Nobels fredspris 2015 till Tunisien

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 15 oktober 2015
- NewsVoice redaktion
Fanny Härgestam, 2014, Wikimedia Commons

Fanny Härgestam,   2014, Wikimedia CommonsNobels fredspris 2015 tilldelades den tunisiska kvartetten för nationell dialog bestående av fackföreningen Tunisian General Labour Union (UGTT), arbetsgivarorganisationen Tunisian Confederation of Industry, Trade and Handicrafts (UTICA) och människorättsorganisationen Tunisian Human Rights League (LDTH).

Anledningen är att dessa fyra organisationer initierade en alternativ fredlig politisk process, när landet stod på randen till inbördeskrig 2013. Kersti Wistrand har läst Fanny Hägerstams reportagebok ”Det här är vår tid”, som handlar om några kvinnliga politikers roll i den nya grundlagsförfattningen, som var klar 2014.

Läs mer | Foto: Wikimedia Commons


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *