Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

40%

40.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 23/4 kl 09:30.

Pelles liv förstördes av en medicinsk kemikalie-cocktail

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 13 oktober 2015
- NewsVoice redaktion
Pelle Wilhelmsson - Foto: eget verk

Pelle Wilhelmsson - Foto: eget verkPelle Wilhelmsson fick 2012 beskedet att han led av högt blodtryck och påstått förhöjda blodfetter. I övrigt var han fullt frisk. Vårdcentralen skrev ut mediciner. Tre år senare lider Pelle av kroniskt smärta, stelhet och avdomnad kropp. Han är orkeslös, arbetslös, tidvis deprimerad och utan framtidshopp.

Re-write: NewsVoice | Pelle Wilhelmsson – Foto: eget verk

“Jag hade mellan 30 och 40 täta besök på vårdcentralen samtidigt som jag blev allt sämre, men ingen kopplade symptomen till medicineringen trots att jag påtalade det flera gånger. Det kändes som att ingen tog mig på allvar, som att de trodde att jag hittade på.”

Pelle fick bli sin egen läkare. Han sökte på internet och hittade mängder av liknande fall och till slut valde han att på egen risk att sluta med medicinerna, men det var för sent, skriver NWT.

Urban Fagerholm som är docent, farmaceut och forskare är mycket kritisk till vården och flera av de instanser som tittat på Per “Pelle” Wilhelmssons ärende. Fagerholm säger att orsaken till de medicinsk problemen är vårdcentralens okunskap om medicineringen och riskerna, liksom att uppfatta de tydliga bieffekterna och avsluta behandlingen i tid, skriver Helena Ingman för NWT.

Urban Fagerholm“Att Pelle uppsökte vården frekvent under ett halvårs tid och angav 18 typiska symptom utan att någon kollade upp och förstod vad det handlade om är anmärkningsvärt. Inte nog med det, han förskrevs samtidigt fler mediciner kända för att kunna förvärra muskelskadorna.”

“Pelles skador är en konsekvens av vanvård. Detta är bevisat av provsvar, neurologisk undersökning och läkarbedömningar. Sex läkare står bakom honom i intyg. Att sju läkare missade hans symptom och att han inte tagits på allvar eller fått upprättelse är inget annat än en skandal”, säger Urban Fagerholm som ligger bakom bloggen Dinamediciner.se och företaget Prosilico.

Läs hela artikeln på NWT


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq