“Data mining” kan identifiera vilken individ som mest sannolikt kommer att begå ett brott

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 9 oktober 2015
- NewsVoice redaktion

ÖVERVAKNING. LA Times skriver om en vetenskaplig studie utförd vid Cambridge University som visar att sk “data mining” kan solla ut vilka individer som mest sannolikt kommer att begå brott i framtiden.

“In the science fiction thriller “Minority Report, ” a police force known as PreCrime uses mutated human psychics to identify criminals before they act. The U.S. Army is working toward a similar goal — not by reading minds but by crunching data.”

Studien har utförts på individer inom USA:s armé. Den högsta riskgruppen består av endast 5% av den totala antalet manliga soldater och de står för 36% av brotten.

Källor


Så här kan du stötta Newsvoice

Tags: PreCrime
Stöd NewsVoice 2024
  • Om man gallrar ut dessa 5% så får man väl de “effektivaste” soldaterna”?
    En kostnadseffektiv metod för urval till vissa kategorier.
    “You have to Think like one.”

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *