Nobels fredspris 2015 till Tunisien

1

Fanny Härgestam,   2014, Wikimedia CommonsNobels fredspris 2015 tilldelades den tunisiska kvartetten för nationell dialog bestående av fackföreningen Tunisian General Labour Union (UGTT), arbetsgivarorganisationen Tunisian Confederation of Industry, Trade and Handicrafts (UTICA) och människorättsorganisationen Tunisian Human Rights League (LDTH).

Anledningen är att dessa fyra organisationer initierade en alternativ fredlig politisk process, när landet stod på randen till inbördeskrig 2013. Kersti Wistrand har läst Fanny Hägerstams reportagebok ”Det här är vår tid”, som handlar om några kvinnliga politikers roll i den nya grundlagsförfattningen, som var klar 2014.

Läs mer | Foto: Wikimedia Commons


Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

1 Kommentar
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
LJJ
LJJ
Gäst
19 oktober 2015 kl 14:43

Fredspriset förlorade all trovärdighet redan 1973, när krigshetsaren Henry Kissinger fick priset.