Läkemedelsindustrins intäkter spås skjuta i höjden – Stor global ökning fram till år 2020

6

business

LÄKEMEDELSINDUSTRIN. LäkemedelsVärlden skriver att “den globala läkemedelsutgiften kommer att uppgå till 1 400 miljoner dollar år 2020, vilket motsvarar 12 biljoner svenska kronor (12 000 miljarder)”. Prognosen kommer från IMS Health. Orsaken till de ökade intäkterna för industrin uppges vara en ökad vårdtillgång och dyra nya läkemedel mot cancer och andra sjukdomar.

Industrin uppskattas att få ut över 225 nya läkemedel på marknaden inom en femårsperiod varav en tredjedel av alla läkemedel är cancerläkemedel. Vissa av dessa läkemedel betecknas som innovativa läkemedel mot tex: cancer, autoimmuna sjukdomar, hepatit C och hjärtsjukdomar.

LäkemedelsVärlden skriver att den globala medicinanvändningen bedöms uppgå till den astronomiska summan 4,5 trillioner (4 500 miljoner) doser inom fem år, en uppgång med 24% jämfört med idag.

De mest lovande tillväxtmarknaderna är Indien, Kina, Brasilien och Indonesien. IMS Health tror att världens population kommer att inta mediciner i allt högre utsträckning och man ser en ökning med 31% sedan 2005.

Källa: Läkemedelskostnader spås skjuta i höjden

Text: NewsVoice

Relaterat

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

6 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Lars K
Lars K
Gäst
24 november 2015 kl 05:27

@Sture B

Ja, men det tragiska är inte att vi blir sjuka, utan att vi vänder oss till skolsjukvården och lägger våra liv i läkarnas händer. För även om vi missar den förebyggande biten och blir sjuka så kan vi tillfriskna om vi använder icke-invasiva metoder som stärker immunförsvaret, istället för att böja oss för läkarnas påtryckningar. Vi dör inte av brist på cellgifter och bestrålning utan pga. nedsatt immunförsvar.

Sture B
Sture B
Gäst
23 november 2015 kl 00:58

@Peter Pettersson

Välformulerad ironi om ett tragiskt ämne.

Camilla
Camilla
Gäst
22 november 2015 kl 20:12

Bra, då finns det pengar att forska fram bättre medicin till oss utan och med sköldkörteln!! Forska lite mer ang. NTD eller någon annan bättre medicin. Så slipper man håravfall, magont, trött, utslag, värk, ont i ögon, viktökning m.fl.
Ska man leva o må så här resten av sitt liv för ni inte bryr er.
NTD får bara vissa testa i sverige.och de flesta mår toppen.
Likadant blodprover. .. som står enl. Fass att man ska ta innan man ska äta levaxin, är där inte en jäkla läkare som bryr sig om.
/ En som är jäkligt trött på biverkningar

fredrik jansson
fredrik jansson
Gäst
22 november 2015 kl 16:54

Hej hej, ja det är lite bökigt det där att översätta amerikanska dollar till Svenska kronor. Engelskan hoppar ju direkt fran miljoner till billions, medans vi har miljarder där i mellan.
Ganska säker pa att första hänvisningen ska vara 1400 miljarder dollar.
Och 4,5 trillioner, ja det är ju 4,5 miljoners miljoner inte 4500 miljoner. Spelar ingen roll, fantasi summor är det och ända växer alternativ marknaden. Vilken soppa.

kallekula
kallekula
Gäst
22 november 2015 kl 13:32

Byt ut de två “miljoner”-na till “miljarder” så får du det rätt

Peter
Peter
Gäst
22 november 2015 kl 12:06

Wow vad spännande och fantastiskt det är att dom tjänar så mycket pengar på oss när vi blir sjuka. Att tvinga ut vaccinationer är också mycket bra då det säkrar industrins inkomster, för vart ska vi annars vända oss för hjälp? Lite knepigt kan det förståss bli för den enskilde sjuke när kostnader för behandling går över dess tillgångar, men vad gör det, vi ska ju alla dö så småningom ändå, en del mycket tidigare än andra. Och även om man inte blir helt frisk så kan man ju kanske få möjligheten att exploatera hur det känns att vara cp resten av livet, och så illa är det ju inte då det också är ett sätt att leva.

Tummen upp för att vi alla lägger oss helt och hållet i läkeindustrins grepp och agerar försökskaniner, det är ju trots allt till förmån för framtida människor som insjuknar och kan på så vis få lite bättre medicin än det som delas ut i dagsläget!

Degenererande immunförsvar och risk för permanenta skador ser vi alla fram emot, vi ska ju tänka positivt i alla lägen och förstå att de bara vill vårt bästa!