Amerikanska och ryska plan flyger för nära varandra i Syrien anser USA

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 14 oktober 2015
- NewsVoice redaktion

Sukhoi Su34 - 2015 - Wikimedia Commons

Amerikanska och ryska jaktflygplan flyger för nära varandra ovanför Syrien, varnar militära talesmän från USA. Det skriver The Independent. Ryssland anklagas för att vara problemet trots att USA ligger på andra sidan Atlanten medan Ryssland rör sig i en region nära sitt eget land och med inbjudan från den syriska regimen.

Foto på en rysk Sukhoi Su34 – Wikimedia Commons

“US military spokesman Col Steve Warren said that two combat aircraft flown by the US and two flown by Russia “entered the same battle space” and were in visual contact with each other”, the BBC reported.

“We should be able to at least agree on making sure our airmen are as safe as possible” / US Secretary of Defence Ash Carter

Läs mer i The Independent: Syria crisis: US and Russia fighter jets fly within miles of each other


Så här kan du stötta Newsvoice

Tags: Syrien
Stöd NewsVoice 2024
  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *