Obama ger grönt ljus för amerikansk militär i Kamerun – Men vilket val har landet?

1

Barack Obama kommer sätta in upp till 300 soldater i Kamerun för att bekämpa det IS-allierade Boko Haram meddelade Washington i onsdags förra veckan. Truppen ska i förta hand förse regimen med underrättelseinformation, övervakning och spaning. På ytan ser det bra ut, men politiskt insatta fattar misstankar. USA vill ha Kamerun, säger de.

USA-trupper till Kamerun 2015Vita Huset meddelade i onsdags att USA satt in 90 personer som redan befinner sig i Kamerun. Enligt Washington ska soldaterna vara beväpnade, men de ska inte delta i strider, utan endast kunna försvara sig själva.

En kommentar till NewsVoice lyder:

“Vilket val hade Kameruns regim? Att säga nej till USA kan innebära att USA går in och destabiliserar.”

Att Barack Obama försäkrar omvärlden om att insatsstyrkorna enbart ska insamla information, övervaka och spana betyder ingenting i realiteten, menar kritiker. I verkligheten sker andra saker och syftet enligt politiskt insatta i Kamerunsk politik säger att USA vill in i landet med baser för att kunna bereda väg för amerikansk industri och råvaruutvinning i konkurrens med Frankrike som är ute efter samma saker.

Text: NewsVoice

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

1 Kommentar
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Ivan Björn
23 oktober 2015 kl 19:13

Sanningen om Obama och världsstyret

video: https://youtu.be/HNIuZofwglg