Den censurerade verkligheten om flyktingkrisen – De kriminella krigen bakom mediaridån

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 5 november 2015
- NewsVoice redaktion

60 miljoner människor befinner sig nu under förflyttning på grund av krig och fattigdom. Många europeiska länder reagerar med främlingsfientlighet och massgripanden, men viktiga och helt avgörande aspekter utelämnas av media.

Journalisten Abby Martin visar upp den sida av flyktingkatastrofen som mainstream media inte tar upp – de kriminella krigen, nyliberalismen och massförflyttningar som en permanent lösning inom systemet.

Abby Martin intervjuar Atossa Abrahamian, journalist och författare till boken “The Cosmopolites: The Coming of the Global Citizen” och professor Saskia Sassen, sociolog och expert på migration. Sassen sitter i Committee on Global Thought vid universitetet i Columbia. Hennes senaste bok heter “Expulsions”.

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq