensk karaktär som spelar en nazist som rör sig under täckmanteln som affärsman.

Man_High_Castle_mapAdolf Hitler lider av Parkinsons sjukdom och ett maktvacuum är att vänta om führern dör. Mellan nazisterna och japanarna rådet ett kallt krig där nazisterna är de som är mest makthungriga över att ta del av den japankontrollerade regionen “Pacific States of America” i väst.

Kan man tänka sig ett mer politiskt laddat och aktuellt drama som tycks spegla det pågående kalla kriget, kampen mellan Väst och Öst samt den begynnande amerikanska polisstaten med redan tydliga inslag av både fascism och överkontroll?

TV-seriens pilotavsnitt sändes i januari 2015 och den mottogs positivt av tittarna. Serien fortsätter under hösten med totalt 10 planerade episoder. Serien som enbart sänds online via Amazon kan idag inte ses i Sverige, men den finns att ladda ner – helt olagligt – på Pirate Bay, för den som inte vill chansa på att den kommer till Sverige.

Text: Torbjörn Sassersson

Trailer


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq