Den censurerade verkligheten om flyktingkrisen – De kriminella krigen bakom mediaridån

1

60 miljoner människor befinner sig nu under förflyttning på grund av krig och fattigdom. Många europeiska länder reagerar med främlingsfientlighet och massgripanden, men viktiga och helt avgörande aspekter utelämnas av media.

Journalisten Abby Martin visar upp den sida av flyktingkatastrofen som mainstream media inte tar upp – de kriminella krigen, nyliberalismen och massförflyttningar som en permanent lösning inom systemet.

Abby Martin intervjuar Atossa Abrahamian, journalist och författare till boken “The Cosmopolites: The Coming of the Global Citizen” och professor Saskia Sassen, sociolog och expert på migration. Sassen sitter i Committee on Global Thought vid universitetet i Columbia. Hennes senaste bok heter “Expulsions”.

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

1 Kommentar
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Gunilla Bengtsson
Gunilla Bengtsson
Gäst
6 november 2015 kl 18:27

En bra sammanfattning av de senaste årens elände som skapat så många flyktingar. Men för en Svensk publik var det ju ingenting nytt, förutom att SD är Sveriges största parti ( ! ) ? Filmen är väl snarast gjord för sådana som normalt hämtar sin verklighetsbild från FOX och liknande källor.
Att behandla Afrika som ett land i stället för den kontinent det är, blir ju lite märkligt när avsändaren är Telesur som så gärna vill framhäva att Sydamerika är en egen kontinent. Inte bara ett lydrike under United Fruit och Dole.