Den censurerade verkligheten om flyktingkrisen – De kriminella krigen bakom mediaridån

1
315

60 miljoner människor befinner sig nu under förflyttning på grund av krig och fattigdom. Många europeiska länder reagerar med främlingsfientlighet och massgripanden, men viktiga och helt avgörande aspekter utelämnas av media.


Journalisten Abby Martin visar upp den sida av flyktingkatastrofen som mainstream media inte tar upp – de kriminella krigen, nyliberalismen och massförflyttningar som en permanent lösning inom systemet.

Abby Martin intervjuar Atossa Abrahamian, journalist och författare till boken ”The Cosmopolites: The Coming of the Global Citizen” och professor Saskia Sassen, sociolog och expert på migration. Sassen sitter i Committee on Global Thought vid universitetet i Columbia. Hennes senaste bok heter ”Expulsions”.


  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

1 KOMMENTAR

  1. En bra sammanfattning av de senaste årens elände som skapat så många flyktingar. Men för en Svensk publik var det ju ingenting nytt, förutom att SD är Sveriges största parti ( ! ) ? Filmen är väl snarast gjord för sådana som normalt hämtar sin verklighetsbild från FOX och liknande källor.
    Att behandla Afrika som ett land i stället för den kontinent det är, blir ju lite märkligt när avsändaren är Telesur som så gärna vill framhäva att Sydamerika är en egen kontinent. Inte bara ett lydrike under United Fruit och Dole.

KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här